Η τεράστια προσμονή του κόσμου και η αδυναμία του Αγιαξ!

Η τεράστια προσμονή του κόσμου και η αδυναμία του Αγιαξ!

Τάσος Νικολογιάννης Τάσος Νικολογιάννης
Η τεράστια προσμονή του κόσμου και η αδυναμία του Αγιαξ!

bet365

Ο Τάσος Νικολογιάννης γράφει για την προσμονή του κόσμου ενόψει του αγώνα της Πέμπτης που θυμίζει παλιές εποχές, ενώ αναλύει τα συν και τα πλην του Αγιαξ, όπως τα είδε στο παιχνίδι με την Φίτεσε.

Το παιχνίδι με τον Λεβαδειακό πέρασε και τώρα έχουμε μπροστά μας το ματς με τον Αγιαξ. Χρόνια έχω να εισπράξω από τον κόσμο του Παναθηναϊκού τέτοια προσμονή για ένα ευρωπαϊκό παιχνίδι. Τυχαίο; Δεν νομίζω. Ο κόσμος , ενώ αρχικά ήταν επιφυλακτικός για αυτή την ομάδα, με βάση αυτά, που είχε δει πέρυσι , έχει ενθουσιαστεί με αυτό που βλέπει. Η νίκη στην Λιβαδειά ήταν υποχρεωτική νίκη, αλλά ο κόσμος χάρηκε, διότι τον "γέμισε" αυτό που είδε. Και περιμένει τη συνέχεια. Η συνέχεια λέει Αγιαξ. Κάθισα και είδα όλο το παιχνίδι του Αγιαξ με την Φίτεσε και το δύσκολο 1-0 που έφερε η αντίπαλος του Παναθηναϊκού την Κυριακή το απόγευμα.

Θέλω να σημειώσω δύο, τρία πράγματα , που μπορεί να παίξουν ρόλο στο παιχνίδι της Πέμπτης. Σε σύγκριση με την Μπρόντμπι ο Αγιαξ είναι χειρότερη ομάδα, αλλά έχει πολύ πιο ποιοτικούς παίκτες από την μέση και μπροστά από τους Δανούς. Με το κλασικό ολλανδικό 4-3-3 παίζει ο Αγιαξ. Δεξιά στην επίθεση έπαιξε ο αριστεροπόδαρος Ζίεχ (έτσι τον έλεγε ο Ολλανδός σπίκερ, η τελευταία μεταγραφή του Αγιαξ με 12 εκ. ευρώ από την Τβέντε) και αριστερά ο Γιούνες(λίγο πριν το τέλος μπήκε ο Ελ Γκάζι). Και οι δύο τους δημιούργησαν κινδύνους στην άμυνα της Φίτεσε και ο Ζίεχ εκτέλεσε και τα περισσότερα στημένα και από ένα τέτοιο με κεφαλιά ο στόπερ Φαιρχέφερ έβαλε με κεφαλιά το νικητήριο γκολ. Πολύ δυνατοί και βαρόμετρο για την ομάδα, όταν έχει την μπάλα στην κατοχή της και οι δύο εσωτερικοί μέσοι. Ο Γκούντελι από την μία και ο Κλάασεν από την άλλη. Μία στιγμή αρκεί με προσωπική ενέργεια και μπορούν και οι δύο να σου κάνουν την ζημιά (ο Κλάασεν κέρδισε το φάουλ από το οποίο έγινε το 1-0). Ειδικά το δίδυμο Γιούνες , Γκούντελι από αριστερά βρίσκονται με κλειστά τα μάτια.

Αμυντικός μέσος έπαιξε ο Ράιντερφαλντ, που δεν είχε καλή απόδοση και σε πολλές επιθέσεις της Φίτεσε απουσίαζε από την θέση του. Επίσης ακίνδυνος ήταν και ο σέντερ-φορ Τραορέ, αλλά στην Αθήνα αναμένεται να παίξει ο Ντόλμπεργκ, που προερχόταν από τραυματισμό και όταν μπήκε στο 68 έδειξε πόσο καλός παίκτης είναι. Πρόλαβε και ήταν μέσα σε τρεις ευκαιρίες του Αγιαξ, που ειδικά στο πρώτο ημίχρονο δυσκολευόταν να δημιουργήσει καταστάσεις με εξαίρεση το πρώτο πεντάλεπτο. Στην Αθήνα με τον Παναθηναϊκό πιστεύω θα παίξει ο βασικός φορ Ντόλμπεργκ και θέλει μεγάλη προσοχή. Εχει και πολύ καλή τεχνική και είναι μέσα στις ευκαιρίες , στην κατάλληλη θέση.

Αδύναμος κρίκος για τον Αγιαξ; Οι επιστροφές των παικτών του, όταν χάνουν την μπάλα (κακό transition) και η αδυναμία των αμυντικών του , που είναι επιρρεπείς στο λάθος , όταν τους πρεσάρεις. Οι ακραίοι του μπακ, ο Ντάικς και ο Φέλτμαν προχθές ήταν ευάλωτοι και από εκεί η Φίτεσε έχασε δύο μεγάλες ευκαιρίες στο 3 και 41. Και οι κεντρικοί του αμυντικοί, ειδικά ο Φάιρχεφερ αλλά και ο Σάντσες δεν αντέχουν στην πίεση. Γενικά ο Αγιαξ είναι μία ομάδα προβληματική , που έχει πολλή ποιότητα στην επίθεση, αλλά και κακή αμυντική λειτουργία.

Και είναι μία ομάδα με ευάλωτη ψυχολογία. Στην λήξη του ημιχρόνου οι οπαδοί του Αγιαξ αποδοκίμασαν την ομάδα για το 0-0 και την κακή τους απόδοση. Το γκολ μπήκε τελικά στο 55, η Φίτεσε έμεινε με 10 παίκτες από το 67, αλλά παρά τις ευκαιρίες, που είχε ο Αγιαξ στη συνέχεια δεν έκανε το 2-0 και στις καθυστερήσεις χρειάστηκε ο τερματοφύλακάς του ο Ονάνα να κάνει μία εξαιρετική απόκρουση, για να διατηρήσει το μηδέν.

Επίσης είναι σημαντικό , ότι ο Αγιαξ είναι μία νεανική ομάδα, παρόλα αυτά δεν πρεσάρει ψηλά, όπως η Μπρόντμπι και της λείπει η εμπειρία , στοιχείο απαραίτητο σε τέτοια παιχνίδια.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Τάσος Νικολογιάννης
Τάσος Νικολογιάννης

Το σαράκι της δημοσιογραφίας του μπήκε από πιτσιρικάς, όταν γύρναγε από το σχολείο και άκουγε τις περιγραφές αγώνων στο ραδιόφωνο έλεγε ότι ήθελε να ασχοληθεί με την αθλητική δημοσιογραφία. Άρρωστος Παναθηναϊκός έγινε από τον πατέρα του και αρχισε από μικρός να πηγαίνει στα γήπεδα. Όταν τελείωσε την φοίτησή του στο εργαστήρι επαγγελματικής δημοσιογραφίας το όνειρό του ήταν κάποια μέρα να ασχοληθεί με το ρεπορτάζ της αγαπημένης του ομάδας. Η αρχή της καριέρας του έγινε από τα χαμηλά ρεπορτάζ στον «ΦΙΛΑΘΛΟ» το 1984. Τότε μεγάλο σχολείο, θυμάται πλέον με θλίψη αυτή την εφημερίδα και πως την οδήγησαν στον αφανισμό αυτοί που την διοικούσαν. Αφού πέρασε από ρεπορτάζ Πειραϊκών, Β' Εθνικής, διαιτησίας το καλοκαίρι του 1986 έγινε το όνειρό του πραγματικότητα και ανέλαβε το ρεπορτάζ Παναθηναϊκού. Το 2003 έφυγε από τον «ΦΙΛΑΘΛΟ» , πήγε στο SPORTIME και μετά στην SPORTDAY όπου δουλεύει μέχρι σήμερα.

Σταθμός για την καριέρα του ήταν η συνεργασία του με τον Novasport fm από το 2000. Όπως λέει χαρακτηριστικά , μέχρι τότε δεν τον ήξερε ούτε η μάνα του, από τότε τον έμαθε σταδιακά πολύς κόσμος. Είναι άρρωστος με την δημοσιογραφία και δεν μπορεί να σκεφτεί τον εαυτό του χωρίς να ψάχνει το ρεπορτάζ.