Κρίμα κι άδικο!

Κρίμα κι άδικο!

Νίκος Αθανασίου Νίκος Αθανασίου
Κρίμα κι άδικο!

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για τον Παναθηναϊκό που έκανε σπουδαία εμφάνιση στο Βίγκο αλλά δεν πήρε τίποτα εξαιτίας των χαμένων ευκαιριών και του Ιταλού ρέφερι, Μπάντι!

Όταν παίζεις ομάδα της Πριμέρα Ντιβιζιόν σαν την γάτα με το ποντίκι, μέσα στο γήπεδο της που συνήθως για τις ελληνικές ομάδες έχει... κατηφόρα, όταν φτάνεις όποτε θες και όπως θες έξω από την περιοχή για να απειλήσεις και σου στερούν ένα τεράστιο «διπλό» ο ανεκδιήγητος Μπάντι(ο γνωστός και μη εξαιρετέος από την υπόθεση Ολυμπιακός-Μακάμπι) και οι πολλές χαμένες ευκαιρίες, το μόνο που μπορείς να πεις είναι ένα: κρίμα και άδικο. Κρίμα κι άδικο για αυτό τον Παναθηναϊκό που ήταν 100% o παλιός, γνωστός και καλός Panathinaikos αλλά επέστρεψε στην Αθήνα τα ξημερώματα της Παρασκευής χωρίς βαθμό. Πάμε να δούμε κάποια πράγματα από το αποψινό παιχνίδι...

*Το στήσιμο, η τακτική συμπεριφορά και ο τρόπος που παρατάχθηκε ο Παναθηναϊκός μέχρι και το 80', τόσο σε ομαδικό όσο και σε ατομικό επίπεδο είναι για σεμινάριο. Αυτή την ομάδα, λοιπόν, την παρουσίασε ο Αντρέα Στραματσόνι. Σε ένα ματς, το οποίο προετοίμασε με 5 «βαρβάτες» απουσίες, απέναντι σε έναν ποιοτικότατο αντίπαλο, έκανε κλασσικές ευκαιρίες, δεν απειλήθηκε μέχρι το 1-0 και τον αδίκησε ο ρέφερι από την Ιταλία, είναι παράλογο και αντιποδοσφαιρικό να γίνεται τόσο σκληρή κριτική στον Ιταλό για την καθυστέρηση στις αλλαγές.

Ναι έπρεπε να φρεσκάρει την ομάδα στο 80' για να... κόψει τον ρυθμό που έβρισκε η θέλτα με την είσοδο των Βας, Σίστο και Άσπας, ναι ο Εμποκού θα μπορούσε να αλλάξει τον Βιγιαφάνιες όταν ο Αργεντινός που τα έδωσε όλα... έσκασε, αλλά αυτό δεν καθιστά υπεύθυνο τον προπονητή για την ήττα. Ειδικά από την στιγμή που στον πάγκο εκτός από τους επιθετικούς Εμποκού και Ρινάλντι, έχει τους Χουχούμη, Μαρινάκη, Στάϊκο, Ευαγγέλου και Κοτσολή και ο Μπερίσο βάζει τους Σίστο, Βας και Άσπας. Δεν «ξεκινάς» από αυτό την ανάγνωση του συγκεκριμένου παιχνιδιού...

Αν δεις τι γράφεται δεξιά και αριστερά και δεν έχεις δει τον πάγκο του Παναθηναϊκού, θα νομίζεις ότι είχε τον Γουακάσο, τον Χουλτ και τον... Ινιέστα στον δίπλα του κι εκείνος απλά «κοιμήθηκε».
Η εξήγηση είναι απλά και την έδωσε μετά το τέλος του ματς:«Κοίταζα την ομάδα μου σε καλή κατάσταση. Είχα νεαρούς παίκτες στον πάγκο. Ο Ρινάλντι και ο Εμποκού ήταν αλλαγή μόνο για Μπεργκ και Ιμπάρμπο. Η ομάδα πήγαινε καλά. Αν παίρναμε το πέναλτι και κερδίζαμε θα ήταν φανταστικό. Σε αυτό το ματς δεν ήταν η καλύτερη επιλογή να βάλω τον Ευαγγέλου ή τον Στάϊκο. Στεκόμασταν καλά και αυτός είναι ο τρόπος που διάβασα το παιχνίδι».

*Σε αυτό το επίπεδο, απέναντι σε ομάδα της Primera είναι αδιανόητο να δημιουργείς τόσες ευκαιρίες και να μην τις κάνεις γκολ. Η μπάλα... τιμωρεί και αυτό έγινε στο Βίγκο. Τόσο απλά. Ακόμη χειρότερο, όμως, είναι να βγάζεις την μπάλα στην πλάτη της μεσαίας γραμμής της Θέλτα, να έχεις 4-5 παίκτες έτοιμους να πατήσουν περιοχή και στο τέλος να κάνεις «σκοτωμένη» τελική προσπάθεια, δώρο στον αντίπαλο. Ο Παναθηναϊκός είχε μεγάλες ευκαιρίες αλλά βάσει των χώρων που έβρισκε θα μπορούσε να φτιάξει τις διπλάσιες!

*Ο Λεντέσμα που δεν... μπορεί να παίξει με ομάδες αυτού του επιπέδου επειδή «περπατάει», ήταν απόψε ο κορυφαίος του Παναθηναϊκού. Με κλεψίματα, με εξαιρετική ανασταλτική συμπεριφορά και απίθανες μεταβιβάσεις. Έστελνε την μπάλα όπου ήθελε, όπως ήθελε, έκανε την πιο εντυπωσιακή εμφάνιση με την φανέλα του «τριφυλλιού».

*Επιβεβαιώθηκε και απόψε αυτό που ήξεραν καλύτερα από εμάς οι Ιταλοί. Ο Ιμπάρμπο μπορεί να διαλύσει μια αντίπαλη άμυνα, αλλά όταν βρεθεί ο ίδιος σε θέση για γκολ δεν το «έχει». Τα κάνει όλα πάνω στο χορτάρι του Μπαλαϊδος, διέλυσε την άμυνα των Ισπανών αλλά όταν δεν σκοράρεις σε τόσες τελικές, υπάρχει θέμα. Ας το δουλέψει στο Κορωπί(και ας είναι σε ηλικία που δεν «μαθαίνεις» τόσο εύκολα) μήπως και βελτιωθεί η κατάσταση.

*Ο Λούκας Βιγιαφάνιες απέδειξε στον προπονητή του πως μπορεί να τον εμπιστεύεται και στα ευρωπαϊκά παιχνίδια. Είναι άξια αναφοράς η τακτική συμπεριφορά του Αργεντινού, ο οποίος είναι κλασσικό «δεκάρι» και απέναντι στην Θέλτα έπαιξε εξαιρετικά σε έναν πολύ διαφορετικό ρόλο, όπου απαιτούσε μαρκάρισμα, αλληλοκαλύψεις και απόλυτη πειθαρχία στο ανασταλτικό κομμάτι.

*Όλα τα λεφτά για την συνέχεια του Παναθηναϊκού στην διοργάνωση είναι τα δύο ματς με την Σταντάρ σε Λιέγη και Αθήνα. Για να παραμείνει ζωντανός και να πάει στο Άμστερνταμ να παίξει τα... ρέστα του, το «τριφύλλι» ψάχνει πάση θυσία 4 πόντους...

*Το παιχνίδι της Κυριακής κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης είναι πολύ πονηρό. Η ομάδα έκανε κατάθεση δυνάμεων απέναντι στην Θέλτα αλλά ο Ιταλός έχει λύσεις στα χέρια του για να διαχειριστεί όσο το δυνατόν καλύτερα την κατάσταση. Η παρουσία του «50-50» Ελευθερόπουλου σίγουρα θα παίξει τον ρόλο στο πως θα παραταχθεί ο αντίπαλος αλλά και στο πόσο στην... τσίτα θα είναι η Λεωφόρος.

Ατομική αξιολόγηση: Στιλ 5, Μολέδο 7, Κουτρουμπής 7, Σάμπα 6, Λουντ 6, Κουλιμπαλί 8, Λεντέσμα 8, Ζέκα 7, Ιμπάρμπο 6, Μπεργκ 5, Βιγιαφάνιες 7, Εμποκού(-).

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.