Ο γιος του Μπιέλσα και μια... επιστροφή

Ο γιος του Μπιέλσα και μια... επιστροφή

Διονύσης Δελλής Διονύσης Δελλής
Ο γιος του Μπιέλσα και μια... επιστροφή

bet365

Ρομαό και Σιόβας οι «κερδισμένοι» από το... πρόχειρο διαγώνισμα κυπέλλου. Γράφει ο Διονύσης Δελλής.

Μοιάζει λιγάκι ειρωνικό. Να ξεκινά ο Ολυμπιακός στο κύπελλο με τις ρεζέρβες του και σε αυτές να προκύπτουν πρώτη γραμμή ο Καρντόσο, ο Μάριν, ο Τσόρι, ο Σιόβας, ο Ομάρ, ο Πάρντο, ο Ρομαό. Μια επτάδα που θα μπορούσε κάλλιστα υπό άλλες συνθήκες να αποτελεί τον «κορμό» των Ερυθρόλευκων.

Διαφορετική η κάθε ιστορία, διαφορετική η κάθε περίπτωση. Ίδια όμως η κατάληξη. Τέλη Οκτώβρη εξαιρώντας τον Ομάρ που μόλις επέστρεψε από τραυματισμό όλοι οι υπόλοιποι δεν είναι στις βασικές επιλογές του προπονητή. Και προφανώς αυτό δεν είναι πια... πρόβλημα του Μπέντο. Δικό τους είναι να βρουν τον τρόπο, να τον πείσουν για να αλλάξει την επετηρίδα.

Μοίρασε ρόλους ο Πορτογάλος στις εβδομάδες που πέρασαν. Του πήρε ένα διάστημα, αλλά πλέον έχει καταλήξει στις επιλογές του. Και κυρίως: Στον μικρό κύκλο τουrotation. Στους 15-16 παίκτες που ανεβαίνουν τον ανήφορο των ημερών. Και το κάνουν με επιτυχία από τη στιγμή που ήδη «χτίστηκε» μια πρώτη διαφορά στην Σούπερ Λιγκ. Ο Μπέντο ζήτησε τον Καρντόσο. Ο Μπέντο όμως έχει μονιμοποιήσει στην κορυφή της επίθεσης τον Ιντέγιε. Αντίστοιχα και με τον Μάριν. Στον πάγκο ή και στην κερκίδα ο Γερμανός. Όχι μόνο για να βλέπει τον Φορτούνη πίσω από τον φορ, αλλά και από τον Σεμπά που έχει γίνει «καθεστώς» στο αριστερό άκρο της επίθεσης.

Ποιοι άρπαξαν λοιπόν χθες βράδυ την ευκαιρία για να ανοίξουν μια τέτοια... συζήτηση στην επόμενη συνάντηση του τεχνικού τιμ; Τα πρωτοσέλιδα λένε ο Πάρντο. Ο Κολομβιανός που πέτυχε τα δύο γκολ και ψηφίστηκε MVP της αναμέτρησης με τον Πλατανιά. Δεν νομίζουμε όμως ότι με την απόδοση του έδειξε όντως πως έχει τέτοιες διαθέσεις. Ο Ρομαό ήταν ο καλύτερος του Ολυμπιακού. Ο 32άχρονος αμυντικός χαφ που είναι ο ένας από τους δύο που δεν είχε ως τώρα καμία απολύτως ευκαιρία. Ο άλλος; Ο Δημήτρης Σιόβας, ο οποίος πραγματικά θα μπορούσε να πει κανείς, ότι ακολούθησε σε απόδοση τον Τογκολέζο.

Ο Ρομαό είναι πολύ ιδιαίτερη περίπτωση. Ήρθε τέλη Αυγούστου χωρίς να έχει κάνει προετοιμασία. Χρειάζονταν λοιπόν ένα διάστημα για να ανεβάσει τους δείκτες φυσικής κατάστασης. Για την αξία του, ούτε λόγος. Ο αγαπημένος «γιος» του Μαρσέλο Μπιέλσα στη Μασσαλία. Σε εκείνην την ομαδάρα που έφτιαξε ο ιδιοφυής Αργεντινός τεχνικός, προ διετίας. Ο «καταλύτης» ενός σχήματος με ποδοσφαιριστές σαν τον Παγέ, τον Ιμπουλά, τον Ζινιάκ, τον Αγιού, τον Τοβέν. Είχε 33 συμμετοχές σε εκείνη την ομάδα. Και 33 συμμετοχές με τον Μπιέλσα είναι «παράσημο» καριέρας. Έχει πέσει πάνω στην περίπτωση. Στο γεγονός ότι ο Μιλιβόγιεβιτς είναι τόσο καλός φέτος, που δεν βγαίνει από την 11άδα ούτε με... εγχείρηση. Και ότι δίπλα στον Σέρβο υπάρχει ο Μάρτινς ο οποίος είναι ίσως ο σημαντικότερος σε αυτή τη νέα προσπάθεια που γίνεται. Λογικά όμως από εδώ και στο εξής, θα τον δούμε περισσότερο.

Ο Σιόβας; Όταν ανέλαβε ο Μπέντο, ήταν τραυματίας ο διεθνής στόπερ. Εδώ και ενάμιση μήνα όμως έχει επιστρέψει κανονικά στις προπονήσεις. Έπαιξε για παράδειγμα βασικός στο φιλικό με τον Απόλλωνα (20/9) στον Ρέντη. Ο Πορτογάλος όμως ως εδώ τον έχει κατατάξει 5ο στη λίστα με τους κεντρικούς αμυντικούς. Πίσω από τους βασικούς Μποτία και Ντα Κόστα. Πίσω όμως και από τον Βιάνα. Ακόμη και από τον Ρέτσο που πριν από δύο μήνες δεν τον υπολόγιζε κανείς στην εξίσωση. Κάποιοι εκτιμούσαν ότι απλά δεν υπολογίζεται. Δεν το νομίζουμε όμως. Ο Μανιάτης δεν υπολογίζεται. O Σιόβας είναι δηλωμένος στην λίστα της Ευρώπης. Και κυρίως είναι υπό κανονικές συνθήκες «βασική» επιλογή σε αυτό τη σύνθεση της άμυνας.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Διονύσης Δελλής
Διονύσης Δελλής