Δικαιότατα πράσινη η κορυφή, πονάει ο Μποροβήλος!

Δικαιότατα πράσινη η κορυφή, πονάει ο Μποροβήλος!

Δικαιότατα πράσινη η κορυφή, πονάει ο Μποροβήλος!

bet365

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει για την δικαιότατη μοναξιά του Παναθηναϊκού στην κορυφή της βαθμολογίας, την ταυτότητα, που έχει δώσει ο Στραματσόνι στην ομάδα όπως φάνηκε και στο χθεσινό ματς με τον Αστέρα, την κακή διαιτησία του Καλογερόπουλου, που δεν αλλοίωσε το αποτέλεσμα και τον πόνο του Μποροβήλου για την ήττα από τον Παναθηναϊκό, που φαίνεται και από τις ανακοινώσεις που βγάζει και ...δεν βγάζει

Ο Παναθηναϊκός είναι μόνος πρώτος στην κορυφή , που πήρε το πράσινο χρώμα, που αξίζει να έχει μετά τις τέσσερις πρώτες αγωνιστικές. Δεν είναι μόνο το χθεσινό 3-1 επί του Αστέρα Τρίπολης(ο Καλογερόπουλος έκανε λάθη , αλλά δεν αλλοίωσε το αποτέλεσμα και θα αναφερθώ στη συνέχεια) που θα έπρεπε να ήταν μεγαλύτερο το σκορ με βάση την σούπερ απόδοση της ομάδας στο πρώτο ημίχρονο και τις ευκαιρίες, που είχε σε όλη την διάρκεια του αγώνα. Και στα τέσσερα ματς ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος και άξιζε να κερδίσει. Τα τρία τα πήρε με άνεση , το τέταρτο θα έπρεπε να το πάρει , αλλά ο βοηθός Λάμπρου υπέδειξε ανύπαρκτο οφ-σάιντ και δεν μέτρησε το πεντακάθαρο γκολ του Λουντ στο παιχνίδι με τον Παναιτωλικό.

Στο χθεσινό ματς ο Παναθηναϊκός έκανε αυτό, που έπρεπε και είχα γράψει κιόλας. Επιασε τον Αστέρα από τον λαιμό και τον «τελείωσε» επί της ουσίας στο πρώτο ημίχρονο. Ο Μπέργκ σκόραρε στα 22 δευτερόλεπτα σε ένα γκολ που σε δημιουργία και εκτέλεση διδάσκεται από τους καλύτερους προπονητές, στους παίκτες, για το πώς πρέπει να αναπτύσσεται η ομάδα .Στη συνέχεια ο Παναθηναϊκός έπνιξε τον αντίπαλο με πρέσινγκ και με τους Λεντέσμα, Ζέκα, Ιμπάρμπο, Βιγιαφάνιες να κάνουν απίστευτα πράγματα μεταξύ τους. Χάθηκαν άλλες τρεις ευκαιρίες και το 2-0 έγινε με το πέναλτι του Λεντέσμα.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός έκανε το λάθος να χαλαρώσει ο Αστέρας τα έπαιξε όλα για όλα μείωσε με πέναλτι και την στιγμή, που ήταν έτοιμος να κάνει το 2-2 βρέθηκε ο Ζέκα και έκανε την επέμβαση της χρονιάς με το καθαρό τάκλιν πάνω στον Τσιλιανίδη. Αν εκεί γινόταν το 2-2 κανείς δεν ξέρει ποια θα ήταν η εξέλιξη του αγώνα. Για αυτό ο Ζέκα που έχει τρέξει με ουσία σε όλη την διάρκεια του αγώνα μαζί με τον Λεντέσμα - που εκτός από τα δύο πέναλτι που έχει ευστοχήσει έχει μεγάλη συμμετοχή και στο πρώτο γκολ και έχει μοιράσει και άλλες πάσες για γκολ που χάθηκαν- ήταν οι κορυφαίοι του γηπέδου και του Παναθηναϊκού, που αγωνιζόμενος με παίκτη παραπάνω από το 55 έκανε τα εύκολα δύσκολα , αλλά στο τέλος έβαλε το τρίτο γκολ και τελείωσε το παιχνίδι. Με την παρέμβαση του Στραματσόνι από τον πάγκο, που έβαλε τον Μολέδο αντί του Ιβανόφ, που και πάλι δεν απέφυγε τα λάθη .

Συμπερασματικά ο Παναθηναϊκός του Στραματσόνι αποκτάει μία ταυτότητα , που του δίνει νίκες στο πρωτάθλημα και το θέαμα είναι πολύ καλό και για τον κόσμο της ομάδας, που μετά από καιρό βλέπει μπάλα. Η ομάδα κάνει ευκαιρίες με μεγάλη ευκολία, αλλά δεν τις κάνει γκολ και αυτό το έχει πληρώσει και στο παιχνίδι με την Θέλτα και στο παιχνίδι με τον Παναιτωλικό. Την ίδια στιγμή ο Παναθηναϊκός του Στραματσόνι στο ελληνικό πρωτάθλημα είναι μία ομάδα, που δύσκολα της κάνεις ευκαιρία και χθες δέχθηκε το πρώτο γκολ με πέναλτι.

Το μόνο ανησυχητικό είναι, ότι η ομάδα και χθες, όπως και σε άλλα παιχνίδια παθαίνει πανικό μόλις δεχθεί ένα γκολ και εκεί που φαίνεται, ότι ελέγχει το παιχνίδι πάει να τα χαλάσει όλα. Χθες έγινε μετά το 2-1, αλλά η εμπειρία του Λεντέσμα , η κλάση του Μολέδο που μπήκε αλλαγή και η σωτήρια επέμβαση του Ζέκα που αποσόβησε το μοιραίο κράτησαν την ομάδα όρθια και ήρθε και το τρίτο γκολ στο τέλος και είχε και άλλες ευκαιρίες και δοκάρι. Αυτό ο Στραματσόνι πρέπει να κοιτάξει να το αλλάξει, διότι στην διάρκεια της χρονιάς , αν δεν αλλάξει η ομάδα θα χάσει τζάμπα βαθμούς.

Πάμε στον Καλογερόπουλο, που έκανε λάθη. Το πρώτο πέναλτι, που δόθηκε στον Βιγιαφάνιες δεν είναι. Στην κανονική ροή του αγώνα φαίνεται να τον βρίσκει με το χέρι ο Γιαννούλης στο replay φαίνεται ότι μπορεί να υπάρχει επαφή στα πόδια(όπως είπε χθες και ο Τσιάρτας), εγώ λέω ότι δεν είναι και τέλος. Φυσικά με τέτοια και χειρότερα πέναλτι ο Ολυμπιακός έχει πάρει τίτλους τόσα χρόνια και οι ίδιοι έλεγαν ότι ήταν μαρς τα πέναλτι , αλλά είπαμε δεν είμαστε σαν και αυτούς. Το πέναλτι πάντως λένε ότι το υπέδειξε ο βοηθός στον Καλογερόπουλο, που κακώς το έδωσε.

Πέναλτι δεν ήταν και αυτό, που έδωσε στον Αστέρα Τρίπολης ο Καλογερόπουλος. Η μπάλα έχει φύγει από τα πόδια του Τσουκαλά , που χωρίς να επηρεαστεί από το μετέπειτα τάκλιν του Ιβανόφ σημαδεύει ψηλά άουτ και στη συνέχεια ο Βούλγαρος τον βρίσκει στα πόδια.

Η κόκκινη του Φαρίνα υποδείχθηκε από τον τέταρτο διαιτητή διότι έφτυσε τον Κουτρουμπή(που έδειξε τα …σημάδια στον Καλογερόπουλο) , ο ίδιος ο Αστέρας Τρίπολης έλεγε χθες ότι στον παίκτη του θα βάλει πρόστιμο για αυτή την ενέργειά του. Εμείς δεν είδαμε τίποτα, αλλά όταν υπάρχει τέτοια ομολογία και μάλιστα και ο Φαρίνα φεύγει από το γήπεδο χωρίς καν να διαμαρτυρηθεί το θέμα τελειώνει.

Το πέναλτι του Χουλτ είναι πέναλτι, διότι ο Στανσάβλεβιτς τον έχει χάσει και με το σώμα τον ανατρέπει εντός περιοχής. Όταν το έκανε ο Μέστο με τον Αγιαξ είχαμε πει , ότι ήταν ανόητο. Ιδια φάση ήταν. Οσοι λένε, ότι εκείνο ήταν και το χθεσινό δεν ήταν απλά έχουν πρόθεση και δεν ασχολούμαι μαζί τους.

Συνολικά , λοιπόν, ο Καλογερόπουλος έχει δώσει από ένα πέναλτι που δεν ήταν σε κάθε ομάδα, άρα σε καμία περίπτωση δεν έχει αλλοιώσει το αποτέλεσμα του αγώνα.

*Ο Μποροβήλος είχε τρελαθεί χθες και ήταν στα τηλέφωνα με την λήξη του αγώνα και ρώταγε τον Γιαννούλη μέσα στον αγωνιστικό χώρο της Λεωφόρου, για το αν έκανε πέναλτι η όχι. Στη συνέχεια έβγαλε θέση και χθες ανακοίνωση. Με σπουδή και σε ένα ματς που και αδικήθηκε η ομάδα του και ευνοήθηκε, αλλά σε καμία περίπτωση δεν αλλοιώθηκε το αποτέλεσμα. Στον τελικό του κυπέλλου που έχασε τρόπαιο από τον Ολυμπιακό με το χέρι του ….τερματοφύλακα Μανιάτη και πριν δύο χρόνια πάλι με τον Ολυμπιακό στην απίστευτη διαιτησία του Σπάθα και των βοηθών του, ο Μποροβήλος ….κρύφτηκε και φυσικά ποτέ δεν ζήτησε ο Αστέρας Τρίπολης να διαγραφούν ο Γιάχος και ο Σπάθας, όπως έκανε χθες με τον Καλογερόπουλο. Που να διαγραφεί 100 φορές διότι εγώ ποτέ δεν ξεχνάω την διαιτησία του Καλογερόπουλου που έπαιξε 100-0 τον Ολυμπιακό και του έδωσε τη νίκη πριν δύο χρόνια στα Καραϊσκάκη, με αποκορύφωμα το στήθος του Πέτριτς, που έδωσε χέρι και έκοψε σίγουρο γκολ του Παναθηναϊκού. Αλλά τον Μποροβήλο τον καταλαβαίνω. Πονάει , που η κορυφή είναι πράσινη, διότι του αρέσει –όπως καταλάβαμε όλοι-το κόκκινο χρώμα και κάνει τα πάντα για να το στηρίξει…

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Τάσος Νικολογιάννης
Τάσος Νικολογιάννης

Το σαράκι της δημοσιογραφίας του μπήκε από πιτσιρικάς, όταν γύρναγε από το σχολείο και άκουγε τις περιγραφές αγώνων στο ραδιόφωνο έλεγε ότι ήθελε να ασχοληθεί με την αθλητική δημοσιογραφία. Άρρωστος Παναθηναϊκός έγινε από τον πατέρα του και αρχισε από μικρός να πηγαίνει στα γήπεδα. Όταν τελείωσε την φοίτησή του στο εργαστήρι επαγγελματικής δημοσιογραφίας το όνειρό του ήταν κάποια μέρα να ασχοληθεί με το ρεπορτάζ της αγαπημένης του ομάδας. Η αρχή της καριέρας του έγινε από τα χαμηλά ρεπορτάζ στον «ΦΙΛΑΘΛΟ» το 1984. Τότε μεγάλο σχολείο, θυμάται πλέον με θλίψη αυτή την εφημερίδα και πως την οδήγησαν στον αφανισμό αυτοί που την διοικούσαν. Αφού πέρασε από ρεπορτάζ Πειραϊκών, Β' Εθνικής, διαιτησίας το καλοκαίρι του 1986 έγινε το όνειρό του πραγματικότητα και ανέλαβε το ρεπορτάζ Παναθηναϊκού. Το 2003 έφυγε από τον «ΦΙΛΑΘΛΟ» , πήγε στο SPORTIME και μετά στην SPORTDAY όπου δουλεύει μέχρι σήμερα.

Σταθμός για την καριέρα του ήταν η συνεργασία του με τον Novasport fm από το 2000. Όπως λέει χαρακτηριστικά , μέχρι τότε δεν τον ήξερε ούτε η μάνα του, από τότε τον έμαθε σταδιακά πολύς κόσμος. Είναι άρρωστος με την δημοσιογραφία και δεν μπορεί να σκεφτεί τον εαυτό του χωρίς να ψάχνει το ρεπορτάζ.