Άουγκσμπουργκ - Ντόρτμουντ 3-5: Έπος με χατ τρικ και μυθική ανατροπή ο Χάαλαντ (vid)

Gazzetta team
Άουγκσμπουργκ - Ντόρτμουντ 3-5: Έπος με χατ τρικ και μυθική ανατροπή ο Χάαλαντ (vid)

bet365

Κανόνι με το... καλημέρα ο Χάαλαντ, έγραψε ιστορία στη Bundesliga με το χατ τρικ του κι έδωσε στη Ντόρτμουντ μεγάλη νίκη με 5-3 επί της Άουγκσμπουργκ εκτός έδρας.

Επιτέλους ένας επιθετικός. Τα πάντα στο Ντόρτμουντ κινούνται γύρω από την απόκτηση του Έρλινγκ Χάαλαντ από την Ζάλτσμπουργκ και ο Νορβηγός φρόντισε με το... καλημέρα να δείξει πως είναι έτοιμος να γίνει ο ηγέτης! Κόντρα στην Άουγκσμπουργκ έγραψε ιστορία, αφού έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία της Βundesliga που πετυχαίνει χατ τρικ ως αλλαγή στο ντεμπούτο του. Οι Βεστφαλοί επικράτησαν 5-3 εκτός έδρας και βρέθηκαν στο -4 από την κορυφή.

Oι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά στο ματς, έλεγξαν τον ρυθμό, έκλεισαν χώρους κι εκμεταλλεύθηκαν τις αδυναμίες της Ντόρτμουντ και βρήκαν δίχτυα δυο φορές. Στο 34' ο Νιντερλέχνερ άνοιξε το σκορ από ασίστ του Βάργκας και στο 46' ο Ρίχτερ πέτυχε το 2-0. Στο 49' η Ντόρτμουντ αντέδρασε, μιας και ο Μπραντ πέτυχε το 2-1. Η Αουγκσμπουργκ όμως απάντησε και πάλι ο Νιντερλέχνερ βρήκε δίχτυα για το 3-1. Ο Φαβρ πέρασε στο ματς τον Χάαλαντ και είδε τον Νορβηγό να αρχίζει την απόσβεση! Τέσσερα λεπτά έπειτα την είσοδό του (59΄) ο Χάαλαντ με ωραίο τελείωμα πέτυχε το 3-2. Ο Σάντσο με άψογο τελείωμα στο 61΄ έφερε το ματς στα ίσα και ήταν θέμα χρόνου για την ολική ανατροπή! Αυτή ήρθε στο 70', όταν ο Αζάρ με ωραία ασίστ μοίρασε στον Χάαλαντ που έσπρωξε τη μπάλα στα δίχτυα. Ο Νορβηγός δεν είχε σταματημό και στο 79' με ιδανικό τελείωμα διαμόρφωσε το 5-3!

Άουγκσμπουργκ (Σμιντ): Κούμπεκ, Λιχστάινερ, Γκουβελέουβ, Γιεντβάι, Μαξ, Κεντίρα, Μπάιερ (85' Σάρενσεν-Μπαζί), Ρίχτερ, Βάργκας, Γιένσεν (74' Λούβεν), Νιντερλέχνερ

Ντόρτμουντ (Φαβρ): Μπούρκι, Ακάντζι, Χούμελς, Πίστσεκ (56' Χάαλαντ), Γκερέιρο, Βίτσελ, Μπραντ, Χακίμι, Σάντσο, Ρόις (80' Ρόις), Αζάρ (72' Ρέινα)

«Σκαρφάλωσε» στην εξάδα η Φράιμπουργκ

Έπειτα από τρεις αγωνιστικές η Φράιμπουργκ επέστρεψε στα νικηφόρα αποτελέσματα επικρατώντας με 1-2 μέσα στην έδρα της Μάιντς και ανέβηκε -έστω και προσωρινά- στην 6η θέση της Bundesliga. Οι φιλοξενούμενοι «καθάρισαν» ουσιαστικά το ματς από το πρώτο μέρος. Το προβάδισμα ήρθε στο 28' με προβολή του Τσανγκ-Χουν, ενώ στο 41' ο Πέτερσεν έκανε το 0-2. Η Μάιντς κατάφερε να μειώσει με τον Ματετά στο 82', αλλά η Φράιμπουργκ κράτησε το διπλό «σκαρφαλώνοντας» στην εξάδα. Η Μάιντς μετά από τη νέα αυτή ήττα παραμένει σε απόσταση αναπνοής από την επικίνδυνη ζώνη.

Τέταρτη σερί νίκη για την Κολωνία

Η Κολωνία το... έπιασε από εκεί που το άφησε το 2019 καθώς πέτυχε την τέταρτη συνεχόμενη νίκη της στην Bundesliga χάρη στο 3-1 επί της Βόλφσμπουργκ, παίρνοντας έτσι ακόμα ένα τρίποντο - οξυγόνο. Ο Κολομβιανός φορ Τζον Κόρδομπα με δύο γκολ στο πρώτο ημίχρονο (22' και 45') έβαλε τις βάσεις της νίκης, ενώ στο δεύτερο μέρος στο 62' ο Έκτορ ανέβασε το σκορ στο 3-0. Η Βόλφσμπουργκ απλά μείωσε τέσσερα λεπτά αργότερα με τέρμα του Στέφεν για το 3-1, που ήταν και το τελικό σκορ. Έτσι η Κολωνία απομακρύνθηκε κι άλλο από τη διακεκαυμένη ζώνη, με τη Βόλφσμπουργκ να διατηρείται στη μέση του βαθμολογικού πίνακα.

Ιδανικό ποδαρικό η Βέρντερ

Μπορεί το 2019 να την άφησε στο έλεος της επικίνδυνης ζώνης, όμως, η νέα χρονιά ξεκίνησε με τον καλύτερο οιωνό για την Βέρντερ Βρέμης. Διπλό στην έδρα της ανταγωνίστριας Φορτούνα Ντίσελντορφ (0-1) και προσπέραση στην 16η θέση, αυτή των μπαράζ, με 17 πλέον βαθμούς. Σκόρερ του μοναδικού τέρματος ο Νόισαντερ, ο οποίος αποβλήθηκε στο 96' με δεύτερη κίτρινη κάρτα αλλά διατήρησε το στίγμα θετικού πρωταγωνιστή για την ομάδα του.

Η Άιντραχτ λύγισε τον... Σταφυλίδη!
Με το δεξί στο 2020 η Άιντραχτ, η οποία επικράτησε 2-1 εκτός έδρας της Χόφενχαϊμ και πήρε βαθμολογική ανάσα. Στο 18' ο Ντοστ άνοιξε το σκορ για τους φιλοξενούμενους, αλλά ο Σταφυλίδης στο 48' έφερε το ματς στα ίσα με ιδανικό τελείωμα. Ωστόσο, η Άιντραχτ πήρε το διπλό χάρη στο τέρμα του Τσαντλερ στο 62'.

 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα