Panathinaikos και Λεωφόρος η επιστροφή!

Panathinaikos και Λεωφόρος η επιστροφή!

Τάσος Νικολογιάννης Τάσος Νικολογιάννης
Panathinaikos και Λεωφόρος η επιστροφή!

bet365

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει για την επιστροφή του Panathinaikos εκεί που ανήκει και το παιχνίδι υπομονής που χρειάζεται απόψε για τη νίκη με τον Αγιαξ

Απόψε ο Panathinaikos επιστρέφει εκεί που ανήκει. Στα ραντεβού με τις κορυφαίες ευρωπαϊκές ομάδες. Απόψε γιορτάζουμε και πάμε όλοι με καλή διάθεση στην Λεωφόρο, διότι η ομάδα και πάλι φοράει τα καλά της κόντρα σε μία ομάδα, που ξυπνάει μνήμες από το παρελθόν. Αγιαξ. Αντιμέτωπος του Παναθηναϊκού στον μεγάλο τελικό του κυπέλλου Πρωταθλητριών στο Ουέμπλει το 1971 , όταν η ομάδα έχασε με 2-0 από την κορυφαία ομάδα εκείνης της εποχής. Και φυσικά κόντρα στον Αγιαξ παίξαμε και στον ημιτελικό του τσάμπιονς λιγκ το 1996. Πετύχαμε ιστορική νίκη στο Αμστερνταμ με 1-0 , αλλά δυστυχώς στη ρεβάνς οι Ολλανδοί κέρδισαν με 3-0 και πέρασαν στον τελικό. Ο Αγιαξ του 1996 είναι η σημερινή Μπαρτσελόνα, για να καταλάβετε, όσοι δεν το ζήσατε τι πήγε να κάνει ο Παναθηναϊκός εκείνη την εποχή. Δύο από τις κορυφαίες στιγμές του Παναθηναϊκού με συμμετοχή σε τελικό και ημιτελικό κόντρα στον Αγιαξ , που καμία ελληνική ομάδα δεν έχει πλησιάσει, ούτε πρόκειται να το κάνει ποτέ(συν φυσικά τον άλλο ημιτελικό κόντρα στην Λίβερπουλ).

Απόψε , λοιπόν, θέλουμε και όσοι πάμε Λεωφόρο και όσοι δουν την ομάδα από την τηλεόραση να δούμε τον Panathinaikos και πάλι στο γήπεδο. Ο Αγιαξ , όπως και ο Παναθηναϊκός δεν έχουν καμία σχέση με εκείνες τις ομάδες, αλλά οι φανέλες είναι βαριές. Και αν δεν τις σεβαστείς σε …. «σκοτώνουν». Αρα το γεγονός, ότι ο σημερινός Αγιαξ έχει τα πρόβληματά του το αφήνουμε στην άκρη. Και η ομάδα πρέπει να το αφήσει στην άκρη, διότι αν δεν το κάνει μπορεί να πάθει ζημιά.

Είναι παιχνίδι υπομονής και παιχνίδι , που η έδρα ακόμα και σε μία κακή στιγμή στην διάρκεια του αγώνα θα πρέπει να στηρίξει την ομάδα. Ο Παναθηναϊκός το καλοκαίρι έβγαλε με άνεση την υποχρέωση με τρεις νίκες και μία ισοπαλία και πέρασε στους ομίλους του Europa League. Τώρα πάμε όλοι μαζί για τον στόχο. Η πρόκριση στην επόμενη φάση είναι εφικτή ,αλλά δεν θα είναι εύκολη.

Πίεση στην ευάλωτη άμυνα του Αγιαξ και αποτελεσματικότητα στις ευκαιρίες είναι η μία προυπόθεση νίκης. Μεγάλη προσοχή στην άμυνα και κυρίως να μην αφήνουμε χώρους σε Κλάασεν, Γκούντελι να σουτάρουν και να πασάρουν είναι η δεύτερη προυπόθεση νίκης. Νίκη αυτός είναι ο στόχος. Και αν έρθει μετά αρχίζει η γιορτή και το πάρτι στην Λεωφόρο. Ετσι και αλλιώς βέβαια στην Λεωφόρο πάμε με καλή διάθεση απόψε, διότι αυτή η ομάδα αρχίζει και μας πείθει, ότι φέτος μπορεί να κάνει κάτι καλό. Προσοχή όμως. Στην Ελλάδα και τον Παναθηναϊκό είμαστε των υπερβολών. Ενθουσιασμός στα ύψη στις νίκες απογοήτευση και αφορισμοί στις ήττες. Ας ελπίσουμε να πάνε όλα καλά απόψε και η ομάδα να μπει με νίκη στα παιχνίδια του ομίλου. Ο Μπέργκ και τα άλλα παιδιά πιστεύω, ότι θα κάνουν την ζημιά στην άμυνα του Αγιαξ. Αν, όμως, δεν έρθει η νίκη θα πρέπει η ομάδα να κοιτάξει να μην χάσει. Εχει άλλα πέντε ματς ο όμιλος και το ζητούμενο είναι στο τέλος να έχεις τους περισσότερους βαθμούς για να περάσεις. Πάμε όλοι , λοιπόν, στην Λεωφόρο για να τραγουδήσουμε και πάλι το «Εκεί που έχω ταξιδέψει εγώ μαζί με τον Παναθηναϊκό…..»

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Τάσος Νικολογιάννης
Τάσος Νικολογιάννης

Το σαράκι της δημοσιογραφίας του μπήκε από πιτσιρικάς, όταν γύρναγε από το σχολείο και άκουγε τις περιγραφές αγώνων στο ραδιόφωνο έλεγε ότι ήθελε να ασχοληθεί με την αθλητική δημοσιογραφία. Άρρωστος Παναθηναϊκός έγινε από τον πατέρα του και αρχισε από μικρός να πηγαίνει στα γήπεδα. Όταν τελείωσε την φοίτησή του στο εργαστήρι επαγγελματικής δημοσιογραφίας το όνειρό του ήταν κάποια μέρα να ασχοληθεί με το ρεπορτάζ της αγαπημένης του ομάδας. Η αρχή της καριέρας του έγινε από τα χαμηλά ρεπορτάζ στον «ΦΙΛΑΘΛΟ» το 1984. Τότε μεγάλο σχολείο, θυμάται πλέον με θλίψη αυτή την εφημερίδα και πως την οδήγησαν στον αφανισμό αυτοί που την διοικούσαν. Αφού πέρασε από ρεπορτάζ Πειραϊκών, Β' Εθνικής, διαιτησίας το καλοκαίρι του 1986 έγινε το όνειρό του πραγματικότητα και ανέλαβε το ρεπορτάζ Παναθηναϊκού. Το 2003 έφυγε από τον «ΦΙΛΑΘΛΟ» , πήγε στο SPORTIME και μετά στην SPORTDAY όπου δουλεύει μέχρι σήμερα.

Σταθμός για την καριέρα του ήταν η συνεργασία του με τον Novasport fm από το 2000. Όπως λέει χαρακτηριστικά , μέχρι τότε δεν τον ήξερε ούτε η μάνα του, από τότε τον έμαθε σταδιακά πολύς κόσμος. Είναι άρρωστος με την δημοσιογραφία και δεν μπορεί να σκεφτεί τον εαυτό του χωρίς να ψάχνει το ρεπορτάζ.