Λεβαδειακός-Κέρκυρα 2-1

Αντώνης Σαούλης
Λεβαδειακός-Κέρκυρα 2-1

bet365

Ο Λεβαδειακός ήταν με την πλάτη στον τοίχο, ωστόσο εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο τα... δώρα των Κουτζαβασίλη και Ντιμιτρόφσκι, παίρνοντας μια πολύτιμη νίκη με 2-1 απέναντι στην Κέρκυρα και τους πρώτους του βαθμούς στο πρωτάθλημα!

Αλλο να σας το περιγράφουμε, κι άλλο να τα βλέπετε! Ο Λεβαδειακός πήρε την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα αλλά γι' αυτό θα πρέπει να ευχαριστήσει τον Κουτζαβασίλη αρχικά και τον Ντιμιτρόφσκι στη συνέχεια. Σ' ένα ματς που δεν είχε ρυθμό, δεν είχε φάσεις και δεν έδειχνε ότι ο Λεβαδειακός μπορεί να πάρει το ματς (αυτό μπορεί να το έδειχνε στη συνέχεια) η ομάδα του Ντόστανιτς βρέθηκε να προηγείται με 2-0! Μετά απλά έκανε διαχείριση των δύο... δώρων και παρά το γεγονός ότι καρδιοχτύπησε στο 94' με το δοκάρι του Τουράμ πήρε τη πρώτη του νίκη.

Οσο για την Κέρκυρα; Τι να πει ο Γρηγορίου και οι παίκτες του. Εδειχναν να ελέγχουν το ματς, βρέθηκαν μέσα σ' ένα δεκάλεπτο να χάνουν με 2-0 και χωρίς να ξέρουν το λόγο και παρόλα αυτά το πάλεψαν μέχρι τέλους για να πάρουν κάτι από το ματς. Μείωσαν στο 89' (παρά το γεγονός ότι έχασαν αρκετές φάσεις για να το κάνουν νωρίτερα) και είχαν δοκάρι στις καθυστερήσεις. Εν τέλει θα επιστρέψουν στο νησί απλά με την προσπάθεια.

ΔΥΟ ΔΩΡΑ, ΔΥΟ ΤΕΛΙΚΕΣ, ΔΥΟ ΓΚΟΛ
Το παιχνίδι άρχισε χωρίς πολλές αλλαγές για τις δύο ομάδες σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια. Ο Μάντζιος επέστρεψε στην 11αδα του Λεβαδειακού την ίδια ώρα που ο Γρηγορίου χρησιμοποίησε το σχήμα που του έδωσε μια εύκολη νίκη κόντρα στην ΑΕΛ.

Ωστόσο το πρώτο 20λεπτο δεν είχε τίποτα. Πραγματικά τίποτα. Οι περίπου 1000 φίλαθλοι που βρέθηκαν στο δημοτικό στάδιο της Λιβαδειάς μάλλον έψαχναν τρόπους να περάσει η ώρα τους. Κάπου εκεί εμφανίστηκε ο Κουτζαβασίλης ο οποίος περιμένει την μπάλα από το γύρισμα του Ντιμιτρόφσκι. Ομως όταν αυτή έφτασε κοντά του, αυτός έπεσε! Η μπάλα πέρασε από κάτω του και ο Σίλβα άνοιξε το σκορ.

Σαν να μην έφτανε αυτό για την Κέρκυρα ήρθε στο 30' ο Ντιμιτρόφσκι να διαλύσει την ψυχολογία της Κέρκυρας. Ο Ζεζίνιο πέταξε την μπάλα στον κενό χώρο, ο Μάντζιος δεν την προλαβαίνει αλλά το τάκλιν του Ντιμιτρόφσκι την στέλνει στα πόδια του κι αυτός σε κενή εστία την έστειλε στα δίχτυα.

ΜΟΝΟΤΕΡΜΑ ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ, ΑΛΛΑ
Η Κέρκυρα αντέδρασε. Στο τελευταίο πεντάλεπτο του πρώτου μέρους έκανε δύο καλές ευκαιρίες με τον Τουράμ και σε όλο το δεύτερο ημίχρονο έπαιζε σαν την γάτα με το ποντίκι τον Λεβαδειακό. Ωστόσο είχε σοβαρό πρόβλημα στην τελική προσπάθεια. Τουράμ, Ντουαλά και Βενέτης δεν μπόρεσαν να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα στις ευκαιρίες που δημιούργησε και όταν το πέτυχαν ήταν πολύ αργά.

Η έτσι νόμιζαν τουλάχιστον άπαντες που έβλεπαν το ματς. Στο 89' ο Αρναρέλης έκανε το 2-1 και με τα τέσσερα λεπτά των καθυστερήσεων οι Φαίακες αναθάρρησαν. Στο 94' ο Τουράμ εκτέλεσε απευθείας το φάουλ από μακριά και η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι.

MVP: Τόνι Σίλβα. Οχι, δεν μπαίνει σε αυτήν την κατηγορία για το γκολ που πέτυχε. Συνολικά έκανε ένα καλό παιχνίδι και βοήθησε σε πολλά κομμάτια του αγώνα την ομάδα του.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Κουτζαβασίλης. Δεν χωράει αμφιβολία. Το γκολ που δέχεται μπαίνει στα βίντεο με τις γκάφες της χρονιάς. Ακόμα δεν έχουμε καταλάβει τι έχει γίνει. Γλίστρησε; Σκόνταψε; Επεσε; Οπως και να 'χει η μπάλα πέρασε και ο Τόνι Σίλβα σκόραρε.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Τουράμ. Ο επιθετικός της Κέρκυρας είναι πραγματικό θηρίο. Μπορεί να μην σκόραρε αλλά ήταν ο άνθρωπος που απείλησε περισσότερο από κάθε άλλον την εστία του Λεβαδειακού.

Η ΓΚΑΦΑ: Μη τα ξαναγράφουμε. Αυτό που... κατάφερε ο Κουτζαβασίλης απλά δεν υπάρχει!

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Κανένα απολύτως πρόβλημα για τον Τίκα ο οποίος ήταν εξαιρετικός και μέσα σε όλες τις φάσεις.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Ο Λεβαδειακός πήρε τη πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα και γι' αυτό... ευθύνεται η Κέρκυρα με τα δύο γκολ που του χάρισε στο πρώτο ημίχρονο. Η Κέρκυρα κρατάει την εξαιρετική της αντίδραση μετά το 30' αλλά στο τέλος της σεζόν θα μετράνε οι πόντοι και όχι οι καλές εμφανίσεις και οι σωστές αντιδράσεις.

Οι συνθέσεις
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ: Μοσχονάς, Μιλιάζες, Μουλόπουλος, Ουόν, Μεντί, Μαχαίρας, Γιακουμάκης, Μάντζιος, Ζεζίνιο (84' Καραμπουέ), Κουλιμπαλί (68' Καλτσάς), Σίλβα (73' Μπελγκαζουανί).
ΚΕΡΚΥΡΑ: Κουτζαβασίλης, Ντιμιτρόφσκι (76' Ανδρεόπουλος), Βενέτης, Γεωργίου, Ζορμπάς (59' Αρναρέλης), Γκόμεζ, Νουταλά, Σιόντης, Επστάιν, Ντιόγκο (59' Κόντος), Τουράμ.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΓΚΟΛ ΚΑΙ ΤΑ HIGHLIGHTS ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα