Η κόκκινη… καρδιά της Θεσσαλονίκης (pics)

Η κόκκινη… καρδιά της Θεσσαλονίκης (pics)

Σταύρος Σουντουλίδης
Η κόκκινη… καρδιά της Θεσσαλονίκης (pics)

bet365

Το Gazzetta βρέθηκε στο νέο εντυπωσιακό χώρο των φίλων της Λίβερπουλ στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, που τον κατατάσσει ανάμεσα στους πέντε-έξι συνδέσμους των «κόκκινων» σ’ ολόκληρο τον κόσμο!

Ορισμένα πράγματα στη ζωή, αποδεδειγμένα, πρέπει να τα αγαπάς πολύ για να προσφέρεις με σεβασμό, απέναντι σε αυτό που σου προσφέρει το κλαμπ, για να έχεις αυτό το τόσο εντυπωσιακό και μοναδικό αποτέλεσμα.

Για το Thessaloniki Branch όλα ξεκίνησαν πριν από είκοσι ένα χρόνια, σε καιρούς δύσκολους, με την τηλεόραση και το ίντερνετ να μην έχουν ακόμη κάνει τόσο δημοφιλή τα ξένα πρωταθλήματα, με τη Λίβερπουλ, όπως και πολλές άλλες μεγάλες ευρωπαϊκές ομάδες, απλά να είναι «η δεύτερη και η τρίτη ομάδα» σχεδόν κάθε Έλληνα μέσου φιλάθλου.

Ο Μιχάλης Φωτιάδης, που αν και γεννήθηκε στη Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης και όχι σε κάποιο σοκάκι του Mersey, έριξε το... σπόρο για να ανθίσει στην πόλη, η αγάπη για την «κόκκινη αρμάδα» του μεγάλου αγγλικού λιμανιού. Πάντα στα δυτικά της πόλης, αρχικά επί της Λαγκαδά και ακολούθως στην Καλαβρύτων, ένας από τους πρώτους συνδέσμους ξένης ομάδας άρχισε να ζει και να μεγαλώνει, μέσα από διάφορες δράσεις. Σύντομα απέκτησε την «σφραγίδα» και την αναγνώριση της ίδιας της ομάδας, ως ένα επίσημο κλαμπ, φτάνοντας σήμερα, όπως λέει ο σημερινός πρόεδρος, Στράτος Σακκιάς, να μπορεί ανά πάσα στιγμή να έχει ο, τι επιθυμεί από την ομάδα.

Αυτό που πέτυχε ο Μιχάλης, μαζί με άλλους τρεις τέσσερις τρελούς της γενιάς του, ήταν να «γεννήσει» νέους scousers, σε εποχές που αν εξαιρέσεις το Έπος της Πόλης, το 2005, με την κατάκτηση του κυπέλλου πρωταθλητριών, κάποια σκόρπια κύπελλα, όπως το ΟΥΕΦΑ το 2001 και μερικούς χαμένους τελικούς το 2007 στην Αθήνα και πέρσι στη Βασιλεία, η Λίβερπουλ αγνοούσε και αγνοεί το πρωτάθλημα Αγγλίας, το οποίο όλα αυτά τα χρόνια απλά το πλησίασε και το διεκδίκησε ως το τέλος μια δύο φορές.

Ο νέος χώρος στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, στα Άνω Λαδάδικα, δημιουργήθηκε από το μεράκι των μελών του συνδέσμου, ύστερα από πολλές συζητήσεις, που σχεδόν πάντα έμεναν εκεί χωρίς να πραγματοποιείται το επόμενο βήμα. Σήμερα ο χώρος στη Βέροιας 4 κατατάσσει το Thessaloniki Branch «μεταξύ των πέντε έξι συνδέσμων της Λίβερπουλ σ' ολόκληρο τον κόσμο, που έχει ένα τέτοιο ιδιόκτητο χώρο», εξηγεί ο πρόεδρος του.

Οι Liverpudlian της Θεσσαλονίκης έκαναν το βράδυ του Σαββάτου τα εγκαίνια του νέου χώρου τους, που εκτείνεται σε τρεις ορόφους και εκτός από «Anfield», έχει πολλά στοιχεία από την Cavern Pub και τους φημισμένους Beatles. Mια μέρα νωρίτερα περίπου 70 απ’ αυτούς ήταν εκεί και πανηγύρισαν το «διπλό» της ομάδας του Γιούργκεν Κλοπ στο «Στάμφορντ Μπριτζ».

Επίσημος καλεσμένος ήταν ο Σωτήρης Κυργιάκος, που φόρεσε για δύο σεζόν (2009-2011) σε 49 αγώνες τη φανέλα της Λίβερπουλ. Ο Τρικαλινός πρώην κεντρικός αμυντικός υπέγραψε αυτόγραφα, φωτογραφήθηκε με τους φίλους της ομάδας, αλλά για έναν περίεργο λόγο δεν ήθελε να πει το παραμικρό γύρω από τη ζωή του στους «κόκκινους».

Τα μέλη του «κόκκινου» συνδέσμου ευχαρίστησαν τα παιδιά από τους συνδέσμους της Άρσεναλ,τ ης Μπαγερν Μονάχου και της Μπορούσια του Ντορτμουντ,, που βρέθηκαν το βράδυ του Σαββάτου στα εγκαίνια.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα