Γκλάντμπαχ - Μπάγερν Μονάχου 1-2: Ο Τελ έσπασε... την κατάρα!

Νίκος Κικίδης
Μπάγερν

bet365

Δυο χρόνια και... βάλε μετά την τελευταία της νίκη απέναντι στη Γκλάντμπαχ, η Μπάγερν κατάφερε να σπάσει την «κατάρα» με λυτρωτή τον Τελ στο 87΄(1-2) και να γράψει το 3Χ3 στη Bundesliga.

Η τελευταία της νίκη σε μεταξύ τους ματς... χανόταν πίσω στην άνοιξη του 2021. Έκτοτε είχαν μεσολαβήσει πέντε αναμετρήσεις, όλες γεμάτες πίκρα και απογοήτευση για τη Μπάγερν. Το «μαγικό ξόρκι» της Γκλάντμπαχ αρνούνταν να λυθεί και τα Πουλάρια είχαν κερδίσει επάξια τον τίτλο του «κακού δαίμονα». Ένας «δαίμονας» ο οποίος πήρε και πάλι τη μορφή του στο πρώτο μέρος, όμως αυτή τη φορά οι Βαυαροί έβγαλαν αντίδραση και με τον Τελ να δίνει τη λύση επικράτησαν 2-1 με ανατροπή στο φινάλε για να συνεχίσουν ακάθεκτοι στη Bundesliga.

Το πρώτος μέρος πάντως κινήθηκε απόλυτα στους ρυθμούς της παράδοσης που έχει σφυρηλατηθεί τα τελευταία χρόνια. Με τη Γκλάντμπαχ δηλαδή να παίρνει κεφάλι στο σκορ και τη Μπάγερν να... τραβάει τα μαλλιά της. Στο 30΄τα Πουλάρια έκαναν τη ζημιά με τρομερή κεφαλιά του Ιτακούρα για να γράψουν το 1-0, με τον Ούλραϊχ μάλιστα δυο λεπτά αργότερα να σώζει με τρομερή επέμβαση τη Μπάγερν από ένα δεύτερο γκολ.

Επτά λεπτά αργότερα ήταν η σειρά της Μπάγερν να απειλήσει, όταν ο κεραυνός του Σανέ τράνταξε το δοκάρι της εστίας. Ό,τι δεν κατάφερε ωστόσο σε εκείνο το σημείο, τελικά το πέτυχε στο 58΄. Έπειτα από πανέμορφη πάσα του Κίμιχ στην πλάτη της άμυνας, ο Σανέ κατέβασε υπέροχα με το στήθος και εκτέλεσε στο τετ-α-τετ για να ισοφαρίσει.

Όσο ο χρόνος κυλούσε η Μπάγερν ανέβαζε τα επίπεδα πίεσης και τελικά βρήκε το λυτρωτικό γκολ στο 87΄. Έπειτα από άλλη μια φανταστική μπαλιά του Κίμιχ στην περιοχή, ο Τελ νίκησε άπαντες στον αέρα και με κεφαλιά ολοκλήρωσε την ανατροπή. Στο 90+3΄ο Τσούπο Μότινγκ σπατάλησε μια καλή ευκαιρία να σφραγίσει τη νίκη, η οποία τελικά δεν... κινδύνευσε και έλυσε μια κατάρα που κρατούσε εδώ και χρόνια για τους Βαυαρούς.

Μπάγερν Μονάχου (Τόμας Τούχελ): Ούλραϊχ, Μαζράουι (46΄Λάιμερ), Ουπαμεκανό, Κιμ, Ντέιβις, Κίμιχ, Γκορέτσκα (81΄Τελ), Σανέ, Μίλερ, Κομάν (69΄Γκνάμπρι), Κέιν (90+5΄Ντε Λιχτ)

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image
 

BUNDESLIGA Τελευταία Νέα