Κοπεγχάγη - Μάντσεστερ Σίτι 1-3: Πήρε το διπλό και φούλαρε για τους «8» (vid)

bet365

Ο Ντε Μπρόινε σκόραρε, μοίρασε δυο ασίστ και η Σίτι με το 3-1 στη Δανία κόντρα στην Κοπεγχάγη σφράγισε ουσιαστικά την πρόκριση για τα προημιτελικά του Champions League.

Η Σίτι ήθελε να τελειώσει την πρόκριση από το ματς στη Δανία και ο Ντε Μπρόινε φρόντισε να κάνει πιο εύκολο το έργο της ομάδας του. Η Μάντσεστερ επικράτησε 3-1 της Κοπεγχάγης και ουσιαστικά σφράγισε την παρουσία της στα προημιτελικά του Champions League. Δυο ασίστ και γκολ για τον Βέλγο σταρ και η επιστροφή του στέλνει... μηνύματα κούπας. Μάλιστα, η Μάντσεστερ έγινε η πρώτη ομάδα στην ιστορία της διοργάνωσης που σκοράρει 3+ γκολ σε επτά διαδοχικά παιχνίδια.

O Nτε Μπρόινε τα έκανε όλα

Η Σίτι μπήκε δυνατά στο ματς, πίεσε και προσπάθησε να φανεί απειλητική με το… καλησπέρα. Μάλιστα, στο 6ο λεπτό είχε την πρώτη καλή στιγμή , αλλά τόσο ο Ντίας όσο και ο Άκε δεν κατάφεραν από κοντά να βρουν δίχτυα. Πέντε λεπτά ήρθε και το γκολ για την ομάδα του Πεπ. Ο Φόντεν δημιούργησε και ο Ντε Μπρόινε στο πρώτο του φετινό ματς στο Champions League πέτυχε το 1-0. Αξίζει να σημειωθεί, πως από τα 15 γκολ που πέτυχε ο Ντε Μπρόινε στο Champions League, τα 12 έχουν επιτευχθεί σε νοκ άουτ. Η Σίτι διατήρησε τον έλεγχο, με τους Δανούς να αδυνατούν να κάνουν αισθητή την παρουσία τους στο δημιουργικό κομμάτι.

Η Μάντσεστερ παρά την αποχώρηση του Γκρίλις με τραυματισμό δεν επηρεάστηκε και στο 23ο λεπτό παρά είχε δοκάρι με τον Σίλβα, ενώ στο 29΄ο Χάαλαντ πλησίασε σε ένα εντυπωσιακό τέρμα. Μπορεί η ομάδα του Πεπ να έδινε την αίσθηση ότι θα έφτανε σε ένα δεύτερο τέρμα, ωστόσο ένα σοβαρό λάθος του Έντερσον έφερε τα πάνω – κάτω. Ο Βραζιλιάνος έκανε την γκάφα και ο Μάγκνους Μάτσον με τρομερό τελείωμα έγινε ο πρώτος Δανός που σκόραρε στο ντεμπούτο του στο Champions League. H Κοπεγχάγη προσπάθησε να παίξει με το μυαλό των Άγγλων, ωστόσο μια φάση ήταν αρκετή για να επανέλθει η… τάξη. Ο Ντε Μπρόινε με δόση τύχης στο 45+1’ έβγαλε στον Μπερνάρντο Σίλβα, ο οποίος με τρομερό «τσίμπημα» διαμόρφωσε το 2-1.

Η Σίτι πάει στους… «8»

Στην επανάληψη το σκηνικό δεν άλλαξε και μπορεί οι Δανοί να μπήκαν ορεξάτοι, αλλά δεν είχαν την ουσία. Στο 54’ ο Ντε Μπρόινε νικήθηκε από τον Γκραμπάρα, όπως και λίγο αργότερα ο Χάαλαντ. Η κατοχή για τους Αγγλους έφτασε στο 76%, με την ομάδα του Γκουαρδιόλα να κάνει ιδανική διαχείριση του ματς και να παίρνει χωρίς κόπο ένα σημαντικό προβάδισμα πρόκρισης. H Σίτι έψαξε μέχρι το τέλος ένα τρίτο τέρμα, δεν το βρήκε με τον Χάαλαντ στις καθυστερήσεις σε μεγάλη διπλή χαμένη ευκαιρία, αλλά ήρθε με τον Φόντεν. Ο Ντε Μπρόινε λίγο πριν το τελευταίο σφύριγμα μοίρασε ιδανικά και ο νεαρός Άγγλος διεθνής… έστειλε την ομάδα του στους «8».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα