Μοράις: «Στόχος το πρωτάθλημα»! (vid)

Μοράις: «Στόχος το πρωτάθλημα»! (vid)

Γιώργος Τσακίρης
Μοράις: «Στόχος το πρωτάθλημα»! (vid)

bet365

Ο Ζοσέ Μοράις παρουσιάστηκε στους εκπροσώπους του Τύπου ως ο νέος προπονητής της ΑΕΚ και ήταν σαφής αναφορικά με τον στόχο.

Ο Πορτογάλος τεχνικός είχε την Τετάρτη την πρώτη του γνωριμία με τους παίκτες της Ενωσης αλλά και με τους δημοσιογράφους, στους οποίους τον παρουσίασε -στα Σπάτα- ο Ντάνιελ Μαϊστόροβιτς.

«Θέλουμε να καλωσορίσουμε τον νέο μας προπονητή, Ζοζέ Μοράις, στο κλαμπ. Πιστεύω ότι ανταποκρίνεται στο προφίλ που προπονητή που θέλαμε και του ευχόμαστε κάθε επιτυχία», ήταν η σύντομη εισαγωγή του Σουηδού τεχνικού διευθυντή και στη συνέχεια πήρε τον λόγο ο Πορτογάλος.

«Οι πρώτες μου εντυπώσεις είναι πολύ θετικές. Βλέπω ένα σύνολο με υγεία και πολύ όρεξη για δουλειά. Αυτό που θέλω είναι να βοηθήσω την ομάδα να συνεχίσει να αναπτύσσεται, να εξελίσσεται. Θέλω να βελτιωθούμε στην κατοχή της μπάλας και να έχουμε περισσότερη ελευθερία στην επίθεση, ώστε με την ποιότητα που έχει κάθε παίκτης μας να φτάνουμε υπερήφανα στην νίκη. Δεν είναι ανάγκη να πούμε πολλά για τους στόχους μας», είπε αρχικά ο Μοράις και πρόσθεσε: «Όταν έρχεσαι σε μια από τις μεγαλύτερες ομάδες της Ελλάδας και έχοντας δουλέψει σε μεγάλα κλαμπ, ξέρω ότι η φιλοδοξία είναι μια. Να είσαι νικητής. Να είσαι πρωταθλητής. Η αλήθεια είναι ότι ο στόχος είναι να μπαίνεις σε κάθε παιχνίδι και να κερδίζεις. Αν κερδίσεις όλα τα ματς, θα είσαι πρωταθλητής. Πιστεύω ότι σε λίγο χρόνο θα έχω περάσει τη φιλοσοφία μου στην ομάδα, καθημερινά μέσα από την προπόνηση».

Συνεχίζοντας, ο Πορτογάλος τεχνικός αναφέρθηκε σε όσα του είπε ο Μαϊστόροβιτς στη συνάντηση που είχαν για να κλείσει η συμφωνία, λέγοντας ότι «αυτό που μου είπε είναι ότι η φιλοσοφία της ομάδας είναι να βρει έναν προπονητή που να ταιριάζει στη φιλοσοφία της ομάδας και του προέδρου. Ο πρόεδρος είναι ένας άνθρωπος που θέλει να είναι νικητής. Αυτή τη φιλοσοφία έχω κι εγώ και θέλω να την περάσω και στους παίκτες» ενώ σχετικά με το αν μίλησε με τον Φερνάντο Σάντος, είπε: «Μιλάω με πολύ κόσμο και το θέμα είναι από τις συζητήσεις να υπάρχουν κάποια αποτελέσματα. Αλλά ο Φερνάντο Σάντος είναι ένας άνθρωπος που θεωρώ φίλο μου και ήθελα να έχω την άποψή του».

Σε ερώτηση σχετικά με το ζητούμενο, αν δηλαδή αυτό είναι το θέαμα ή το αποτέλεσμα, ο Μοράις είπε πως «είναι πολύ σημαντικό να συνδυάζεις και τα δύο. Βέβαια, μερικές φορές κερδίζεις απλά επειδή παίζεις καλά. Το να παίζεις καλά είναι σημαντικό. Το αποτέλεσμα είναι πιο σημαντικό» ενώ για το αν σκοπεύει να κάνει πολλές αλλαγές, τόνισε: «Στη ζωή πάντα υπάρχουν περιθώρια εξέλιξης και αλλαγών. Σίγουρα θα υπάρξουν αλλαγές, αλλά δεν νομίζω ότι θα είναι πάρα πολλές».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα