Οπαδοί της Βέρντερ κράτησαν πινακίδες με τα ονόματα δολοφονημένων Ισραηλινών

Newsroom
werder

bet365

Η ομάδα Ultra Boys της Βέρντερ Βρέμης κρατούσε χαρτόνια σε σχήμα καρδιάς με τα ονόματα όλων των υποστηρικτών της Μακάμπι Χάιφα που είτε δολοφονήθηκαν είτε απήχθησαν από την τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς

Οι οπαδοί της Βέρντερ Βρέμης εξέφρασαν για άλλη μια φορά την υποστήριξή τους στο Ισραήλ στο εντός έδρας παιχνίδι κόντρα στην Ουνιόν Βερολίνου και μάλιστα ξεκίνησαν μια εκστρατεία συγκέντρωσης χρημάτων για τις οικογένειες των απαχθέντων.

Στις κερκίδες αναρτήθηκε ένα μεγάλο πράσινο πανό και στα εβραϊκά έγραφε: «Πάντα μαζί», καθώς οι οπαδοί κρατούσαν πινακίδες σε σχήμα καρδιάς με τα ονόματα όλων των υποστηρικτών της Μακάμπι Χάιφα που είτε δολοφονήθηκαν, είτε απήχθηκαν από την Χαμάς στην επίθεση της 7ης Οκτωβρίου στο νότιο Ισραήλ, μαζί με τη φράση «πάντα μαζί» στα εβραϊκά.

Ο ίδιος ο γερμανικός σύλλογος έγραψε: «Η Βέρντερ Βρέμης αντιπροσωπεύει την κατανόηση, την ανεκτικότητα, τον σεβασμό και την αλληλεγγύη - ακόμη και σε θέματα πέρα από τα σύνορά μας. Πρέπει να σταματήσουμε τον πόνο και τη βία. Ευχόμαστε ειρήνη για τον λαό του Ισραήλ και επίσης για τον άμαχο πληθυσμό που υποφέρει στη Γάζα και στη Δυτική Όχθη».

Όπως έχει επίσης αναφερθεί, επίσης πριν από δύο εβδομάδες οι οπαδοί της Βέρντερ εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους στο Ισραήλ στον αγώνα της γυναικείας ομάδας με την Κολωνία. Οι παίκτριες των δύο ομάδων βγήκαν στον αγωνιστικό χώρο με μαύρες κορδέλες στα μπράτσα τους και πριν την έναρξη του αγώνα τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των δολοφονηθέντων στο Ισραήλ. Οι οπαδοί στις εξέδρες κουνούσαν ταμπέλες: «Φέρτε πίσω τους φίλους μας», «Φέρτε πίσω όλους τους φυλακισμένους» και «Ποτέ ξανά».

 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα