Ρεάλ Μαδρίτης - Νάπολι 4-2: Πρώτοι με 19χρονο οι μεν, ζόρια για τους δε (vid)

bet365

Με γκολ (και) του 19χρονου Νίκο Πας, η Ρεάλ Μαδρίτης νίκησε 4-2 τη Νάπολι και σφράγισε πανηγυρικά την πρώτη θέση του τρίτου ομίλου - Δεν εξασφάλισαν την πρόκριση στους «16» οι Παρτενοπέι, βολεύονται και με ισοπαλία κόντρα στην Μπράγκα (εντός έδρας 1-1 με την Ουνιόν Βερολίνου) στο «Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα» την τελευταία αγωνιστική.

Τι κι αν χάνει συνεχώς παίκτες με τραυματισμό; Η Ρεάλ Μαδρίτης αποδεικνύεται... Λερναία Ύδρα και, με νέο ήρωα τον 19χρονο Νίκο Πας, νίκησε 4-2 τη Νάπολι στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου», έκανε το «5 στα 5» και εξασφάλισε πανηγυρικά την πρώτη θέση στον τρίτο όμιλο.

Παίζει με την φωτιά η πρωταθλήτρια Ιταλίας, αφού δεν εξασφάλισε την πρόκριση στους «16» και χρειάζεται τουλάχιστον μια ισοπαλία την τελευταία αγωνιστική με την Μπράγκα στο «Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα» για να ακολουθήσει την Βασίλισσα στα νοκ άουτ.

Με τον Λούκα Μόντριτς να προστίθεται στο... βασιλικό νοσοκομείο (Κουρτουά, Κέπα, Μιλιτάο, Τσουαμενί, Καμαβινγκά, Γκιουλέρ, Βινίσιους Ζούνιορ), ο Κάρλο Αντσελότι έδωσε θέση βασικού στον Ντάνι Θεμπάγιος και στον επιστρέφοντα από τραυματισμό Μπραΐμ Ντίαθ.

Χωρίς τους τραυματίες Μάριο Ρουΐ, Γιέσπερ Λίντστρεμ και Ματίας Ολιβέρα, ο Βάλτερ Ματσάρι επέλεξε να μην ξεκινήσει τον Βίκτορ Οσίμεν στην κορυφή της επίθεσης, με τον τερματοφύλακα Αλεξ Μερέτ να επιστρέφει ύστερα από τις ενοχλήσεις που τον ταλαιπώρησαν.

Πρώτη με ήρωα τον 19χρονο Πας

Χωρίς άγχος η Ρεάλ, αφού είχε εξασφαλίσει την πρόκριση και ήθελε έναν βαθμό για την πρωτιά, μπήκε δυνατά και ψάχνοντας το γκολ, το οποίο όμως βρήκε πρώτη η Νάπολι και, μάλιστα, με τον Τζιοβάνι Σιμεόνε να πλασάρει εύστοχα από κοντά μόλις στο ένατο λεπτό (η μπάλα πέρασε την γραμμή, παρά την ηρωική προσπάθεια του Αντρέι Λούνιν), κάνοντας περήφανο τον πατέρα του (και... μισητό εχθρό της Ρεάλ λόγω Ατλέτικο), Ντιέγκο.

Η χαρά των Παρτενοπέι κράτησε μόλις λίγα δευτερόλεπτα, όσα χρειάστηκε δηλαδή ο Ροντρίγκο για να κινηθεί πολύ ωραία με την μπάλα στα πόδια για να νικήσει τον Μερέτ με καταπληκτικό curler, χάρη στο οποίο έγινε ο πρώτος Βραζιλιάνος σκόρερ στην ιστορία της ομάδας του στη διοργάνωση, με 18 γκολ.

Σαν να μην έφτανε αυτό για τους φιλοξενούμενους, οι γηπεδούχοι έφτασαν στην ανατροπή με εξαιρετική κεφαλιά του Τζουντ Μπέλινγκχαμ ύστερα από σέντρα - διαβήτη του Νταβίντ Αλάμπα (22’), με τον Άγγλο να φτάνει συνολικά τα 15 γκολ (!) και να γίνεται ο πρώτος παίκτης στην ιστορία της Ρεάλ που σκοράρει και στα πρώτα τέσσερα παιχνίδια του στο Champions League.

Η Νάπολι δεν το έβαλε κάτω, πίεσε για την ισοφάριση, η Ρεάλ έχασε ευκαιρίες με τον (εξαιρετικό) Μπραΐμ Ντίαθ για το 3-1 και o Αντρέ - Φρανκ Ζαμπό Ανγκισά, με «κεραυνό» από πλάγια θέση μέσα από την περιοχή, έφερε ξανά το παιχνίδι στα ίσα (47’).

Ευκαιρίες για τρίτο γκολ εκατέρωθεν, ορθά ακυρωθέν τέρμα του Οσίμεν, τρομερή απόκρουση του Μερέτ σε κεφαλιά του Αντόνιο Ρούντιγκερ, τρεις σούπερ ευκαιρίες με Χοσέλου (2) και Μπέλινγκχαμ και, εν τέλει, το 3-2 ήρθε από τον παίκτη που σχεδόν κανείς δεν περίμενε.

Ο 19χρονος, Αργεντινός πολλά υποσχόμενος μέσος Νίκο Πας, ο οποίος πήρε την θέση του Μπραΐμ Ντίαθ όταν αυτός ένιωσε ενοχλήσεις, έπιασε συρτό σουτ από μακριά, ο Μερέτ αιφνιδιάστηκε και είδε την Ρεάλ με το γκολ του πιτσιρικά να σφραγίζει την πρωτιά με το παρθενικό του γκολ με την πρώτη ομάδα (84’).

Οι Μερένγκες, μάλιστα, δεν έμειναν εκεί, αφού μετά από ιδανική αντεπίθεση και καταπληκτική πάσα του Μπέλινγκχαμ (τι κάνει ο άνθρωπος φέτος;), ο Χοσέλου από κοντά διαμόρφωσε το 4-2 στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων.

Ρεάλ Μαδρίτης (Κάρλο Αντσελότι): Λούνιν - Καρβαχάλ, Ρούντιγκερ, Αλάμπα, Μεντί (87’ Νάτσο) - Βαλβέρδε, Κρόος, Ντάνι Θεμπάγιος (57’ Χοσέλου) - Μπέλινγκχαμ - Μπραΐμ Ντίαθ (65’ λ. τρ. Νίκο Πας), Ροντρίγκο (87’ Λούκας Βάθκεθ).

Νάπολι (Βάλτερ Ματσάρι): Μερέτ - Ντι Λορέντσο, Ραχμάνι, Νάταν, Ζουάν Ζεσούς (87’ Τζανόλι) - Ανγκισά, Λομπότκα (87’ Ρασπαντόρι), Ζιελίνσκι (65’ λ. τρ. Ελμάς) - Πολιτάνο (78’ Καγιούστε), Σιμεόνε (46’ Οσίμεν), Κβαρατσχέλια.

«Ζωντανές» και οι δύο

Σε ένα ματς που σημαδεύτηκε από την καταρρακτώδη βροχή και τις πολλές χαμένες ευκαιρίες, ειδικά των γηπεδούχων, Μπράγκα και Ουνιόν Βερολίνου έμειναν στο 1-1, με τους γηπεδούχους να θέλουν μόνο νίκη στη Νάπολη για να αποκλείσουν την ιταλική ομάδα και τους φιλοξενούμενους να ψάχνουν νίκη επί της Ρεάλ στο Βερολίνο και ήττα της Μπράγκα για να συνεχίσουν στο Europa League.

Ανώτεροι οι Πορτογάλοι, έχασαν σημαντικές ευκαιρίες, αλλά τους... κόπηκαν τα πόδια με την αποβολή του Σικού Νιακατέ (30’), με τους Γερμανούς μάλιστα να ανοίγουν το σκορ με τελείωμα του Ρόμπιν Γκόσενς μέσα από την περιοχή (42’).

Παρ’ ότι προηγήθηκε και είχε παίκτη παραπάνω, η ομάδα του Νέναντ Μπιέλιτσα (έκανε ντεμπούτο στον πάγκο) πλήρωσε και πάλι αμυντικά της λάθη, τα οποία εκμεταλλεύτηκε ο Άλβαρο Τζαλό για να ισοφαρίσει (51’), χωρίς όμως να αλλάξει κάτι μέχρι το φινάλε της αναμέτρησης.

Μπράγκα (Αρτούρ Ζόρζε): Ματέους - Βίκτορ Γκόμεθ (81’ Γιοσαφάτ Μέντες), Φόντε, Νιακατέ, Μπόρχα - Ζοάο Μουτίνιο, Βίτορ Καρβάλιο (36’ Σαατσί) - Τζαλό (81’ Ρόζερ Φερνάντες), Σαλασάρ (81’ Αντρέ Όρτα), Ρ. Όρτα - Μπάνζα (68’ Αμπέλ Ρουίθ).

Ουνιόν Βερολίνου (Νέναντ Μπιέλιτσα): Ρόνοβ - Γιουράνοβιτς, Κνόχε, Λέιτε, Ρουσιγιόν - Κεντίρα (78’ Άαρονσον) - Φόλαντ, Τουσάρ (62’ Χάμπερερ), Λαϊντουνί (78’ Κραλ), Γκόσενς - Μπέρενς (62’ Φοφανά).

3ος Όμιλος - Βαθμολογία
1. Ρεάλ Μαδρίτης 5 (13-5) 15 (*)
2. Νάπολι 5 (8-9) 7
3. Μπράγκα 5 (6-10) 4
4. Ουνιόν Βερολίνου 5 (4-7) 2

(*) Προκρίθηκε στους «16»

Αποτελέσματα
Μπράγκα - Ουνιόν Βερολίνου 1-1
Ρεάλ Μαδρίτης - Νάπολι 4-2

Τελευταία αγωνιστική
Νάπολι - Μπράγκα (12/12, 22:00)
Ουνιόν Βερολίνου - Ρεάλ Μαδρίτης (12/12, 22:00)

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα