Λάτσιο – Μπάγερν Μονάχου 1-0: Οι Ρωμαίοι σόκαραν τους Βαυαρούς! (vid)

bet365

Με πέναλτι – γκολ του Τσίρο Ιμόμπιλε, η Λάτσιο έριξε στο καναβάτσο την Μπάγερν Μονάχου (1-0) και πήρε προβάδισμα πρόκρισης στα προημιτελικά του Champions League – Έγκλημα του Νταγιό Ουπαμεκανό, ο οποίος αποβλήθηκε στη φάση του πέναλτι.

Το πρώτο «μπαμ» στο φετινό Champions League, έστω και κατά το ήμισυ (προς το παρόν τουλάχιστον…), είναι γεγονός. Η ψυχωμένη και σκληροτράχηλη Λάτσιο εκμεταλλεύτηκε τα δώρα της Μπάγερν Μονάχου που δεν τρομάζει όπως στο παρελθόν, νίκησε με 1-0 στο «Ολίμπικο» και πήρε μικρό, αλλά σημαντικό προβάδισμα πρόκρισης στα προημιτελικά, ενόψει της ρεβάνς του Μονάχου (Τρίτη 05/03, 22:00).

Με απουσίες στην μεσαία γραμμή ο Μαουρίτσιο Σάρι, αφού ο Ματίας Βεσίνο έμεινε τελευταία στιγμή εκτός ενδεκάδας, με τον Ντανίλο Κατάλντι να τον αντικαθιστά, με Νικολό Ροβέλα και Ματία Τσακάνι να είναι σταθερά εκτός λόγω τραυματισμού.

Και πάλι χωρίς τα βασικά του ακραία μπακ ο Τόμας Τούχελ, αφού Κόνραντ Λάιμερ και Αλφόνσο Ντέιβις παραμένουν εκτός λόγω τραυματισμού, όπως άλλωστε και ο Κίνγκσλεϊ Κομάν, η απουσία του οποίου είναι εμφανής στη (μη) ανάπτυξη από τα πλάγια.

Ανώτερη, αλλά αναποτελεσματική η Μπάγερν

Από την αρχή φάνηκαν οι προθέσεις των δύο ομάδων. Η Μπάγερν θα είχε τη μπάλα και η Λάτσιο θα περίμενε κλεισμένη στην άμυνα, με στόχο να αντέξει και να ψάξει να αιφνιδιάσει τους Βαυαρούς με κάποια αντεπίθεση.

Ασφυκτική πίεση ψηλά των φιλοξενούμενων για άμεση ανάκτηση της μπάλας και πρώτη μεγάλη ευκαιρία με κοντινό σουτ άουτ του Χάρι Κέιν, ύστερα από πάσα του Τόμας Μίλερ, μετά από συνδυασμό με τον Λέον Γκορέτσκα.

Υπομονετική κυκλοφορία της μπάλας από τους Γερμανούς, χωρίς όμως ουσία, αφού οι Ιταλοί ήταν αυτοί που απείλησαν με μακρινό σουτ του Λουίς Αλμπέρτο, το οποίο λίγο έλειψε να αιφνιδιάσει τον Μάνουελ Νόιερ, ο οποίος κατά τα άλλα πέρασε ένα πολύ ήσυχο πρώτο 45λεπτο.

Εξαιρετική εκτέλεση φάουλ και η μπάλα ελάχιστα άουτ από τον Λιρόι Σανέ και τεράστια ευκαιρία για τον Τζαμάλ Μουσιάλα, ο οποίος πλάσαρε άουτ εξ’ επαφής, μετά από καταπληκτικό συνδυασμό των Μίλερ και Κέιν, στην πιο ωραία φάση του πρώτου μέρους.

Έγκλημα Ουπαμεκανό, τιμωρία Ιμόμπιλε!

Χρειάστηκε να φτάσουμε στο 48ο λεπτό για να καταγραφεί η πρώτη επέμβαση τερματοφύλακα και, μάλιστα, από αυτόν που λιγότερο το περιμέναμε. Άψογη βαθιά μπαλιά του Λουίς Αλμπέρτο στον Γκούσταβ Ίσακσεν, ο οποίος έμεινε μόνος του προ του Νόιερ, αλλά καθυστέρησε να πλασάρει, δίνοντας χρόνο στον αρχηγό της Μπάγερν να απλώσει το τεράστιο κορμί του και να αποσοβήσει το 1-0 στο τετ – α – τετ του Δανού εξτρέμ.

Οι φιλοξενούμενοι πήραν εκ νέου τον έλεγχο της μπάλας και του ρυθμού, χωρίς όμως να απειλούν την καλά φρουρούμενη εστία του Ιβάν Προβεντέλ, ο οποίος δεν έκανε ούτε μια επέμβαση στην πρώτη ώρα παιχνιδιού. Γιατί, απλούστατα, δεν χρειάστηκε.

Ο αγώνας κυλούσε όπως ήθελε η Λάτσιο και εξελίχθηκε ακόμα καλύτερα για τους Ρωμαίους στο 68’, όταν ο Νταγιό Ουπαμεκανό, στην προσπάθειά του να κόψει τον Ίσακσεν μέσα στην περιοχή, λίγο έλειψε να του κόψει το… πόδι και την μπάλα!

Δολοφονικό φάουλ, δικαιότατη απευθείας κόκκινη κάρτα και πέναλτι για τον αρχηγό Τσίρο Ιμόμπιλε, ο οποίος νίκησε από την άσπρη βούλα τον Νόιερ, προκαλώντας παραλήρημα στις κατάμεστες εξέδρες του «Ολίμπικο».

Ο Τούχελ, για να μην αφήσει εκτεθειμένη την άμυνά του, θυσίασε τον Γκορέτσκα βάζοντας στην θέση του τον Ματάις Ντε Λιχτ, με τον Σάρι να αντικαθιστά έξυπνα Ίσακσεν και Ιμόμπιλε, βάζοντας τους πολύ πιο φρέσκους Τάτι Καστεγιάνος και Πέδρο.

Η Μπάγερν, όχι μόνο δεν απείλησε επί της ουσίας με την ισοφάριση, αλλά είδε τη Λάτσιο να χάνει δύο καλές ευκαιρίες για δεύτερο γκολ με Φελίπε Άντερσον και Πέδρο στο φινάλε, με την ίδια να τελειώνει το ματς με 60% κατοχή της μπάλας και 17 τελικές, αλλά ούτε μια προς την αντίπαλη εστία!

Λάτσιο (Μαουρίτσιο Σάρι): Προβεντέλ - Μάρουσιτς, Χίλα (81’ λ. τρ. Πάτρικ), Ρομανιόλι, Χισάι (60’ λ. τρ. Λατσάρι) - Γκεντουζί, Κατάλντι, Λουίς Αλμπέρτο (80’ Καμάντα) – Ίσακσεν (74’ Πέδρο), Ιμόμπιλε (74’ Καστεγιάνος), Φελίπε Άντερσον.

Μπάγερν Μονάχου (Τόμας Τούχελ): Νόιερ - Μαζραουΐ, Ουπαμεκανό, Μιν – Τζάε, Γκερέιρο - Κίμιχ, Γκορέτσκα (73’ Ντε Λιχτ) – Σανέ (82’ Τελ), Μίλερ (82’ Σούπο – Μότινγκ), Μουσιάλα - Κέιν.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα