Μάντσεστερ Σίτι - Εβερτον 1-1

Gazzetta team
Μάντσεστερ Σίτι - Εβερτον 1-1

bet365

Ο Στεκέλενμμπουργκ έπιασε τα... άπιαστα (και δυο πέναλτι) και η Εβερτον πήρε ισοπαλία 1-1 από τη Σίτι στο Ετιχαντ. Η Αρσεναλ με... ζόρι επικράτησε 3-2 της Σουόνσι και πάτησε κορυφή. Γκέλαρε η Τότεναμ (1-1), εξάρα η Μπόρνμουθ.

Ο Στεκέλενμπουργκ έκανε το καλύτερο ματς της καριέρας του, η Σίτι ίδρωσε για ένα γκολ και η ισοπαλία στο Ετιχαντ με την Εβερτον της... έφερε συγκάτοικο στην κορυφή. Οι Πολίτες είχαν πολλές τελικές φάσεις, αλλά και δυο χαμένα πέναλτι. Ο Γιαγκέλκα έκανε... δώρα, αλλά ο Ολλανδός φρόντιζε να... παγώνει το Μάντσεστερ. Η ομάδα του Γκουαρδιόλα «τρομάζει» από την άσπρη βούλα, έχοντας ποσοστό ευστοχίας φέτος στο 50% (4 στα 8).

Ο Καταλανός τεχνικός παρουσίασε την ομάδα του χωρίς τον Αγουέρο, την είδε να πιέζει, αλλά της έλειπε η ουσία. Ο Σανέ προσπαθούσε να γίνει απειλητικός, είχε στιγμές, όπως και ο Ντε Μπρόινε δυο καλά σουτ. Στο 42΄ ήρθε η μεγαλύτερη φάση για τους Πολίτες, ο Γιαγκέλκα ανέτρεψε τον Σίλβα, αλλά ο Στεκέλενμπουργκ... ψάρεψε τον Βέλγο και τον νίκησε. Χρειάστηκε να φτάσουμε στο 49' για να κάνει η Εβερτον την πρώτη της ευκαιρία, αλλά το σουτ του Ντεουλοφέου έδιωξε εξαιρετικά ο Μπράβο. Ο Γκουαρδιόλα πέρασε στο 56' τον Αγουέρο και η Σίτι έγινε πιο επιθετική. Μάλιστα, στο 64' ο Γιαγκέλκα με σωτήρια προβολή στην προσπάθεια του Στέρλινγκ κράτησε το μηδέν. Ωστόσο, στο 65' στη δεύτερη φάση της η Εβερτον άνοιξε το σκορ. Ασίστ του Μπολάσι, ο Κλισί φάνηκε... λίγος μπροστά στον Λουκάκου ο οποίος πέτυχε το 1-1. Hταν το 6ο φετινό του γκολ στα πέντε τελευταία ματς πρωταθλήματος.

Η Μάντσεστερ προσπάθησε να αντιδράσει και ο Γιαγκέλκα την έφερε πάλι στην άσπρη βούλα, καθώς ανέτρεψε τον Αγουέρο. Μάλιστα, έγινε ο πρώτος παίκτης στην Premier League από το 2014 και τον Αμορεμπιέτα που κάνει δυο πέναλτι. Ωστόσο, ούτε ο Αργεντίνος κατάφερε να νικήσει τον Στεκέλενμπουργκ. Στην επόμενη φάση ο Αγουέρο βρέθηκε μια ανάσα από το γκολ, αλλά ο Ολλανδός γέλασε ξανά. Λυτρωτής για τη Σίτι ήταν ο Νολίτο που διαμόρφωσε το 1-1. Το Ετιχαντ... πάγωσε λίγο πριν το τέλος, όταν ο Στεκέλενμπουργκ με απίθανη επέμβαση και του βοήθεια του δοκαριού νίκησε τον Ντε Μπρόινε.

Ζορίστηκε αλλά έγινε… σ-έξι η Αρσεναλ
Αν και βρέθηκε να προηγείται νωρίς με 2-0 κόντρα στην Σουόνσι στο Emirates, η Αρσεναλ χρειάστηκε να ιδρώσει για να πάρει τη νίκη με 3-2 όμως έφτασε τις 6 σερί στην Premier League και συγκατοικοί στην κορυφή με την Σίτι. Από νωρίς φάνηκε ότι θα μπει δυνατά η ομάδα του Βενγκέρ που στο 12’ είχε δοκάρι με κεφαλιά του Μουστάφι ύστερα από κόρνερ του Οζίλ και είχε την κατοχή κόντρα στους Ουαλούς που έμεναν οργανωμένοι πίσω. Ο Φερ απείλησε όμως στο 26’ οι Gunners άνοιξαν το σκορ στο 26’ όταν ύστερα από προσπάθεια του Μπεγιερίν ο Γουόκοτ βρήκε την μπάλα μπροστά του και τελείωσε τη φάση από κοντά (1-0).

Ο Σάντσες είχε φάση αμέσως μετά, όμως ήταν ο Αγγλος επιθετικός που σκόραρε και πάλι στο 33’ όταν μετά το λάθος του Φερνάντες ήταν ξανά εκεί που έπρεπε για να κάνει το 2-0. Υστερα από αυτό το τέρμα, ο Γουόλκοτ είναι πλέον μέσα σε 9 γκολ (7 γκολ, 2 ασίστ) σε 9 ματς σε όλες τις διοργανώσεις. Στο 38’ όμως η Σουόνσι μείωσε μετά το λάθος του Τσάκα, με τον Σίγκουρντσον να το τιμωρεί με ωραίο φαλτσαριστό σουτ (2-1) και έχασε στο φινάλε του πρώτου μέρους τρομερή ευκαιρία με κεφαλιά του Αμάτ. Στην επανάληψη ο Μεσούτ Οζίλ έκανε το 3-1 στέλνοντας την μπάλα στην οροφή των δικτύων στο 57’ύστερα από προσπάθεια του Σάντσες, γιορτάζοντας με τον καλύτερο τρόπο τα γενέθλιά του.

Και πάλι όμως ο Βενγκέρ δεν μπορούσε να ηρεμήσει, αφού 9 λεπτά μετά ο Μπόρχα Μπαστόν μείωσε ξανά για την Σουόνσι από κοντά μετά την ασίστ του Μπάροου (3-2). Τα προβήματα έγιναν πιο μεγάλα για την Αρσεναλ στο 70’ όταν ο Τσάκα αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη για μαρκάρισμα στον Μπάροου, ο οποίος στο 76’ έχασε τρομερή ευκαιρία αφού μόνος του έστειλε την μπάλα στον Τσεχ. Το 3-2 έμεινε μέχρι το τέλος αφού στο 84’ σε αντεπίθεση ο Γουόλκοτ έστειλε την μπάλα στο δοκάρι.

Το... έσωσε ο Αλι!
Η διακοπή της... έκανε κακό και η Τότεναμ έχασε την ευκαιρία να βρεθεί μόνη πρώτη στην κορυφή της βαθμολογίας. Η ομάδα του Ποκετίνο δεν έπεισε και λίγο έλειψε να φύγει με κατεβασμένο κεφάλι από έναν πρώην, τον Τσαντλί. Την παρτίδα έσωσε στο τέλος ο Αλι. Χωρίς ρυθμό το α΄ μέρος, με τις ομάδες να ρίχνουν βάρος στο ανασταλτικό κομμάτι και τις καλές φάσεις να είναι λιγοστές. Στο 31΄ οι Σπερς βρέθηκαν κοντά στο γκολ, αλλά το σουτ του Αλι έδιωξε εντυπωσιακά ο Φόστερ. Το ίδιο σκηνικό επαναλήφθηκε και στο 42' με τον γκολκίπερ των γηπεδούχων να κάνει νέα μεγάλη επέμβαση. Η Τότεναμ έγινε πιο επιθετική με τον Ντεμπελέ και τον Σον στην ενδεκάδα της, αλλά η Γουέστ Μπρομ ήταν αυτή που βρήκε δίχτυα. Αδράνεια στην άμυνα της Τότεναμ έπειτα την επέμβαση του Γιορίς και ο Τσαντλί πέτυχε το 1-0. Ωστόσο, στο 89' ο Ντέλε Αλι το πήρε πάνω του και διαμόρφωσε το 1-1.

Με Στάνισλας η Μπόρνμουθ
Εντυπωσιακή εμφάνιση από την Μπόρνμουθ, που διέλυσε με 6-1 την Χαλ με τον Στάνισλας να κάνει τα πάντα. Το ματς ξεκίνησε ιδανικά για τους γηπεδούχους, καθώς μόλις στο 5’ ο Ντάνιελς μετά το φάουλ του Στάνισλας στο δοκάρι έκανε το 1-0! Ο Άιμπ ξεκινούσε τις επιθέσεις των γηπεδούχων, ο Γουίλσον είχε δοκάρι και κόντρα στη ροή ο Μέισον έφερε το ματς στα ίσα στο 34’. Μέχρι το ημίχρονο, όμως, η Μπόρνμουθ είχε κάνει το 3-1, όταν στο 41’ μετά από ασίστ του Στάνισλας ο Κουκ έκανε το 2-1, με τον πρώτο να σκοράρει με πέναλτι στο 45’. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να χάνουν ευκαιρίες και στην επανάληψη, με τον Στάνισλας να κάνει το 4-1 στο 65’ και τους Γουίλσον (83’) και Γκόσλινγκ (88’) να δίνουν διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της Μπόρνμουθ.

Άλεν με τρέλα
Η Στόουκ έφτασε επιτέλους στην πρώτη της νίκη με μεγάλο πρωταγωνιστική τον Άλεν, αφήνοντας την Σάντερλαντ στον πάτο. Οι παίκτες του Χιουζ μπήκαν δυνατά και προηγήθηκαν μόλις στο 8’ με τον Ουαλό μέσο, ο οποίος «χτύπησε» και πάλι στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους. Οι Πότερς είχαν τον έλεγχο, ήταν ανώτεροι στη μεγαλύτερη διάρκεια και κράτησαν τη νίκη μέχρι το τέλος, με την ομάδα του Μόγιες να απογοητεύει σε ακόμη ένα παιχνίδι.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα