Αλήθεια τώρα, θα φύγει και ο Μπέντο;

Μιχάλης Τσόχος Μιχάλης Τσόχος
Αλήθεια τώρα, θα φύγει και ο Μπέντο;

bet365

Ο Μιχάλης Τσόχος γράφει για τον Ολυμπιακό που αν κάποια στιγμή δεν βάλει φρένο στην προπονητόλογια θα βλέπει τους παίκτες του να πετούν πατσαβούρες στο νέο προπονητή, στην παρουσίασή του, αλλά και για τα άλλοθι που δίνονται απλόχερα στον Στραματσόνι…Kι ένα ΥΓ για τον Κετσπάγια!
Ο Μάριν στράβωσε λέει όταν κατάλαβε ότι θα γίνει αλλαγή. Ο Τσόρι απόρησε και το έδειξε στην κάμερα που δεν μπήκε. Ο Φορτούνης πάλι on camera τα έβαλε με τον προπονητή που δεν έβαλε τον Τσόρι και ο κόσμος από την πλευρά του αποφασίζει να γιουχάρει σε όποια αλλαγή δεν του αρέσει και του δίνεται και η εντύπωση ότι η γιούχα, αλλάζει τις αποφάσεις του προπονητή...
Ναι ο ίδιος ακριβώς κόσμος που πριν ένα μήνα δεν άφησε να έρθει ο Ουζουνίδης και εμμέσως… έφερε τον Μπέντο. Τώρα ζητά την αποπομπή του Μπέντο για να έρθει άλλος. Τέταρτος προπονητής σε 3 μήνες. Μιλάμε στα σοβαρά τώρα, ότι αυτά μπορεί να γίνονται σε επαγγελματική ομάδα;
Ο Ολυμπιακός μέσα σε δύο μήνες έχει καταργήσει την θέση του προπονητή και τον ίδιο τον ρόλο. Όχι δεν κατάργησε τον Σίλβα, τον Βίκτορ, τον Μπέντο, αλλά τον ίδιο τον ρόλο του προπονητή.
Οι παίκτες αντιλαμβάνονται ότι μπορούν να τρώνε τους προπονητές ανά εβδομάδα και ο κόσμος νομίζει πλέον ότι μπορεί να επιβάλει σε αυτόν τον τύπο με τα πολιτικά που κάθεται όρθιος μπροστά από τον πάγκο τα πάντα. «Επαιξες με δύο σέντερ φορ κολώνες, έφυγες, δεν κάνεις ρε να περάσει ο επόμενος…»
Στον Ολυμπιακό οι παίκτες και η κερκίδα αποφασίζει για τα πάντα. Το μόνο που δεν έχουμε δει ακόμη είναι η αυτοδιαχείριση που κάναμε όταν παίζαμε μικροί στις αλάνες. Να λέει ο τερματοφύλακας στον στόπερ “έλα κάτσε κι’ εσύ λίγο τέρμα να μπω μέσα να παίξω κι’ εγώ» και ο αναπληρωματικός να φωνάζει στον βασικό «έλα βγες λίγο να μπω κι’ εγώ που δεν έχω παίξει λεπτό…”
Αφού οι οπαδοί στον Ολυμπιακό αποφασίζουν αν θα πάρει η ομάδα τον Ουζουνίδη και λένε όχι, φέρνοντας εμμέσως πλην σαφώς τον Μπέντο, αφού τώρα ένα μήνα μετά αποφασίζουν ότι πρέπει να φύγει ο Μπέντο για να έρθει ένας τέταρτος προπονητής μέσα σε 3 μήνες, εγώ λέω ότι έφτασε η ώρα να αποφασίζουν για όλα… Προτείνω από εδώ και στο εξής στο Καραϊσκάκη οι οπαδοί να παίζουν ακόμη πιο ενεργό ρόλο. Να φωνάζουν εν χορό σε έναν παίκτη όταν έχει την μπάλα τι θέλουν να κάνει. Να φωνάζουν όλοι μαζί «σέντραααα», να σεντράρει ο παίκτης, ή να φωνάζουν όλοι μαζί «ντρίπλα» και να ντριπλάρει ο παίκτης ή ακόμη καλύτερα «σουτ» και να σουτάρει ο παίκτης.
Εδώ κάπου όμως τελειώνει το αστείο και η φάρσα και έρχονται τα σοβαρά. Δεν γίνεται ο Ολυμπιακός κάθε φορά που θα κάνει δύο σερί ήττες να αλλάζει προπονητή και καμιά δεκαριά παίκτες. Δεν γίνεται η διοίκησή του να διαχειρίζεται με αυτό τον αστείο τρόπο την κρίση που έχει προκύψει...
Σήμερα ο κάθε παίκτης που φοράει την φανέλα του Ολυμπιακού αισθάνεται ότι μπορεί να τελειώσει τον προπονητή του, όποτε θέλει για όποιον λόγο θέλει. Μία μανούρα, μία γκριμάτσα στην κάμερα, δύο… γαλλικές κουβέντες ή άρνηση να βγει από το ματς για να μπει κάποιος άλλος και η δουλειά γίνεται αρκεί να συνοδεύονται όλα τα παραπάνω και από μία δύο ήττες στη σειρά. Αν φύγει και ο Μπέντο ο επόμενος μπορεί να φύγει χωρίς καν να κάτσει στον πάγκο σε επίσημο ματς. Να κάνει δύο δοκιμές στην προπόνηση που δεν θα αρέσουν και να πάει από εκεί που ήρθε και αυτός…
Η αστειότητα κάποια στιγμή πρέπει να λάβει τέλος και αυτό ισχύει και για τον Παναθηναϊκό. Φταίει ο διαιτητής, φταίει ο πάγκος που ήταν άδειος, φταίνε οι παίκτες που δεν τα βάζουν, φταίει ο Ερμής που είναι ανάδρομος, αλλά δεν φταίει ποτέ ο Στραματσόνι… «Ποιόν να έβαζε ως αλλαγή; Δεν είχε και κανέναν στον πάγκο;» είναι το ατράνταχτο επιχείρημα. Και το γράφει ο ίδιος που πριν μία εβδομάδα έγραφε, ότι αυτό είναι το πληρέστερο ρόστερ της τελευταίας δεκαετίας στον Παναθηναϊκό. Και λείπουν πέντε παίκτες, όχι 15 και αναρωτιόμαστε ποιόν να βάλει; Ξέρω κι’ εγώ; Αν δηλαδή έλειπαν έξι παίκτες θα έπαιζε με 10 ο Παναθηναϊκός στο Βίγκο; Κι’ αν έλειπαν επτά παίκτες θα έπαιζε με 9;
Ο Παναθηναϊκός ήταν πολύ καλός, θα έπρεπε να έχει προηγηθεί στο σκορ, το στήσιμο του Στραματσόνι ήταν σπουδαίο, όπως και το διάβασμα του παιχνιδιού. Οντως θα έπρεπε να του έχει δοθεί και πέναλτι, (θα μπορούσε να έχει δοθεί και εις βάρος του πέναλτι βέβαια αλλά όλοι αυτό το καταπίνουμε και μαθαίνουμε τον κόσμο να βλέπει τα ματς με φουστανέλα και τσαρούχι, αλλά τέλος πάντων μικρή σημασία έχει αυτό), αλλά στο τέλος έχασε γιατί τα ματς δεν τελειώνουν στο 70’, αλλά στο 90’. Μετά το 70’ δεν υπήρχε ένας που να καταλαβαίνει 5 δράμια ποδοσφαίρου και να μην έβλεπε ότι το γκολ για την Θέλτα έρχονταν, ήταν προ των πυλών. Οι ποιοτικοί παίκτες που είχε αφήσει στον πάγκο ο προπονητής της επειδή υποτίμησε τον Παναθηναϊκό, έμπαιναν ο ένας μετά τον άλλον στο χόρτο και η εικόνα του ματς άλλαζε άρδην... Ότι οι παίκτες του Παναθηναϊκού έχαναν μέτρα, ότι η ροή του ματς είχε αλλάξει, ότι η κούραση ήταν ευδιάκριτη σε όποιον φορούσε πράσινη φανέλα τα καταλάβαινε και ο πλέον αδαής. Ε, εκεί κάνεις αλλαγή τι να κάνουμε; Τον Στάικο έχεις, τον Στάικο βάλε ή τον όποιον Στάικο.
Τι στο διάολο έχουμε πάθει στην Ελλάδα και καταργούμε τους κανόνες και την λογική του ποδοσφαίρου δεν καταλαβαίνω. Και να πεις ότι δεν βλέπουμε τι γίνεται δίπλα μας; Ο Τούχελ τρεις μέρες νωρίτερα έβαζε δύο 18χρονα στο ματς με την Ρεάλ και το γύρισε, εμείς σε αυτήν εδώ την χώρα ακούμε 18χρονο και ακόμη το αντιμετωπίζουμε ως νεογέννητο που δεν περπατάει. Και κολλάμε και το μικρόβιο σε όλους, ακόμη και σε Ιταλό προπονητή.
Επίσης δεν γίνεται εμείς οι δημοσιογράφοι να γράφουμε άρθρα με βάση τα όσα γράφουν οι οπαδοί στο social media και να... απαντάμε σε αυτούς και όχι με βάση τα όσα βλέπουν τα ματάκια μας... Να γράψουμε μπράβο στον Στραματσόνι για όσα καλά έκανε στο ματς, αλλά να γράψουμε και τα στραβά και όχι να βρίσκουμε άλλοθι του τύπου δεν είχε παίκτες. Εχω ξαναγράψει πολλές φορές για τον Ιταλό, ότι αν ήταν τεχνικός διευθυντής για αυτό που έκανε φέτος το καλοκαίρι στον Παναθηναϊκό θα έπρεπε να πάρει βραβείο. Με μικρό μπάτζετ έκανε καταπληκτικές επιλογές για το ρόστερ του. Και επειδή ακριβώς το ρόστερ έχει σπουδαίες μονάδες, υπάρχουν και απαιτήσεις και από τον προπονητή Στραματσόνι για την ομάδα.
Κι έχω και απαιτήσεις να δει αυτός πιο μπροστά από την ομάδα για την ομάδα. Επαιξε καλά, δεν έβαζε το γκολ, δεν του δόθηκε το πέναλτι, δεν έμπαινε η μπάλα μέσα, γιατί δεν αποφάσισε λοιπόν κάποια στιγμή να μείνει ζωντανός στο παιχνίδι της πρόκρισης και να μην αποκλειστεί από την δεύτερη αγωνιστική και το Βίγκο; Γιατί δεν είπε, αφού δεν το κερδίσαμε να μην το χάσουμε. Θα φύγουμε από εδώ και η Θέλτα θα έχει δύο βαθμούς εμείς έναν και ένα ματς μαζί τους στην Λεωφόρο. Τι είναι ντροπή να πάρεις την ισοπαλία που είναι βολική; Και είναι αστεία τα επιχειρήματα “αν γυρνούσε πίσω την ομάδα και το έτρωγε θα τον κρέμαγαν”, γιατί ο προπονητής δεν είναι εκεί για να αποφασίζει με βάση τι θα του πουν μετά οι οπαδοί, αλλά για να κάνει το καλύτερο για την ομάδα. Ας έπαιρνε την ισοπαλία, ας ήταν ορθάνοιχτη η πόρτα της πρόκρισης κι' ας του έλεγαν ότι γύρισε την ομάδα πίσω...
Και ας αφήσουμε το ματς με την Θέλτα κι' ας μου πει κάποιος ένα ματς από τα τόσα που έχει κοουτσάρει ο Ιταλός τον Παναθηναϊκό που το κέρδισε ο ίδιος με τις αλλαγές του, με την εξυπνάδα του να εντοπίσει το πρόβλημα ή να προλάβει την ζημιά. Ενα... Μήπως ξεχάσαμε ότι το περασμένο Σάββατο στο Αγρίνιο πάλι ο Στραματσόνι με τις αλλαγές του τα έκανε μούσκεμα; Τότε που είχε παίκτες στον πάγκο και αντί να βοηθήσει την ομάδα, την έκοψε στα δύο. Αλλά βεβαίως και το ξεχάσαμε γιατί στο Αγρίνιο έφταιγε ο επόπτης, στο Βίγκο ο Ιταλός μαφιόζος διαιτητής κ.ο.κ.
Και τέλος πάντων ως πότε δεν θα πειράζει για τον Παναθηναϊκό που έπαιξε καλά αλλά έχασε. Δεν θα πειράζει, με τον Αγιαξ, δεν θα πειράζει με την Θέλτα, με ποιόν θα πειράζει δηλαδή; Και στις πόσες ήττες θα πειράξει; Στις πέντε, στις έξι; Και με ποια λογική και νοοτροπία θα ξαναγίνει σοβαρός και υπολογίσιμος στην Ευρώπη; Με την λογική δεν του έδωσε ένα πέναλτι και για αυτό έχασε, φταίει το κοράκι, πάμε παρακάτω…
Και φυσικά δεν υποστηρίζω ότι πρέπει να φύγει ο Στραματσόνι, δεν κάνει, δεν μπορεί κ.τ.λ.π, Λέω όμως, ότι ο ίδιος πρέπει να προβληματιστεί με τον τρόπο που κοουτσάρει τα ματς, πρέπει να προβληματιστεί με τις αντιδράσεις που έχει ή δεν έχει όταν ένα ματς στραβώνει ή δεν πηγαίνει καλά. Αν δεν το κάνει δεν θα έχει καμία σημασία τι γράφω εγώ ή ο καθένας, θα τον έχουν διώξει τα αποτελέσματα γιατί στο μεταξύ θα έχουν τελειώσει και τα... δεν πειράζει.
Υ.Γ. Το πιο αστείο από όλα το άφησα για το τέλος. Είναι Παρασκευή απόγευμα. Το καυτό θέμα της ημέρας είναι ο Μπέντο κι' αν φεύγει ή μένει. Την Κυριακή το βράδυ αμέσως μετά τη λήξη του Ολυμπιακός – ΑΕΚ αν ο Ολυμπιακός έχει κερδίσει, ο Μπέντο θα είναι Θεός και το καυτό θέμα θα είναι αν φεύγει ο Κετσπάγια ή όχι; Σοβαρά τώρα, αυτό θα συμβεί. Και το επιχείρημα θα είναι “ε αφού έχασε και από αυτόν τον Ολυμπιακό δεν κάνει ο κύριος...”.
Δεν υπάρχεις ρε ελληνικό ποδόσφαιρο, απλά δεν υπάρχεις...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Μιχάλης Τσόχος
Μιχάλης Τσόχος

Ο Μιχάλης Τσόχος γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε πιστεύοντας ότι θα γίνει ψυχολόγος. Τελικά η ψυχολογία… γλίτωσε, όχι όμως και η δημοσιογραφία με την οποία ασχολείται επαγγελματικά για 25 χρόνια. Ξεκίνησε από τις εφημερίδες, τις οποίες θεωρεί ακόμη και σήμερα το μοναδικό πραγματικό σχολείο της δημοσιογραφίας και το ραδιόφωνο, το οποίο παραμένει η μεγάλη αγάπη του. Εργάστηκε στο «ΦΩΣ», στο «Βήμα», ενώ υπήρξε αρχισυντάκτης του Sportime και διευθυντής της SportDay. Η πρώτη του δουλειά ήταν ο Bwin ΣΠΟΡ FM, ενώ στο διαδίκτυο παραμένει πιστός στο gazzetta για πάνω από μία δεκαετία. Πέραν όλων των άλλων, τον… αντέχει και η τηλεόραση για πάνω από 10 χρόνια (Cosmote TV) και ο ίδιος αντέχει την ίδια γυναίκα που παντρεύτηκε πριν από 20 χρόνια (ήρωας είμαι!!!). Όλα τα παραπάνω τα… αντέχουν υπομονετικά οι δύο κόρες του.