Το παράδειγμα του "Βίγια" ,ο Ρινάλντι και ο Χατζηγιοβάννης!

Το παράδειγμα του "Βίγια" ,ο Ρινάλντι και ο Χατζηγιοβάννης!

Τάσος Νικολογιάννης Τάσος Νικολογιάννης
Το παράδειγμα του "Βίγια" ,ο Ρινάλντι και ο Χατζηγιοβάννης!

bet365

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει για το παράδειγμα προς την καθιέρωση, που αποτελεί ο Βιγιαφάνιες για συμπαίκτες του , για τον Ρινάλντι και το γκολ που το έχει ανάγκη, αλλά και τον Χατζηγιοβάννη, που ξεχώρισε από τους νέους στο φιλικό στην Ελευσίνα.

Το φιλικό με τον Πανελευσινιακό φυσικά και δεν προσφέρεται για σοβαρά συμπεράσματα . Λίγο ο μέτριος αγωνιστικός χώρος και το σκληρό παιχνίδι των αντιπάλων, παρά το γεγονός, ότι το ματς ήταν φιλικό, λίγο το ότι ο Παναθηναϊκός έπαιζε με ομάδα μικρότερης κατηγορίας δεν σε βοηθάει για να βγάλεις κάποια σίγουρα συμπεράσματα. Με αυτή την έννοια και 2-2 που ήρθε το ματς και 6-0 , που ήρθε το αντίστοιχο περσινό παιχνίδι δεν έχει καμία διαφορά. Ένα φιλικό ξεμούδιασμα είναι και τέλος. Να σας θυμίσω μόνο, ότι στο αντίστοιχο περσινό φιλικό είχαμε δει για πρώτη φορά τον Εσιέν , που φαινόταν βαρύς, αλλά τότε σχεδόν όλοι είχαν την ελπίδα ότι θα ανεβάσει στροφές και θα καθιερωθεί, κάτι που δεν έγινε.

Πέρα από το γεγονός, ότι έπαιξαν αρκετά παιδιά από την ομάδα των Νέων και είναι πολύ σημαντικό και αυτά τα παιδιά να αισθάνονται, ότι τους βλέπει ο Στραματσόνι και αν αξίζουν θα τους εμπιστευτεί στην πορεία , εγώ σε αυτό το ματς στέκομαι όχι απαραίτητα στην απόδοση, αλλά στην διάθεση, που έδειξαν κάποιοι παίκτες.

Ο Λούκας Βιγιαφάνιες τον τελευταίο καιρό έχει κερδίσει θέση βασικού και ως εν δυνάμει βασικός πήγε στην Ελευσίνα να παίξει ένα φιλικό . Μπορεί κάποιοι άλλοι στην θέση του να έβλεπαν το παιχνίδι σαν αγγαρεία και να …περπάταγαν. Ο Βιγιαφάνιες έπαιξε με την ίδια δίψα και το πάθος , που έπαιξε πριν λίγες ημέρες στο Βίγκο με την Θέλτα. Δεν είναι μόνο η ασίστ, που έβγαλε στο γκολ του Ρινάλντι , ούτε η γκολάρα που έβαλε, είναι η όλη του παρουσία , που δείχνει στον προπονητή του , ότι την φανέλα βασικού θα την έχει μόνιμη αν συνεχίσει να παίζει με τέτοιο πάθος και ξεχωρίζει όπως έγινε και χθες. Ο «Βιγια» δίνει το παράδειγμα σε συμπαίκτες του, για το τι πρέπει να κάνουν , για να διεκδικήσουν θέση βασικού . Για να συμβεί αυτό πρέπει να τα δίνεις όλα και στην προπόνηση και στα φιλικά και στα επίσημα.

Οσο για τον Ρινάλντι, που δεν έχουμε δει πολύ, το γκολ που έβαλε ήταν σε τετ-α-τετ με ιδανικό πλασέ στην γωνία, που δεν πιανόταν από τον τερματοφύλακα, είχε και μία ακόμα καλή ευκαιρία και επίσης και αυτός τα έδωσε όλα. Θέλει, όμως, χρόνο ακόμα, για να τον κρίνουμε. Είναι 23 χρονών έρχεται από το πρωτάθλημα Αργεντινής και θα χρειαστεί ένα σημαντικό χρόνο προσαρμογής. Οσο πάντως παίζει και βάζει γκολ τον βοηθάει στην ψυχολογία και σε πιο γρήγορη προσαρμογή. Το γκολ είναι το φαγητό του επιθετικού, για αυτό και ο Ρινάλντι πρέπει , όσο παίζει στα επίσημα παιχνίδια να βρίσκει το γκολ. Αυτό θα τον βοηθήσει πολύ.

Από όλους τους νέους παίκτες, που αγωνίστηκαν θέλω να σταθώ στον Χατζηγιοβάννη. Εκρηκτικός, με καλή τεχνική κατάρτιση, παίζει και ακραίος επιθετικός και περιφερειακός επιθετικός. Ηταν πολύ δραστήριος, είχε μία ωραία προσπάθεια και σουτ, που έστειλε την μπάλα στο δοκάρι. Τον είχα δει και στην προετοιμασία το καλοκαίρι, όπου και πάλι είχε ξεχωρίσει από τους νέους. Φυσικά και θέλει δουλειά, φυσικά είναι νωρίς να κρίνουμε την εξέλιξή του, αλλά πιστεύω, ότι πρέπει να του δοθούν ευκαιρίες, όχι μόνο στα φιλικά, αλλά και σε κάποια επίσημα παιχνίδια κυρίως κυπέλλου για αρχή για να τον δούμε τι εξέλιξη μπορεί να έχει και αν αυτό, που έχουμε δει μέχρι σήμερα θα έχει συνέχεια.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Τάσος Νικολογιάννης
Τάσος Νικολογιάννης

Το σαράκι της δημοσιογραφίας του μπήκε από πιτσιρικάς, όταν γύρναγε από το σχολείο και άκουγε τις περιγραφές αγώνων στο ραδιόφωνο έλεγε ότι ήθελε να ασχοληθεί με την αθλητική δημοσιογραφία. Άρρωστος Παναθηναϊκός έγινε από τον πατέρα του και αρχισε από μικρός να πηγαίνει στα γήπεδα. Όταν τελείωσε την φοίτησή του στο εργαστήρι επαγγελματικής δημοσιογραφίας το όνειρό του ήταν κάποια μέρα να ασχοληθεί με το ρεπορτάζ της αγαπημένης του ομάδας. Η αρχή της καριέρας του έγινε από τα χαμηλά ρεπορτάζ στον «ΦΙΛΑΘΛΟ» το 1984. Τότε μεγάλο σχολείο, θυμάται πλέον με θλίψη αυτή την εφημερίδα και πως την οδήγησαν στον αφανισμό αυτοί που την διοικούσαν. Αφού πέρασε από ρεπορτάζ Πειραϊκών, Β' Εθνικής, διαιτησίας το καλοκαίρι του 1986 έγινε το όνειρό του πραγματικότητα και ανέλαβε το ρεπορτάζ Παναθηναϊκού. Το 2003 έφυγε από τον «ΦΙΛΑΘΛΟ» , πήγε στο SPORTIME και μετά στην SPORTDAY όπου δουλεύει μέχρι σήμερα.

Σταθμός για την καριέρα του ήταν η συνεργασία του με τον Novasport fm από το 2000. Όπως λέει χαρακτηριστικά , μέχρι τότε δεν τον ήξερε ούτε η μάνα του, από τότε τον έμαθε σταδιακά πολύς κόσμος. Είναι άρρωστος με την δημοσιογραφία και δεν μπορεί να σκεφτεί τον εαυτό του χωρίς να ψάχνει το ρεπορτάζ.