Το πρώτο φάουλ της (νέας) Λίγκας κατά του Ολυμπιακού

Κώστας Νικολακόπουλος Κώστας Νικολακόπουλος
Το πρώτο φάουλ της (νέας) Λίγκας κατά του Ολυμπιακού

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο Gazzetta για το πρώτο σοβαρό λάθος της διοίκησης Στράτου στη Λίγκα, που είναι εις βάρος του Ολυμπιακού.

Κανονικά θα έπρεπε να το χαρακτηρίσω σκάνδαλο. Και «πρώτη τρικλοποδιά» της νέας, υπό τον Στράτο (της Ξάνθης) διοίκησης της Λίγκας στον Ολυμπιακό.

Δεν θα το κάνω, γιατί σέβομαι ότι μετά από ερώτησή μου η Λίγκα μου μετέφερε κάποια πράγματα και με παρέπεμψε στην ανακοίνωση όλου του προγράμματος του α΄ γύρου, από το οποίο θα προκύπτει «ισορροπία για όλες τις ομάδες και δη με προτεραιότητα αυτές που παίζουν στην Ευρώπη».

Αλλά αν μη τι άλλο, μιλάμε για το πρώτο ΞΕΚΑΘΑΡΟ φάουλ της Λίγκας εις βάρος του Ολυμπιακού. Διότι δεν έχει την παραμικρή λογική ο ορισμός του προγράμματος της προσεχούς αγωνιστικής του πρωταθλήματος!

Προσέξτε: παίζουν την Πέμπτη κι οι τρεις ομάδες μας στο Γιουρόπα Λιγκ-ο Ολυμπιακός εκτός έδρας κι οι Παναθηναϊκός, ΠΑΟΚ εντός έδρας. Κι η Λίγκα ορίζει τα παιχνίδια του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού για την Κυριακή και του ΠΑΟΚ για τη Δευτέρα!!!

Κι αν μεν για τον Παναθηναϊκό υπάρχει μία λογική να παίξει Πέμπτη-Κυριακή με το σκεπτικό ότι έχει και τα δύο παιχνίδια του εντός έδρας, δεν υπάρχει καμία λογική γι΄ αυτό που έγινε με Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ. Δεν είναι δυνατόν ο Ολυμπιακός να παίζει Πέμπτη και Κυριακή, και με τα δύο παιχνίδια του εκτός έδρας, και να παίζει ο ΠΑΟΚ Πέμπτη και Δευτέρα, έχοντας ένα παιχνίδι εντός έδρας κι ένα παιχνίδι εκτός έδρας.

Κάτω από οποιαδήποτε λογική κι αν χρησιμοποιήσεις, η ορθή επιλογή θα ήταν να οριστεί Δευτέρα ο αγώνας του Ολυμπιακού και Κυριακή του ΠΑΟΚ. Και το ίδιο πρέπει να γίνεται και μέχρι τέλους του α΄ γύρου, ειδικά φέτος που τυχαίνει και παίζουν ομάδες μας, και δη τρεις, μόνο στο Γιουρόπα Λιγκ.

Κατά την δική μου γνώμη, κι οι τρεις ομάδες θα έπρεπε πάντα να παίζουν Δευτέρα, αλλά λόγω Νόβα καταλαβαίνω ότι δεν γίνεται. Όμως, ακόμη κι έτσι, αφού υπάρχει το ένα ματς κάθε Δευτέρα, θα πρέπει η Λίγκα να κάνει έτσι τους ορισμούς, ώστε να υπάρχει ισονομία.

Η Λίγκα ήδη το ξεκίνησε λάθος, κάνοντας άσχημο φάουλ εις βάρος του Ολυμπιακού. Θα έπρεπε από την πρώτη στιγμή να βάλει κάτω τα πράγματα και να θέσει κάποια αντικειμενικά κριτήρια, ώστε να υπάρξουν δύο μέτρα και δύο σταθμά. Δεν το έκανε και η νέα διοίκησή της, με πρόεδρο τον Στράτο, που πρότεινε ο Πανόπουλος, δεν το ξεκίνησε καλά το πράγμα.

Εγώ τηλεφώνησα στη Λίγκα, μίλησα με τους αρμόδιους, ήταν ευγενέστατοι, αλλά στο ερώτημα για την ταμπακιέρα, με ποια λογική δηλαδή έγινε ο ορισμός αυτός, δεν μπόρεσαν να μου απαντήσουν. Μου είπαν ότι γενικά είναι γρίφος ο καθορισμός του προγράμματος, ότι έχει λόγο και η Νόβα και ότι η Λίγκα έχει στόχο ένα πρόγραμμα ισορροπημένο και δίκαιο, «όπως θα αποτυπωθεί και στην ανακοίνωση των αγωνιστικών μέχρι τέλους του α΄ γύρου».

Μακάρι λοιπόν η Λίγκα να δείξει τις προθέσεις της με ένα πραγματικά ισορροπημένο πρόγραμμα κι εδώ είμαστε να το καταγράψουμε κι αυτό. Αλλά προσωπικά έχω τις αμφιβολίες μου ότι θα δούμε κάτι τέτοιο. Και περιμένω να δω πότε θα παίξει κι ο Ολυμπιακός πρωτάθλημα Δευτέρα μετά από ευρωπαϊκό παιχνίδι του Πέμπτη, όπως ακριβώς έγινε και με τον ΠΑΟΚ.

Για να είμαι δε δίκαιος, το ίδιο πρέπει να ισχύσει και για τον Παναθηναϊκό.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.