Προσφυγές για ακύρωση εκλογών στην ΕΠΟ

Θοδωρής Βασίλης
Προσφυγές για ακύρωση εκλογών στην ΕΠΟ

bet365

Η εκλογές στην ΕΠΟ είναι προγραμματισμένες για τις 26 Οκτωβρίου, αλλά δύο προσφυγές την Τετάρτη δεν αποκλείεται να μπλοκάορυν την διεξαγωγή τους.

Φαίνεται πως οι εκλογές της ΕΠΟ θα περάσουν από 40 κύματα μέχρι να διεξαχθούν. Και αυτό γιατί δεν αποκλείεται να υπάρξει ακόμα και ακύρωση των εκλογών! Συγκεκριμένα πρόσωπα του ποδοσφαίρου, χωρίς να έχει γίνει γνωστό αν είναι κάποια Ένωση η κάποιο ποδοσφαιρικό σωματείο, αναμένεται την Τετάρτη να προσφύγουν είτε στο διαιτητικό δικαστήριο της ΕΠΟ είτε στα πολιτικά δικαστήρια με την οποία προσφυγή θα ζητήσουν την ακύρωση των εκλογών.

Σύμφωνα με τα όσα θα υποστηρίζουν, οι εκλογές θα πρέπει να διεξαχθούν με το νόμο Ορφανού και όχι με βάση το καταστατικό της ΕΠΟ καθώς όπως αναφέρεται στο νόμο 4326/2015 που ψηφίστηκε πέρσι επί Κοντονή το καταστατικό και οι κανονισμοί της ΕΠΟ πρέπει να είναι εναρμονισμένα με το Σύνταγμα, την κείμενη νομοθεσία.

Σύμφωνα με το νόμο Ορφανού, δικαίωμα ψήφου έχει ένς εκπρόσωπος ανά 10 ερασιτεχνικά σωματεία από τα 3.000 περίπου που είναι ενεργά και όχι από τρεις ψήφους σε κάθε μία από τις 55 Ενώσεις και από 16 ψήφους στην Super League, συνολικά δηλαδή 181 ψήφοι.
«Υπάρχουν νομικά προβλήματα που θα γνωστοποιηθούν αύριο (σ.σ. σήμερα). Οι εκλογές δεν μπορούν να γίνουν πάντως. Έχουν ενημερωθεί εδώ και καιρό οι αρχηγοί των παρατάξεων, αλλά προφανώς δεν ενδιαφέρθηκαν για τα θέματα της νομιμότητας, οπότε κακό του κεφαλιού τους».

Την ίδια ώρα εντός της ημέρας θα κατατεθεί στο διαιτητικό δικαστήριο της ΕΠΟ προσφυγή της αντιπολίτευσης με την οποία θα ζητάει τον ορισμό προσωρινής διοίκησης στην Ομοσπονδία, αφού σήμερα συμπληρώνονται τέσσερα χρόνια από τις εκλογές του Οκτωβρίου του 2012 κάτι που σημαίνει ότι η θητεία της τωρινής διοίκησης της ΕΠΟ έχει φτάσει στο τέλος της.

 

Τελευταία Νέα