Καραμπάγκ - Ράκοβ 1-1: Πήρε την πρόκριση και συνεχίζει να ονειρεύεται... αστέρια

Ιάσονας Θεριός
Ο Στράτος Σβάρνας με τη φανέλα της Ράκοβ

bet365

Με βασικούς και αναντικατάστατους τους Σβάρνα και Παπανικολάου, η Ράκοβ με το 1-1 κόντρα στην Καραμπάγκ εξασφάλισε την παρουσία της στον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League, εκεί όπου θα αντιμετωπίσει τον Άρη Λεμεσού.

Σπουδαία πρόκριση μπόρεσε να πάρει η Ράκοβ, που έμεινε όρθια (1-1) στο Αζερμπαϊτζάν και την έδρα της Καραμπάγκ και με συνολικό σκορ 4-3 «πέταξε» για τον 3ο προκριματικό γύρο του Champions League. Εκεί θα βρει μπροστά της τον Άρη Λεμεσού, ο οποίος ξεπέρασε το εμπόδιο της Μπάτε Μπορίσοβ. Φυσικά, με αυτόν τον τρόπο η πολωνική ομάδα κλείδωσε - στη χειρότερη - την παρουσία τους στους ομίλους του Conference League, επίτευγμα στο οποίο έφτασε για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Ως συνηθώς, ο Μάρεκ Παπζούν έπαιξε με βασικούς τόσο τον Στράτο Σβάρνα όσο και τον Γιάννη Παπανικολάου, με τους δύο Έλληνες να αγωνίζονται και στα 90+9 λεπτά του παιχνιδιού.

Το σκορ για τους Πολωνούς άνοιξε στο 52' ο Τούντορ με φανταστική προσπάθεια και δυνατό σουτ. Οκτώ λεπτά μετά ωστόσο, ο Τσίτσα με ωραίο τελείωμα έκανε το 1-1. Οι Αζέροι πάντως, στον εναπομείναντα χρόνο δεν μπόρεσαν να βρουν το γκολ που θα έστελνε το ματς στην παράταση και έτσι η Ράκοβ πήρε την πρόκριση.

Πρόκριση με τεσσάρα η Μακάμπι Χάιφα, εκτός Αποστολάκης και Κανελλόπουλος

Στον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League προκρίθηκε η Μακάμπι Χάιφα, η οποία διέλυσε με 4-1 στην παράταση την Σέριφ Τίρασπολ του Αποστολάκη και κλείδωσε το εισιτήριο για την επόμενη φάση του θεσμού. Μαζί και η Μόλντε που επιβλήθηκε με 2-0 της Ελσίνκι για να αφήσει εκτός συνέχειας την ομάδα του Κανελλόπουλου, ενώ στη ματσάρα της Σουηδίας η Κλάκσβικ λύγισε στα πέναλτι την Χάκεν μετά το χορταστικό 3-3 και προκρίθηκε στον τρίτο προκριματικό.

Στον επόμενο γύρο του Conference η ΑΕΚ Λάρνακας

Την συμμετοχή της στον τρίτο προκριματικό γύρο του Conference League κλείδωσε η ΑΕΚ Λάρνακας. Μετά τη νίκη με 3-2 επί της Ζοντινό, οι Κύπριοι κράτησαν στην ισοπαλία την αντίπαλό τους και με το τελικό 1-1 του δεύτερου ραντεβού πέρασαν στην επόμενη φάση, εκεί όπου θα αντιμετωπίσουν τον νικητή του ζευγαριού Μακάμπι Τελ Αβίβ - Πέτροκουμπ . Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στο 90+6΄με τον Πονς, η Ζοντινό ισοφάρισε δυο λεπτά αργότερα με τον Γκορμπατσίκ, αλλά η άμμος πλέον είχε αδειάσει από την κλεψύδρα για να καταφέρει κάτι περισσότερο.

Μαζί της στον επόμενο γύρο προκρίθηκε και η Τζίρα, η οποία ηττήθηκε μεν με 2-1 από την Ντουντελάνζ αλλά με προίκα τη νίκη με 2-0 στον πρώτα αγώνα κατάφερε να εξασφαλίσει την παρουσία της στην επόμενη φάση.

 

CHAMPIONS LEAGUE Τελευταία Νέα