Μια κλάση ανώτερος ό, τι κι αν λένε…

Μια κλάση ανώτερος ό, τι κι αν λένε…

bet365

Ο ΠΑΟΚ, συνεχίζει να αδικεί τον εαυτό του, έχασε ένα δικό του παιχνίδι, αλλά ο Σταύρος Σουντουλίδης σας προτρέπει να δείτε την εικόνα των ανθρώπων του Ολυμπιακού στο τέλος του ντέρμπι και θα καταλάβετε, αν θέλετε, πολλά…

Η εικόνα του κειμένου είναι η πιο χαρακτηριστική για όλα όσα έγιναν το βράδυ της Κυριακής στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» κι αν θεωρήσουμε ότι «μια εικόνα, χίλιες λέξεις», δείτε καλά τα πρόσωπα και τις εκφράσεις των ανθρώπων του Ολυμπιακού και θα καταλάβετε τι βιώσαν στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ. Πρέπει χρόνια να είχαν να νιώσουν έτσι…

Ο ΠΑΟΚ βρίσκεται μόλις έξι αγωνιστικές μετά την έναρξη του πρωταθλήματος στο μείον επτά από τον Ολυμπιακό, αλλά η πραγματική διαφορά τους δεν είναι σε καμία περίπτωση αυτή που δείχνει ο βαθμολογικός πίνακας της Superleague.

Αν μια ομάδα, με εξαίρεση ένα δεκάλεπτο στο τέλος και πριν την προσωρινή διακοπή, κυριάρχησε μέσα στο χορτάρι του «Γεώργιος Καραϊσκάκης», αυτή ήταν ο ΠΑΟΚ, που προηγήθηκε νωρίς με τον Βαρέλα, ισοφαρίστηκε από την τραγική επιλογή του ίδιου του ποδοσφαιριστή του, αλλά έβαλε δύσκολα στον Ολυμπιακό, όσο ποτέ άλλοτε στις μεταξύ τους εντός κι εκτός έδρας αναμετρήσεις.

Πριν βγει στο γήπεδο κάπου στο 80ο λεπτό η κούραση από τα συνεχόμενα παιχνίδια και ταξίδια, ο «Δικέφαλος» δεν αισθάνθηκε την παραμικρή πίεση από τον αντίπαλο κι ας έπαιζε εκτός έδρας.

Είχε χρόνια ο ΠΑΟΚ να είναι τόσο πειστικός, τόσο αποφασιστικός απέναντι στους ερυθρόλευκους. Ίσως, ένα ματς, αυτό των πλέι οφ, το Μάιο του 2010, να ήταν το ίδιο καλός, τότε μάλιστα κέρδισε 1-0 με γκολ του Ίβιτς, πλήρωσε όμως για άλλη μια φορά την αναποτελεσματικότητά του στα τελειώματα των πολλών φάσεων, που δημιουργεί λόγω της δικής του κυριαρχίας και της σωστής τακτικής μέσα στο γήπεδο.

Στη φάση που ο Τζάλμα Κάμπος βγαίνει «τετ α τετ» με τον Καπίνο, πολλά μάτια θα πρέπει να έκλεισαν, πολλές κόκκινες καρδιές να έκαναν «α λε ρετούρ» το ταξίδι «κόλαση-παράδεισος». Ετσι, όμως, είναι η μπάλα…

Ο ΠΑΟΚ τιμωρήθηκε από τον Αρετόπουλο. Όχι, τόσο για τη φάση του οφ σαίντ από το οποίο προκύπτει το αυτογκόλ του Βαρέλα, τι λες και ανθρώπινο λάθος του ίδιου βοηθού που στο β΄ μέρος έτρεξε να σηκώσει το σημαιάκι υποδεικνύοντας οφ σάιντ τον Ροντρίγκες, όσο για τη φάση του 43ου λεπτού, με τη μη αποβολή του Μιλιβόγιεβιτς για το αντικανονικό μαρκάρισμα στον Στέφανο Αθανασιάδη. Ο αρχηγός του «Δικεφάλου» είναι σε προφανή θέση για γκολ.

Ασφαλώς και δεν θα μπορούμε να δώσουμε βάσει στην εξήγηση του Σέρβου, όποιος πιστεύει ότι ο Αθανασιάδης «έπεσε και γλίστρησε»! Οποιος ασπάζεται τα λόγια του αρχηγού του Ολυμπιακού, καλό θα είναι να επισκεφτεί κάποιον οφθαλμίατρο σήμερα το πρωί.

Ο Αρετόπουλος έδειξε κίτρινη κάρτα κι άντε λες, μπορεί να μπερδεύτηκε από τον… συνωστισμό των παικτών αν και ο Μποτία, τελευταίος παίκτης του Ολυμπιακού, ήταν στα δύο μέτρα μακριά από τον Αθανασιάδη, δεν αποβάλει σε πιο καραμπινάτη φάση τον Μποτία για το «μπορώ να σε στείλω στο νοσοκομείο» μαρκάρισμα επί του Ροντρίγκες.

Φτάνει, όμως, η... κλάψα για τη διαιτησία. Ενας συνάδερφος την Παρασκευή, μου είπε «κλαίς από τώρα, θα μπεις στο γήπεδο, θα φας τρια γκολάκια και θα φύγεις...». Μάλλον, θα έπεσε έξω στην πρόβλεψη του.

Ας πάμε, λοιπόν, στο αγωνιστικό καθαρά κομμάτι του ντέρμπι. Να μιλήσουμε για μπάλα. Για το πώς αγωνίστηκαν οι δύο ομάδες, τι έδειξαν στο χορτάρι, τι έκαναν οι προπονητές στους πάγκους.

Ο αγωνιστικός χώρος είναι, άλλωστε, ο καθρέπτης και εκεί όλοι διαπίστωσαν το πόσο ανώτερος ήταν ο ΠΑΟΚ στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα. Όσοι πάλι δεν το είδαν ή στέκονται στο τελικό αποτέλεσμα, δικαίωμά τους. Ο «Δικέφαλος» ήταν η ομάδα που εμφανίστηκε με σωστή τακτική, με άριστο στήσιμο από τον Ίβιτς, τρεις μόλις μέρες μετά από το ευρωπαϊκό στραπατσάρισμα της εικόνας στο Αζερμπαϊτζάν απέναντι στην Καραμπάχ, όπου έκανε το χειρότερο έως τώρα παιχνίδι στη φετινή χρονιά.

Κι αν ο Τζάλμα Κάμπος ήταν σε καλύτερη βραδιά, όχι τόσο για τις ευκαιρίες που έχασε, αλλά γιατί απέναντι σ’ έναν μπακ (που δεν είναι μπακ) όπως ο Βιάνα έπρεπε να κάνει… πάρτι, τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι τελείως διαφορετικά, ειδικά στο πρώτο μισό του ντέρμπι.

Ο Ίβιτς ήταν σωστά διαβασμένος και κέρδισε κατά κράτος τη μάχη των πάγκων από τον Μπέντο, που δεν κατάλαβε το τρικ του Σέρβου τεχνικού του «Δικεφάλου» με τα δύο οκτάρια (Σάχοβ, Κάνιας) και τον Τσίμιροτ μοναδικό «εξάρι» στο πρώτο ημίχρονο. Ο Κάνιας, μέχρι να πάρει την κίτρινη από τον Αρετόπουλο, έπεφτε πάνω στον Μιλιβόγιεβιτς, ο Σάχοβ στον Μάρτινς και ο Τσίμιροτ στον Φορτούνης, αχρηστεύοντας τη μεσαία γραμμή του Ολυμπιακού.

Γι’ αυτό το λόγο και μόνο δεν ξεκίνησε πάλι ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ.

Η δυστοκία των παικτών του ΠΑΟΚ είναι ένα σοβαρό ζήτημα, αλλά ευτυχώς που είναι αυτό το μοναδικό σοβαρό πρόβλημα. Ζητείται άμεση λύση γιατί το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό ήταν το πέμπτο φετινό παιχνίδι στο οποίο η ομάδα του Ίβιτς ήταν μια κλάση καλύτερη από τον αντίπαλό της, αλλά δεν πήρε αυτό που άξιζε στο τέλος του αγώνα.

Πολύ κουβέντα, ήδη, γίνεται γύρω από τον Τζάλμα Κάμπος. Λες και μια κατάρα κουβαλάει πάνω του ο Αγκολέζος, μετά την γκολάρα που πέτυχε στην «Αμστερνταμ Αρίνα» κόντρα στον Άγιαξ. Έκτοτε χάνει, όπως και στο «Καραϊσκάκης», τα άχαστα, δεν σκοράρει με τίποτα, αλλά σωστά ο προπονητής του επιμένει να τον χρησιμοποιεί και να τον στηρίζει.

Κάποια στιγμή θα έρθουν και τα γκολ, το ματς του κυπέλλου με τη Λάρισα είναι ευκαιρία για να πάρει κάποιες ανάσες, για τον ποδοσφαιριστή με το ακριβότερο συμβόλαιο του φετινού ΠΑΟΚ.

Τέλος, ότι και να πεις για τον Παναγιώτη Γλύκο, πραγματικά είναι λίγο. Ο Έλληνας τερματοφύλακας έχει ακούσει τα πάντα από την (δική του) εξέδρα, έχει χλευαστεί γιατί μπορεί να ενοχλεί που είναι… Ελληνας (γνωστή η απέχθεια των ΠΑΟΚτσήδων στους διεθνείς), όμως μετά από εμφανίσεις σαν αυτή στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης», άντε να τον βγάλεις από την ενδεκάδα, άντε να μη του κάνεις (λίαν συντόμως) νέο συμβόλαιο, με υψηλές αποδοχές.

Πάντως, σας προτρέπουμε να ξαναδείτε λεπτομερώς τη φωτογραφία του άρθρου. Αξίζει…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Σταύρος Σουντουλίδης
Σταύρος Σουντουλίδης

Στα 17 του έκανε τα πρώτα του βήματα, ανεβαίνοντας με «κοντό παντελονάκι» τα σκαλοπάτια του κτιρίου της «Μακεδονίας», επί της Μοναστηρίου, χαζεύοντας από απόσταση «ιερά τέρατα» της θεσσαλονικιώτικης δημοσιογραφίας. Ένας κλασικός «εφημεριδάς» ολκής, ο αείμνηστος Σταύρος Μπαλτίδης φρόντισε και του έδωσε τα κατάλληλα εφόδια στα πρώτα του βήματα, άλλωστε η εφημερίδα παραμένει η πρώτη και μοναδική αγάπη του.

Έχοντας περάσει από το σύνολο των εντύπων της Θεσσαλονίκης («Μακεδονία», «Αγγελιοφόρος», «Σπορ του Βορρά»), αποτέλεσε βασικό στέλεχος του περιοδικού «Φωνή των Σπορ», μιας πρωτοποριακής προσπάθειας για τα δεδομένα της Βόρειας Ελλάδας στα τέλη της δεκαετίας του ’90. Το 1995 η τηλεόραση μπήκε στη ζωή του με το Star Channel, ακολούθησε η ΕΡΤ-3, βίωσε τη «μαγεία» του ραδιοφώνου (FM-100, Helexpo 105 FM, Flash 96.0) και αρκετά νωρίς, κάπου γύρω στο 2005, «κολύμπησε» στον ωκεανό του διαδικτύου, με τις πρώτες αμιγώς αθλητικές ιστοσελίδες, το «Sportnews.gr», πολύ πριν δηλαδή αποτελέσει μέλος της μεγάλης παρέας του Gazzetta.

Η ενασχόληση του με το ρεπορτάζ του ΠΑΟΚ τον οδήγησε να περάσει το κατώφλι της Τούμπας και να ζήσει «από μέσα», ως μέλος του Γραφείου Τύπου, την περίοδο της… επανάστασης του Ζαγοράκη.