Όταν ο Κλοπ μιλάει για τακτική... (vid)

Όταν ο Κλοπ μιλάει για τακτική... (vid)

Κώστας Ζάλιαρης
Όταν ο Κλοπ μιλάει για τακτική... (vid)

bet365

Η απουσία εξτρέμ στη Λίβερπουλ, το ιδιαίτερο 4-3-3, οι δημιουργικοί ποδοσφαιριστές, οι... χαμένες θέσεις, αλλά και η υποχρέωση για την άμυνα. Ο Γιούργκεν Κλοπ παρέδωσε σεμινάριο...

Ο Γερμανός κόουτς των «κόκκινων» του Μέρσεϊσαϊντ παραβρέθηκε στην εκπομπή «Monday Night Football» δίπλα στους Τζέιμι Κάραγκερ και Ντέιβιντ Τζόουνς και όταν η συζήτηση έφτασε στην τακτική, εκεί κατέθεσε τη δική του, πολύ ενδιαφέρουσα άποψη, αναλύοντας και τα όσα σκέφτεται κάθε φορά προτού παρατάξει σε κάποιο γήπεδο τη Λίβερπουλ με στόχο τη νίκη.

«Εμείς παίζουμε με το 4-3-3 δίχως όμως να έχουμε καθαρόαιμα εξτρέμ πέραν του Μανέ. Οπότε, προσπαθούμε να βρούμε τρόπο να συμμετέχουν στο παιχνίδι και να βγάζουν στο χορτάρι τις ικανότητές τους, γνωρίζοντας πως πρόκειται για παίκτες με απόλυτα δημιουργικό ρόλο και διάθεση» είπε αρχικά και πρόσθεσε:

«Δεν παίζουμε με... ψευτοεννιάρι ή με κλασσικό εννιάρι. Όλοι οι ποδοσφαιριστές μπορούν να βρίσκονται στο μισό γήπεδο του αντιπάλου σε κάθε ευκαιρία που το επιτρέπει. Πέρα από τους στόπερ κι έναν ακόμα που θα στηρίζει και μπορεί να είναι ένας μπακ ή ένας μέσος, δεν μου αρέσει ν' ακούω από κάποιον ότι δεν μπορεί και δεν είναι δουλειά του να σκοράρει.

Όλοι μπορούν να το κάνουν. Μπορεί οποιοσδήποτε να βρεθεί οπουδήποτε, δεν έχει σημασία αυτό. Το πρόβλημα θα είναι να χάσουμε τη μπάλα και να πουν όλοι “α, εγώ είμαι παίκτης επίθεσης και δεν αμύνομαι οπότε περιμένω να κλέψουμε τη μπάλα και να την ξαναπάρω στα πόδια μου”. Στο πρώτο ημίχρονο με τη Χαλ ήμασταν ευέλικτοι κι όταν παίρναμε ξανά τη μπάλα, γινόμασταν... άγριοι στην επίθεση».

Παίξε νόμιμα με ανανεωμένο Mobile Site στην Sportingbet

Δείτε το απόλυτα ενδιαφέρον βίντεο:

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα