Ο Φατίχ Ακιέλ τώρα και… προπονητής!

Ο Φατίχ Ακιέλ τώρα και… προπονητής!

Ο Φατίχ Ακιέλ τώρα και… προπονητής!

bet365

Ο βίος και η πολιτεία του Τούρκου πρώην ποδοσφαιριστή, που πέρασε από τον ΠΑΟΚ την σεζόν 2005-’06 και σήμερα ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της Μπιρλίκ Σπορ, ομάδα της 2ης κατηγορίας της Τουρκίας.

Από τον ΠΑΟΚ πέρασε και (ουσιαστικά) δεν… ακούμπησε, ο 39χρονος σήμερα, Φατίχ Ακιέλ. Ήταν μια περίεργη σεζόν (2005-’06) που ξεκίνησε με ενθουσιασμό, λόγω της άφιξης του Θόδωρου Ζαγοράκη από την Μπολόνια, αλλά κατέληξε με… επανάσταση και καταλήψεις στην Τούμπα, στον τελευταίο ουσιαστικά χρόνο του Γιάννη Γούμενου στην προεδρική καρέκλα της ΠΑΕ.

Ο Τούρκος ποδοσφαιριστής έλυσε νωρίς νωρίς, στις 25 Νοεμβρίου του 2005, το συμβόλαιο του με τον ΠΑΟΚ, μετά τα πειθαρχικά παραπτώματα και τις καθυστερημένες επιστροφές του, με τον ίδιο να ισχυρίζεται (και να μην απέχει πολύ από την πραγματικότητα…) ότι συνέβησαν εξαιτίας των οφειλών της διοίκησης προς το μέρος του.

Πρόλαβε και έκανε 6 παιχνίδια με τη φανέλα του «Δικεφάλου» και λίγο μετά την αποχώρηση του ήρθε στην Τούμπα από τον Πανσερραϊκό, ο Νίκος Αραμπατζής.

Το 2010 είχε καταλήξει στη φυλακή, καθώς ήταν ο μοναδικός που κρατήθηκε την τουρκική αστυνομία, μετά τις συλλήψεις 46 ατόμων στο πλαίσιο της σχετικής έρευνας για συμμετοχή σε προσυμφωνημένους αγώνες.

Τα τελευταία χρόνια ο Ακιέλ, που το 2000 είχε κατακτήσει με τη Γαλατάσαραϊ το κύπελλο ΟΥΕΦΑ και το ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ, επέστρεψε στο χώρο του ποδοσφαίρου, αυτή τη φορά ως προπονητής και σήμερα ανακοινώθηκε, ότι ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της Μπιρλίκ Σπορ, ομάδα από το Κοτσαέλι, που συμμετέχει στο πρωτάθλημα της Β’ κατηγορίας.

 

SUPER LEAGUE ΤΟΥΡΚΙΑΣ Τελευταία Νέα