«Πετυχημένος στην Τουρκία ο Μοράις, τον ήθελε η Μπεσίκτας»

«Πετυχημένος στην Τουρκία ο Μοράις, τον ήθελε η Μπεσίκτας»

«Πετυχημένος στην Τουρκία ο Μοράις, τον ήθελε η Μπεσίκτας»

bet365

Δύο Τούρκοι ρεπόρτερ καταθέτουν την άποψη τους στο gazzetta.gr για την πρόσληψη του Ζοζέ Μοράις από την ΑΕΚ κάνοντας αναφορά στα πεπραγμένα του στην Τουρκία.

Λίγες ώρες πριν από το επίσημο ντεμπούτο του Ζοζέ Μοράις στον πάγκο της ΑΕΚ κόντρα στον Πανιώνιο, ο ρεπόρτερ της Milliyet, Καντίρ Ονούρ Ντιντσέρ, αλλά και ο Ονούρ Τουγκρούλ του τηλεοπτικού σταθμού NTV περιγράφουν στο gazzetta.gr την παρουσία του Πορτογάλου τεχνικού στην Αντάλιασπορ.

Αμφότεροι κρίνουν απόλυτη πετυχημένη την περυσινή θητεία του στον πάγκο της τουρκικής ομάδας, επισημαίνοντας πως οι αλλαγές στη διοίκηση της Αντάλιασπορ παρέσυραν και τον πρώην βοηθό του Ζοζέ Μουρίνιο.

Οι «Σκορπιοί» υπό την καθοδήγηση του Μοράις έπαιξαν θελκτικό ποδόσφαιρο σκοράροντας αφειδώς, ενώ ο νυν τεχνικός της ΑΕΚ είχε βρει τον τρόπο να συνυπάρχει αρμονικά με τον σταρ της ομάδας, Σαμουέλ Ετό.

Ο Καντίρ Ονούρ Ντιντσέρ σημειώνει στο gazzetta.gr πως ο Ζοζέ Μοράις είχε ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με την Μπεσίκτας γεγονός που δεν άρεσε στους ανθρώπους της Αντάλιασπορ.

«Ο Ζοζέ Μοράις ήταν πετυχημένος στην περυσινή σεζόν οδηγώντας την Αντάλιασπορ στην κατάκτηση της 9ης θέσης.

Στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, η Αντάλιασπορ υπέστη τέσσερις ήττες και έφερε δύο ισοπαλίες. Το γεγονός πως δεν είχε νικήσει σε έξι αγωνιστικές οδήγησε την διοίκηση στην απόλυση του Μοράις.

Είναι στενός φίλος του Ζοζέ Μουρίνιο και πρώην συνεργάτης του.

Είχε πολύ καλή σχέση με τον Ετό στην περυσινή σεζόν. Το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε τον Φεβρουάριο είχε ως συνέπεια να μείνει για τουλάχιστον ένα μήνα εκτός πάγκων.

Αφού αποθεραπεύθηκε επέστρεψε. Θεωρώ πως για τα φετινά αρνητικά αρνητικά αποτελέσματα δεν ευθύνεται ο Μοράις. Υπάρχουν προβλήματα και με τον Ετό. Ο Μοράις είχε διαπραγματευτεί και με την Μπεσίκτας δίχως την άδεια της διοίκησης της Αντάλιασπορ γεγονός που δεν άρεσε στη διοίκηση του τουρκικού συλλόγου. Μπορεί να έπαιξε και αυτό το ρόλο του.

Ο Μοράις αν και δεν διαθέτει εμπειρία ως πρώτος προπονητής εντούτοις ήταν καλός στην περυσινή σεζόν. Πιστεύω πως μπορεί να τα καταφέρει και στην ΑΕΚ. Με την Αντάλιασπορ έπαιζε επιθετικά σε σύστημα 4-3-3. Του αρέσει το επιθετικό στιλ ποδοσφαίρου. Πέτυχαν πολλά γκολ (53), αλλά δέχθηκαν εξίσου πολλά τέρματα (52)».

Στις αυξημένες απαιτήσεις που υπάρχουν στην ΑΕΚ στέκεται ο δημοσιογράφος του NTV, Ονούρ Τουγκρούλ, επισημαίνοντας πως ο Μοράις είχε κερδίσει τους πάντες στην Τουρκία με τον χαρακτήρα του.

«Μετά την ερχομό της νέας διοίκησης ο Μοράις δεν κατάφερε να συλλέξει αρκετούς βαθμούς. Η Αντάλιασπορ πραγματοποίησε κακό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα.

Στην πρώτη του χρονιά ήταν πετυχημένος. Σε όλους στην Τουρκία άρεσε ο χαρακτήρας του. Στην πορεία αντιμετώπισε ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας. Είναι προπονητής που του αρέσει το επιθετικό ποδόσφαιρο. Συνεργάστηκε με κάποιους ποδοσφαιριστές που διαθέτουν ταλέντο όπως είναι ο Ετό, Σερντάρ Οζκάν και Μακούν. Υπήρχε καλή συνεννόηση μεταξύ τους. Πολύ καλή σχέση μεταξύ προπονητή και παικτών.

Η Αντάλιασπορ έχει εντελώς διαφορετικούς στόχους σε σχέση με την ΑΕΚ. Δεν υπήρχε μεγάλη πίεση στην Αντάλιασπορ, αλλά στην ΑΕΚ θα πρέπει να σκέφτεται εντελώς διαφορετικά».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα