Αϊντχόφεν - Ντόρτμουντ 1-1: Η πρόκριση θα κριθεί στη Βεστφαλία (vid)

Βασίλης Μπαλατσός

bet365

Αϊντχόφεν και Ντόρτμουντ έμειναν στην ισοπαλία στο «Philips Stadion» με σκορ 1-1 και άφησαν... ανοιχτούς λογαριασμούς για τη ρεβάνς της Βεστφαλίας.

Χωρίς νικητή ολοκληρώθηκε η πρώτη αναμέτρηση ανάμεσα στην Αϊντχόφεν και την Ντόρτμουντ για τη φάση των «16» του Champions League. Οι Βεστφαλοί προηγήθηκαν στην Ολλανδία, οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν σε 1-1 και το παιχνίδι έμεινε στην ισοπαλία μέχρι το φινάλε. Στο «Signal Iduna Park» (13/3) θα κριθεί η πρόκριση στα προημιτελικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Η ομάδα του Πίτερ Μπος μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και πίεσε «ασφυκτικά» τους φιλοξενούμενους. Στο 16' ο Τίλμαν δοκίμασε το πόδι του αλλά η μπάλα πέρασε αρκετά άουτ. Η Μπορούσια είχε την πρώτη της καλή στιγμή στο 18' όταν ο Φίλκρουγκ εκτέλεσε άστοχα μετά από σέντρα του Ρόις.

Οι Βεστφαλοί πήραν προβάδισμα στο 24ο λεπτά. Η φάση ξεκίνησε από το κλέψιμο του Τσαν, ο Ζάμπιτσερ έδωσε στον Μάλεν και εκείνος με ένα δυνατό σουτ από δύσκολη θέση μέσα από την περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Μπενίτες, αφού πρώτα βρήκε και στο δοκάρι του. Ο Ολλανδός δεν πανηγύρισε, καθώς έπαιζε στην PSV, από την οποία τον αγόρασε η Ντόρτμουντ το 2021 αντί 30 εκατομμυρίων ευρώ.

Oι Ολλανδοί είχαν τρεις ευκαιρίες για να ισοφαρίσουν το ματς από το πρώτο μέρος αλλά δεν τα κατάφεραν. Στο 28' ο Φέρμαν εκτέλεσε φάουλ και ο Τίλμαν αστόχησε με κεφαλιά. Στο 37' ο Σαϊμπαρί έβγαλε τη σέντρα και ο Μπακαγιόκο σούταρε άουτ. Στο 40' ο Μέιερ είπε «όχι» στην κεφαλιά του Μπακαγιόκο.

Η απάντηση ήρθε τελικά στο 54ο λεπτό. Ο Χούμελς στην προσπάθεια του να κόψει ανέτρεψε τον Τίλμαν και ο διαιτητής έδειξε την άσπρη βούλα. Ο Λουκ Ντε Γιονγκ ανέλαβε την ευθύνη και ισοφάρισε. Ο ρυθμός έπεσε, οι δυο ομάδες είχαν ελάχιστες φάσεις και το 1-1 έμεινε μέχρι το φινάλε.

Αϊντχόφεν: Μπενίτες, Τέζε, Ντεστ, Σκάουτεν, Μποσκάλι(90’ Ομπισπό), Σαϊμπάρι, Μπακαγιόκο, Φέιρμαν, Τίλμαν, Ντε Γιονγκ, Λοσάνο(75’ Πέπι)

Ντόρτμουντ: Μάιερ, Σλότερμπεκ, Χούμελς, Μάατσεν, Ριέρσον, Τσαν, Ζάμπιτσερ, Ρόις(62’ Μπραντ), Μάλεν(82’ Οζκάν), Σάντσο(67’ Βολφ), Φίλκρουγκ (82’ Μουκοκό)

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα