«Μπορεί να πάρει ο ΠΑΟΚ το πρωτάθλημα;»

«Μπορεί να πάρει ο ΠΑΟΚ το πρωτάθλημα;»

«Μπορεί να πάρει ο ΠΑΟΚ το πρωτάθλημα;»

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου θέτει το ερώτημα αν ο ΠΑΟΚ μπορεί να διεκδικήσει το πρωτάθλημα και παραθέτει τις προϋποθέσεις για να το πετύχει.

Τι να απαντήσεις; Ναι ή όχι; Από μόνο του αυτό δεν έχει αξία… Πρέπει να επιχειρηματολογήσεις…

Η ιστορία και το γεγονός ότι έχει να το κατακτήσει 31-32 χρόνια δείχνει ότι είναι πολύ δύσκολο. Η φετινή δυναμική του όμως, αλλά και το ρόστερ του σε βάζει σε μία διαδικασία να το σκεφτείς…

Επειδή λοιπόν είναι λίγο επιπόλαιο το «ναι» ή το «όχι» από μόνο του, πάμε να δούμε τι χρειάζεται ο Δικέφαλος του Βορρά ώστε αρχικά να διεκδικήσει τον τίτλο. Αυτός είναι ο πρώτος στόχος… Να το πάει το «πράγμα» όσο πιο μακριά γίνεται…

1) Ο τίτλος στην Ελλάδα τα τελευταία πολύ «βρώμικα» χρόνια κρίνονταν στις 25-27 νίκες! Απίστευτα πράγματα δηλαδή… Το νούμερο αυτό διαμορφώνονταν επειδή ο πρώτος «απαγορεύονταν» να χάσει, κάτι που φέτος δεν γίνεται να ισχύσει. Και μόνο από αυτό λοιπόν καταλαβαίνουμε ότι ο ΠΑΟΚ μπορεί να διεκδικήσει το πρωτάθλημα ΜΟΝΟ αν αυτό παιχθεί στα ίσια! Μόνο αν η εύνοια και η αδικία εμφανιστούν σε πιο ισορροπημένα ποσοστά για όλες τις ομάδες.

2) Ο ΠΑΟΚ μπορεί να διεκδικήσει το πρωτάθλημα ΜΟΝΟ αν οι παίκτες του αντιληφθούν ότι έχουν μπροστά τους 30 τελικούς. Πώς έμπαιναν πέρυσι στα πλέι οφ σε κάθε παιχνίδι σα να μην υπάρχει αύριο; Μόνο έτσι θα καταφέρουν να φθάσουν ψηλά…

3) Ο ΠΑΟΚ θα διεκδικήσει το πρωτάθλημα ΜΟΝΟ αν ο έμπειρος στην Ελληνική πραγματικότητα προπονητής του (στα δεδομένα που κυριαρχούν δηλαδή) καταφέρει να μεταδώσει (κι’ αυτός και ο περίγυρος της ομάδας) γρήγορα τις σωστές πληροφορίες στους ξένους παίκτες της ομάδας, για το τι εστί… Λιβαδειά, Πλατανιάς, ΑΕΛ, Ξάνθη, Παναιτωλικός κτλ. Ο ΠΑΟΚ έχει πολλούς νέους και ξένους παίκτες, που πρέπει να αντιληφθούν γρήγορα τις ιδιαιτερότητες του Ελληνικού πρωταθλήματος, το οποίο μόνο εύκολο δεν είναι.

4) Ο ΠΑΟΚ θα καταφέρει να διεκδικήσει τον τίτλο, αν η αμυντική του λειτουργία συνολικά, τον βοηθήσει να δέχεται (περίπου) ένα γκολ σε δύο αγώνες…

5) Ο ΠΑΟΚ θα το «παλέψει» μέχρι τέλους αν εκμεταλλευτεί σε μεγάλο ποσοστό (ίσως και 90%) την Τούμπα.

6) Για να πετύχει ο ΠΑΟΚ πρέπει να παρουσιάζει την ίδια σταθερή εικόνα και την ίδια οργάνωση και πειθαρχία είτε παίζει εντός, είτε εκτός. Είτε παίζει στα Χανιά είτε στο ΟΑΚΑ. Είτε παίζει μετά από διακοπή, είτε μετά από αγώνα κόντρα στη Φιορεντίνα…

7) Θα τα καταφέρει η ομάδα του Δικεφάλου, αν πάρει αρκετά γκολ και από παίκτες που δεν αγωνίζονται στην κορυφή της επίθεσης. Έχει θέμα εκεί ο ΠΑΟΚ και πρέπει να το λύσει…

8) Θα έχει πολλές ελπίδες ο ΠΑΟΚ να μείνει μέχρι τέλους στο κυνήγι του τίτλου αν εκμεταλλευτεί προς όφελός του την εμπειρία που έχει στο Πέμπτη-Κυριακή (διαφορετική διαδικασία αυτή) με τις ταυτόχρονες ευρωπαϊκές υποχρεώσεις που θα βαρύνουν τρεις Ελληνικές ομάδες για τρεις μήνες τουλάχιστον.

9) Κλειδί για τον ΠΑΟΚ φέτος είναι το πώς ο Ίβιτς (όπως βέβαια και οι άλλοι προπονητές) θα διαχειριστεί το ρόστερ του που είναι πραγματικά μεγάλο, πώς θα διαχειριστεί τις κρίσεις και την πίεση που παραδοσιακά ασκείται.

10) Θα αυξήσει τις ελπίδες της η ομάδα, αν τα όποια κενά διαπιστωθούν στους πρώτους μήνες, τα καλύψει γρήγορα και αποτελεσματικά τον Ιανουάριο.

11) Πολύ θα βοηθήσει τον ΠΑΟΚ η συμπεριφορά του Ιβάν Σαββίδη. Κακά τα ψέματα, ο μεγαλομέτοχος ορίζει την πολιτική και την φιλοσοφία μέσα στην ΠΑΕ και αυτό επηρεάζει τους πάντες. Αν αυτός παραμείνει ψύχραιμος στις καλές και τις κακές στιγμές, τότε το όφελος θα είναι τεράστιο.


12) Μάστιγα για τον ΠΑΟΚ είναι εδώ και χρόνια οι τραυματισμοί και φέτος δεν θα έχει καμία τύχη να πετύχει οτιδήποτε, αν δεν τους προλάβει. (Η αρχή σε αυτό το επίπεδο είναι πολύ καλή).

13) Ο πρωταθλητισμός χρειάζεται καλά αποδυτήρια. Αν οι παίκτες του ΠΑΟΚ είναι καλά μεταξύ τους, αν πεισθούν να παίζουν και για τον προπονητή τους (όπως πάντα χρειάζεται) κι’ αν ξεχάσουν το μόνιμο κακό των αποδυτηρίων ότι… «πάντα φταίει κάτι άλλο και κάποιος άλλος» τότε μπορούν να τα καταφέρουν…

14) Τέλος… Ο ΠΑΟΚ μπορεί να φθάσει στον τίτλο, αν όλος ο οργανισμός (κόσμος, ΠΑΕ, ομάδα, περίγυρος) δεν «σφάζεται» εσωτερικά και καθημερινά όπου ζει και αναπνέει ο σύλλογος. Η εσωστρέφεια είναι πολύ μεγαλύτερος αντίπαλος από τον Ολυμπιακό, τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ.

Ο καθένας μπορεί να συμπληρώσει και τι άλλο χρειάζεται ο ΠΑΟΚ για να το διεκδικήσει και να δούμε αν μπορεί να το κατακτήσει… Σε κάθε περίπτωση καταλαβαίνουνε ότι χρειάζονται πολλά και… κατά κάποιο τρόπο το κάθε λάθος κοστίζει ακριβά…

* Οι άνθρωποι της ΚΑΕ ΠΑΟΚ (όχι μόνο οι παράγοντες, αλλά και όλα τα στελέχη) απέδειξαν και πάλι χθες το βράδυ πόσο ικανοί είναι, απέδειξαν πόσο ΠΑΟΚ… νιώθουν.
Όλη η βραδιά για τον εορτασμό των 90 χρόνων με αφορμή και το φιλικό κόντρα στην ΤΣΣΚΑ ήταν εκπληκτικά οργανωμένη.
Το φοβερό για τον ΠΑΟΚ είναι ότι ηγέτης εκείνης της ομάδας που έφερε Ευρωπαϊκά και Ελληνικά τρόπαια πριν 20-25 χρόνια ήταν ο Μπάνε Πρέλεβιτς, ηγέτης αυτής της ΚΑΕ που «παλεύει» να έχει ψηλά τον Δικέφαλο αυτά τα τελευταία χρόνια, είναι και πάλι ο Μπάνε Πρέλεβιτς.
Ο κορυφαίος των κορυφαίων στη σύγχρονη ιστορία του ΠΑΟΚ σε όλα τα αθλήματα, σε όλα τα επίπεδα.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.