Βέροια - Παναθηναϊκός 1-1

Νίκος Αθανασίου
Βέροια - Παναθηναϊκός 1-1

bet365

Ο Παναθηναϊκός έχασε στο Α΄μέρος ένα τσουβάλι γκολ, στο Β΄... έσβησε, έπαιζε με την φωτιά στο 0-1 και στο 88' ο Μπαλάφας τον... έκαψε! Έδωσε στην Βέροια χρυσό βαθμό (1-1) κι άφησε τους «πράσινους» στο -4 από τον Ολυμπιακό! Από ένα χέρι-πέναλτι ζήτησαν στον Βάτσιο οι δύο ομάδες!

Έτσι έπαιξαν

Ενδεκάδα ανάγκης από τον Αντρέα Στραματσόνι, ο οποίος δεν είχε στην διάθεσή του τους Λεντέσμα, Ζέκα και Σάμπα! Ο Ιταλός τεχνικός παρέταξε την ομάδα του με 3-5-2 και τους Στιλ κάτω από τα δοκάρια, αριστερό μπακ-χαφ τον Χουλτ, δεξί τον Μέστο και τους Μολέδο, Ιβανόφ, Κουτρουμπή στο κέντρο της άμυνας. Ο Γουακάσο σε ρόλο αμυντικού μέσου, έχοντας μπροστά του Βιγιαφάνιες και Λουντ. Μπεργκ και Ιμπάρμπο στην κορυφή της επίθεσης.
Στον αντίποδα, ο Θωμάς Γράφας ξεκίνησε με 4-2-3-1. Ο Λόπεθ στην εστία, Καλί και Μαραγκός οι στόπερ, αριστερό μπακ ο Ναβαλόφκσι και δεξί ο Μαλόν. Άρτσε και Μπαλάφας τα αμυντικά χαφ. Χαροντάκης, Βασιλαντωνόπουλος και Βίτι η μεσοεπιθετική τριπλέτα και στην κορυφή ο Καπετάνος.

Έβαλε ένα, έχασε... δέκα!

Παρά τις πολλές απουσίες, ο Παναθηναϊκός παρουσίασε το πιο δημιουργικό του ημίχρονο στην σεζόν, κυριάρχησε στο χορτάρι και πήγε στα αποδυτήρια με το υπέρ του 1-0 αντί για 4 ή 5-0! Οι «πράσινοι» αξιοποίησαν στο έπακρο την ανυπαρξία στην μεσαία γραμμή της Βέροιας, διάβασαν τα κενά και έφτιαχναν φάσεις τόσο από τον άξονα όσο και από τα άκρα. Ο Μάρκους Μπεργκ στο 13΄ αξιοποίησε τις καλές συνεργασίες έξω από την περιοχή του αντιπάλου και με διαγώνιο «τελείωμα» μετά την ασίστ του Ιμπάρμπο επέστρεψε στα γκολ, βάζοντας την ομάδα του μπροστά στο σκορ! Ένα γκολ για σεμινάριο, καθώς η φάση ξεκίνησε από τα καρέ του Στιλ και χωρίς επαφή παίκτη των γηπεδούχων, κατέληξε στο πλεκτό!

Το «τριφύλλι» δεν σταμάτησε να ψάχνει περισσότερα γκολ, έκανε ότι ήθελε μέσα στο γήπεδο και με κορυφαίο τον Βίκτορ Ιμπάρμπο που έκανε τα... πάντα, απειλούσε την εστία του Λόπεθ. Ο Παναθηναϊκός μέτρησε 11 τελικές(8 στον στόχο), μερικές κλασσικές ευκαιρίες με Μπεργκ, Λουντ, «Ίμπα» αλλά δεν κατάφερε να πετύχει δεύτερο τέρμα και να βάλει από νωρίς τέλος στην σεμνή τελετή.

Το σύνολο του Αντρέα Στραματσόνι ήταν σαφώς ανώτερο απέναντι σε μία Βέροια που ήταν αδιάβαστη, χωρίς τακτική ικανή να αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό και χωρίς ηρεμία να κυκλοφορήσει μπάλα και να βγει από την περιοχή της. Ο Λόπεθ, όμως, ήταν εξαιρετικός και κράτησε με τις επεμβάσεις του «ζωντανή» την Βέροια!

Μπαλάφας και... γκέλα!

Ο Παναθηναϊκός συνέχισε να είναι ανώτερος, να κυκλοφορεί την μπάλα ανάμεσα στις γραμμές της Βέροιας και να βρίσκει κενούς χώρους που δεν σε καμία περίπτωση δεν είχε το καθαρό μυαλό να εκμεταλλευθεί για να πετύχει το δεύτερο γκολ που θα «κλείδωνε» την νίκη. Οι γηπεδούχοι όσο περνούσε η ώρα έπαιρναν τα μέτρα που έδιναν οι «πράσινοι» και το πρώτο «καμπανάκι» ήρθε στο 52΄ με την φάση του Βίτι και το χέρι του Κουτρουμπή!

Από το 70' και έπειτα η ομάδα του Αντρέα Στραματσόνι έδειχνε να μένει από δυνάμεις, να μην έχει την συγκέντρωση να κρατήσει μπάλα και η Βέροια ξεκίνησε να πιέζει. Οι «πράσινοι» δεν είχαν προβλήματα αλλά στο 88' «μίλησε» ο Μπαλάφας! Ο αμυντικός μέσος της Βέροιας έμεινε αμαρκάριστος έξω από την περιοχή, «όπλισε» και με δυνατό σουτ ισοφάρισε!

Η «τιμωρία» για τις πολλές χαμένες ευκαιρίες είχε μόλις έρθει και στα... χασομέρια, ο Παναθηναϊκός δεν μπόρεσε να γλιτώσει την γκέλα!

MAN OF THE MATCH: Λόπεθ. Ο πορτιέρο της Βέροιας ήταν εκείνος που κράτησε την ομάδα του μέσα στο παιχνίδι, παίζοντας μόνος του τον Παναθηναϊκό στο πρώτο ημίχρονο. Καταπληκτικό παιχνίδι από τον Ισπανό τερματοφύλακα που πραγματικά κατέβασε ρολά με καταπληκτικές αποκρούσεις.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Η Βέροια δεν βρήκε διαδρόμους προς την περιοχή του Παναθηναϊκού, ούτε και τις ευκαιρίες για να απειλήσει, με εξαίρεση εκείνη του Μαλόν. Στην πρώτη καλή στιγμή που βρήκε χώρο η «βασίλισσα», εκείνος έστειλε την μπάλα στο πλεκτό! Ο Σωτήρης Μπαλάφας έπιασε το σουτ και στο 88' έφερε το παιχνίδι στα ίσια!

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Παναθηναϊκός έχασε τα άχαστα, είχε 15 τελικές, πολλές κλασσικές ευκαιρίες και τελικά... αυτοκτόνησε. Όταν πηγαίνεις για πρωτάθλημα, αυτά τα παιχνίδια που είσαι τόσο ανώτερος πρέπει να τα τελειώνεις από το πρώτο ημίχρονο. Το «τριφύλλι» δεν το έκανε και γκέλαρε.

Η ΓΚΑΦΑ: Μετά το 70' ο Παναθηναϊκός οπισθοχώρησε, έδωσε μέτρα στην Βέροια και δεν είχε το πλάνο για να συνεχίσει να παίζει με την μπάλα και να ψάξει το δεύτερο γκολ. Αδικαιολογήτα...

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Δύο δύσκολες φάσεις είχε το ματς για τον διαιτητή Βάτσιο και τον δεύτερο επόπτη, Λάζαρη. Η πρώτη στο 32' με το τακουνάκι του Βιγιαφάνιες και το χέρι του Ναβαλόφσκι μέσα στην περιοχή που ανακόπτει την πορεία της μπάλας. Η δεύτερη στο 52' με τον Βίτι να σουτάρει και τον Κουτρουμπή να διώχνει-όπως όλα δείχνουν- με το χέρι πάνω στην γραμμή. Ο ρέφερι θα έπρεπε να δώσει πέναλτι και κόκκινη στον αμυντικό του Παναθηναϊκού.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Δεύτερη σερί γκέλα για τον Παναθηναϊκό στο πρωτάθλημα. Μετά την ήττα από την Ξάνθη στην Λεωφόρο, οι «πράσινοι» ήρθαν ισόπαλοι στην Βέροια(1-1) και έμειναν στο -4 από την κορυφή και τον Ολυμπιακό. Το «τριφύλλι» ήταν εξαιρετικό στο πρώτο μέρος αλλά δεν έκανε γκολ τις πολλές ευκαιρίες και το «ξερό» του Μπαλάφα στο φινάλε έφερε την «τιμωρία»!

Βέροια: Λόπεθ, Μαλόν, Μαραγκός (58’ Σισοκό), Καλί, Ναβαλόφσκι, Άρτσε, Μπαλάφας, Χαροντάκης (69’ Σισίνιο), Βίτι (90’ Παπαστεριανός), Βασιλαντωνόπουλος, Καπετάνος

Παναθηναϊκός: Στιλ, Κουτρουμπής (80’ Ρέις), Μολέδο, Ιβανόφ, Χουλτ, Μέστο (89’ Ρινάλντι), Γουακάσο, Βιγιαφάνιες, Λουντ, Ιμπάρμπο (71’ Εμποκού), Μπεργκ

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΤΑ HIGHLIGHTS ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα