Φορτούνα Ντ. – Μπάγερν 0-4: Τεσσάρα και στο -1 (vids)

Gazzetta team
Φορτούνα Ντ. – Μπάγερν 0-4: Τεσσάρα και στο -1 (vids)

bet365

Η Γκλάντμπαχ γνώρισε την ήττα (2-0) από την Ουνιόν και η Μπάγερν με το 0-4 στο Ντίσελντορφ πλησίασε στην κορυφή. Νίκες για Βόλφσμπουργκ, Σάλκε, ισόπαλο το Λεβερκούζεν-Φράιμπουργκ.

Ο Λεβαντόφσκι μπορεί να είχε σκοράρει και στις 11 αγωνιστικές της φετινής Μπουντεσλίγκα, αλλά κόντρα στη Φορτούνα δεν είχε βάλει ποτέ του γκολ. Και κόντρα σε αυτήν έμελλε να σταματήσει το ρεκόρ του. Ακόμα και με άσφαιρο τον πιο φορμαρισμένο επιθετικό της Ευρώπης, η Μπάγερν δεν είχε πρόβλημα να περάσει με το εμφατικό 0-4 από το Ντίσελντορφ και να πλησιάσει στο -1 από την κορυφή, καθώς η Γκλάντμπαχ γνώριζε την ήττα στο Βερολίνο από την Ουνιόν.

Οι Βαυαροί ήταν καταιγιστικοί από το ξεκίνημα και στο ημίωρο είχαν καθαρίσει τα τρία πρώτα γκολ. Παβάρ (11'), Τολισό (27') και ο Γκνάμπρι (34') που λίγο νωρίτερα είχε και δοκάρι, είχαν τελειώσει από νωρίς το ματς. Ο Κουτίνιο στο 70' ολοκλήρωσε το καρέ και η Μπάγερν πάει την Τρίτη στο Βελιγράδι, ώστε να σφραγίσει και την 1η θέση στον όμιλο του Ολυμπιακού στο Champions League.

Φορτούνα Ντ. (Φρίντχελμ Φούνκελ): Στέφεν, Μπότζεκ, Γκίζελμαν, Νούου, Αϊχάν, Μοράλες, Φινκ (66' Σούτνερ), Τσίμερμαν, Τόμι (87' Τσίμερ), Χένινγκς, Κονάτσκι (79' Σομπότκα)

Μπάγερν (Χαμς-Ντίτερ Φλικ): Νόϊερ, Κίμιχ (76' Γκορέτσκα), Παβάρ, Αλάμπα, Χάβι Μαρτίνεθ, Τολισό (71' Τιάγκο), Ντέιβις, Γκνάμπρι (63' Πέρισιτς), Κουτίνιο, Μίλερ, Λοεβαντόφσκι.

Προσγείωση στο Βερολίνο!
Τρεις σερί νίκες είχε η Γκλάντμπαχ, η οποία πήγε στην έδρα της Ουνιόν για την 4η και για να διατηρήσει το +4 στη βαθμολογία. Τελικά, ήταν οι γηπεδούχοι αυτοί που πανηγύρισαν το τρίτο σερί τρίποντο και έδωσαν την ευκαιρία στη Μπάγερν να πλησιάσει στο -1 την Μπορούσια, η οποία μπήκε δυνατά στο ματς αλλά στο 15' βρέθηκε πίσω στο σκορ από το γκολ του Ούτζα. Πέραν μιας καλής ευκαιρίας με τον Πλέα η Γκλάντμπαχ δεν έκανε κάτι άλλο στο πρώτο ημίχρονο, με τους Βερολινέζους να διατηρούν μάλλον εύκολα το προβάδισμα. Η κατάσταση δεν άλλαξε στο β' μέρος, παρά τις προσπάθειες της Μπορούσια να ισοφαρίσει, με την Ουνιόν να αντέχει και στο φινάλε να κλειδώνει το μεγάλο τρίποντο με το 2-0 από τον Αντερσον!

Σε τροχιά Champions League
Στην 4η θέση, περιμένοντας βέβαια το αποτέλεσμα της Λειψίας, πάτησε η Σάλκε, η οποία πέρασε από τη Βρέμη επικρατώντας με 2-1 της Βέρντερ. Το ματς ήταν κλειστό και με λίγες φάσεις στο πρώτο ημίχρονο, το οποίο βρήκε τους Βασιλικούς Μπλε να προηγούνται με το γκολ του Χάριτ στο 43ο λεπτό. Νωρίς στην επανάληψη, στο 53', βρήκε δίχτυα και ο Ραμάν για το 0-2, με τη Σάλκε να ελέγχει στη συνέχεια την κατάσταση παρά τις προσπάθειες της Βέρντερ. Οι γηπεδούχοι, τελικά, μείωσαν στο 79' με τον Οσάκο αλλά ως εκεί...

Γκέλα και υποχώρηση

Δύο βαθμούς άφησε στην έδρα της Μπάγερ Λεβερκούζεν η Φράιμπουργκ και έτσι είδε την Μπάγερν να της γυρίζει την πλάτη ανεβαίνοντας στην δεύτερη θέση της Bundesliga. Αν και προηγήθηκε άμεσα, μόλις στο 5' με σκόρερ τον Χόλερ, η ομάδα του Πέτερ Μπος βρήκε την ισοφάριση πριν την εκπνοή του πρώτου μέρους, με τον Ντιαμπί να χρίζεται σκόρερ στο 36'.

Από κει και πέρα, οι γηπεδούχοι ήταν πιο πιεστικοί για την ανατροπή, απείλησαν σοβαρά με τον Μπελαραμπί στο 88', όμως στο τέλος της ημέρας έμειναν ζημιωμένοι, χάνοντας την ευκαιρία με τρίποντο να φτάσει την Λειψία στην 5η θέση. Στους 22 βαθμούς η Φράιμπουργκ, όσους και η Σάλκε.

Ανάσα... Ευρώπης

Την πρώτη της νίκη μετά τις 6 Οκτωβρίου πέτυχε η Βόλφσμπουργκ και μάλιστα εκτός έδρας, με 2-0 επί της διαρκώς ντεφορμέ Άιντραχτ Φρανκφούρτης. Οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ με τον Βέγκχορστ στο 19' και παρά το ότι έπαιξαν για ένα ημίχρονο με λιγότερο παίκτη, λόγω αποβολής του Τισιεράντ με δεύτερη κίτρινη κάρτα, έφτασαν και σε δεύτερο γκολ στο 65' με τον Ζοάο Βίκτορ, κλειδώνοντας τη νίκη.

Έτσι, το σύνολο του Γκλάσνερ έσπασε ένα αρνητικό σερί οκτώ αγώνων σε όλες τις διοργανώσεις, προσπέρασε την ισόβαθμη μέχρι πρότινος Άιντραχτ που παραμένει στους 17 βαθμούς και υπό σχετική κρίση, και έπιασε την Ντόρτμουντ στην έκτη θέση με 20 βαθμούς, σε μια Bundesliga που φέτος η διαφορά της έκτης από την κορυφή αυτή τη στιγμή είναι μόλις στους πέντε βαθμούς.

 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα