Ζόρντι Κρόιφ: «Πολλές ομοιότητες ο πατέρας μου με τον Γκουαρδιόλα»

Ζόρντι Κρόιφ: «Πολλές ομοιότητες ο πατέρας μου με τον Γκουαρδιόλα»

Ζόρντι Κρόιφ: «Πολλές ομοιότητες ο πατέρας μου με τον Γκουαρδιόλα»

bet365

Για τον θαυμασμό, αλλά και την εκτίμηση που έτρεφε ο Γιόχαν Κρόιφ στον Πεπ Γκουαρδιόλα, μίλησε ο γιος του Ζόρντι, κατά την παρουσίαση της αυτοβιογραφίας του Ολλανδού θρύλου.

Η χήρα του Κρόιφ, Ντάνι, ο γιος του, Ζόρντι, αλλά και ο φίλος της οικογένειας, Πεπ Γκουαρδιόλα, έδωσαν το παρών στην παρουσίαση του του βιβλίου του σπουδαίου Γιόχαν Κρόιφ, ο οποίος έφυγε από την ζωή τον περασμένο Μάρτιο σε ηλικία 68 ετών.

«Ο πατέρας μου δεν είχε ποτέ αμφιβολίες για το αν θα ταιριάξει ο Πεπ Γκουαρδιόλα στο αγγλικό πρωτάθλημα. Για εκείνον δεν υπήρχε κανένα ερωτηματικό. Ήταν απλά θέμα χρόνου.

Δεν χρειάζεται οι προπονητές να αφομοιώσουν τοο αγγλικό στιλ ποδοσφαίρου, αλλά το αγγλικό ποδόσφαιρο να αφομοιώσει κάτι διαφορετικό. Νέα πράγματα στο ποδόσφαιρο.

Δεν είναι σύμπτωση το γεγονός πως οι διεκδικητές του τίτλου καθοδηγούνται από ξένους προπονητές», τόνισε αρχικά ο Ζόρντι Κρόιφ, επισημαίνοντας τις ομοιότητες του προπονητής της Μάντσεστερ Σίτι με τον πατέρα του.

«Έχουν και οι δύο το ίδιο λεξιλόγιο: κατοχής μπάλας, γωνίες, παιχνίδι κυριαρχίας, έλεγχος αγώνα, πίεση από ψηλά, ο γκολκίπερ να έχει ενεργό ρόλο στο παιχνίδι, και αλληλοκάλυψη. Αυτές οι λέξεις δεν βρίσκονται στο λεξικό όλων των προπονητών.

Οι περισσότεροι το θέλουν, αλλά θα πρέπει να ξέρεις πως θα το εφαρμόσεις, αλλά και να έχει την υποστήριξη των ιδιοκτητών των ομάδων για να φέρεις τους σωστούς παίκτες,

Έχουν πολλές ομοιότητες στο λεξιλόγιο τους και το πάθος τους».

Ο αθλητικός διευθυντής της Μακάμπι Τελ Αβίβ ισχυρίστηκε πως ο πατέρας του, ήταν βέβαιος πως ο Καταλανός τεχνικός θα επιτύχει και στην Μάντσεστερ Σίτι.

«Μου έλεγε πως δεν έχει καμία αμφιβολία. Φυσικά θα υπάρχουν και τρεις ή τέσσερις αγωνιστικές στη σειρά όπου τα αποτελέσματα δεν θα είναι καλά, αλλά θα τους πείσεις πως αυτός είναι ο σωστός δρόμος που θα πρέπει να ακολουθήσουν.

Πιστεύω στο τέλος η Σίτι είναι μία ομάδα με δυνατότητες για να προσελκύσει σπουδαίους παίκτες. Αν τους βάλεις μαζί, τότε θα έχεις μία καλή φόρμουλα. Δεν είχα ξαναδεί τον πατέρα μου να βλέπει τόσα πολλά ματς στη Μπουντεσλίγκα. Το έκανε λόγω του Πεπ. Είμαι βέβαιος πως αν ζούσε θα παρακολουθούσε τα περισσότερα ματς της Μάντσεστερ Σίτι, γνωρίζοντας πως θα μιλήσουν για να του μεταφέρει τις σκέψεις του».

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα