Κλάσνιτς, μάχη για το γκολ της ζωής του!

Πολύδωρος Παπαδόπουλος Πολύδωρος Παπαδόπουλος
Κλάσνιτς, μάχη για το γκολ της ζωής του!

bet365

Ιβάν Κλάσνιτς, πραγματικός μαχητής και τεράστιο πρότυπο. Η μοίρα ήταν άδικη μαζί του, κάνοντάς του... σκληρά φάουλ. Ο ίδιος πάντως ξέρει τον τρόπο να πανηγυρίσει.

Ηρωας είναι άνθρωπος που προβαίνει σε γενναία πράξη, συχνά μέχρι σημείου αυτοθυσίας. Είναι το πρότυπο που κάποιος θαυμάζει και μιμείται... Ήρωες είναι άνθρωποι της καθημερινότητας που καλούνται να δώσουν μάχη για την επιβίωσή τους... Ποτέ δε μου άρεσε αυτός ο χαρακτηρισμός να δίνεται σε αθλητές! Αντίθετα, ταιριάζει γάντι και σε αυτούς που τα βάζουν με όλους και όλα για να σώσουν ζωές.

Ηρωας για μένα είναι και ο Ιβάν Κλάσνιτς, αποτελεί πρότυπο για αθλητές και μη. Ενας μεγάλος μαχητής της ζωής που με δύναμη ψυχής μπόρεσε να σταθεί όρθιος και να αποδείξει πως η θέληση και η αποφασιστικότητα μπορούν να αποτελέσουν το όπλο για την επικράτηση. Ο χρόνος πάντως στάθηκε... εχθρός και η τύχη δεν έμεινε στο πλάι του! Ο Κροάτης δίνει τον δικό του αγώνα, αφού μια τρίτη μεταμόσχευση επείγει...

Ηταν το 2006, όταν η ζωή του Κροάτη επιθετικού υπέστη μια δραματική αλλαγή... Οι γιατροί του είπαν πως τα νεφρά του δε λειτουργούσαν σωστά και η μεταμόσχευση ήταν μονόδρομος. Η μητέρα του ήταν εκεί και λίγους μήνες αργότερα του δώρισε το νεφρό της, ωστόσο το σώμα του Κλάσνιτς απέρριψε το όργανο. Τα νέα όμως ήταν ευχάριστα στη δεύτερη μεταμόσχευση και στο όργανο που δώρισε ο πατέρας του. Η ανάρρωσή του ήρθε γρήγορα, αφού μοναδικός του στόχος ήταν να επιστρέψει στη δράση.

Στις 31 Οκτωβρίου ο Ιβάν Κλάσνιτς επέστρεψε στην αγωνιστική δράση ύστερα από απουσία 10 μηνών. Ο Κροάτης επιθετικός αγωνίστηκε με την ομάδα αναπληρωματικών της Βέρντερ Βρέμης στην αναμέτρηση Κυπέλλου με τη Ζανκτ Πάουλι. Ο Κλάσνιτς έγινε ο πρώτος ποδοσφαιριστής που έλαβε μέρος σε μεγάλη διοργάνωση, στο Euro του 2008. Το παρατσούκλι που του δόθηκε είναι «ο δολοφόνος που νίκησε τον θάνατο».

Η αποχώρησή του από τη Βέρντερ δε σηματοδότησε το τέλος, αντίθετα πήγε πολύ καλά σε Ναντ και Μπόλτον, συνεχίζοντας σε Γαλλία και Αγγλία για μια τετραετία. Γύρισε το 2013 στη Γερμανία, αλλά πρόλαβε να παίξει μόλις τρία ματς στη Μάιντς, αφού ο Τούχελ... έβαλε φρένο! Ο Κλάσνιτς έπεσε ψυχολογικά και λίγο αργότερα η μοίρα του έδειξε...το άσχημο της πρόσωπο.

Ο Κροάτης λύγισε. Οι γιατροί του το είπαν ξεκάθαρα: «Αν θες να ζήσεις, πρέπει να βρεις ένα νέο νεφρό» και φυσικά δεν ζήτησαν καν από τον αδελφό του, αφού αποδείχθηκε πως τα όργανα των μελών της οικογένειας του είναι μη συμβατά, καθώς το σώμα του 36χρονου έχει δημιουργήσει αντισώματα. Η ευτυχία του Κλάσνιτς είναι πλέον συνδεδεμένη με την δυστυχία μιας άλλης οικογένειας, αφού μόνο από έναν κλινικά νεκρό μπορεί να λάβει το νεφρό.


Σύμφωνα με το γερμανικό Ίδρυμα μεταμόσχευσης οργάνων, περίπου 8000 ασθενείς περιμένουν για ένα νέο νεφρό, και ο μέσος χρόνος αναμονής είναι έξι με επτά χρόνια. Μέχρι τότε η ζωή του Κλάσνιτς εξαρτάται από την αιμοκάθαρση. Τρεις φορές την εβδομάδα επισκέπτεται το αιματολογικό κέντρο στο Πανεπιστήμιο του Αμβούργου και ακολουθείται ειδική διαδικασία που διαρκεί πέντε ώρες. Ο ίδιος προσπαθεί να μπει και στη λίστα της Κροατίας, ωστόσο κάτι τέτοιο απαγορεύεται... Είναι όμως μαχητής και ικανός να κερδίσει ακόμα έναν αγώνα, τον σημαντικότερο!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Πολύδωρος Παπαδόπουλος
Πολύδωρος Παπαδόπουλος

Tα χρόνια που πέρασαν λένε πως δεν γυρίζουν πίσω, έλα όμως που γυρίζουν, αρκεί να υπάρχει η ιδανική παρέα. Σε αυτή εδώ το «μαγαζί» έχουμε ήδη ζήσει 15 τελικούς τελικούς Champions League, τέσσερα Μουντιάλ, τρία Euro, μα καθημερινά ανασύρουμε αναμνήσεις που μένουν καλά χωμένες στη σωστή θέση του μυαλού μας, αυτή που λατρεύει το ποδόσφαιρο, παθιάζεται μαζί του. Από το 2008 κι έπειτα λατρεύουμε να γράφουμε για μπάλα εκτός συνόρων, από την Ιταλία και την Αγγλία μέχρι τη Ζάμπια και την Αργεντινή. Και κάθε φορά, λοιπόν, που νιώθουμε νοσταλγία για τα περασμένα, κλικάρουμε Gazzetta.gr για να ταξιδέψουμε σε ένα μεγάλο ποδοσφαιρικό ραντεβού...