Τα φούμαρα και η μία κατηγορία που ήδη έπεσε

Τα φούμαρα και η μία κατηγορία που ήδη έπεσε

Ο Κ. Νικολακόπουλος (περι)γράφει στο blog του στο gazzetta την πραγματικότητα και την διαχωρίζει από τα…φούμαρα.

Τα φούμαρα και η μία κατηγορία που ήδη έπεσε

Και τι δεν είχε γραφτεί, επί χρόνια, για την ιστορία της έκρηξης στο φούρνο του Κωνσταντινέα. Να τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων, να τα σχόλια στο Ίντερνετ, να οι φωτογραφίες του προέδρου του Ολυμπιακού ως ηθικού αυτουργού μετά το περιβόητο πόρισμα του ανακριτή Ανδρεάδη.

Το αποτέλεσμα; Ο ίδιος ο εισαγγελέας που προτείνει την προσωρινή κράτηση του Μαρινάκη, ζητάει από το Δικαστικό Συμβούλιο να μην γίνει κατηγορία εις βάρος του προέδρου του Ολυμπιακού για την υπόθεση της έκρηξης. Γράφει συγκεκριμένα ο κύριος Δασκαλόπουλος στην πρότασή του προς το Δικαστικό Συμβούλιο, «να μη γίνει κατηγορία κατά του Ευάγγελου Μαρινάκη για ηθική αυτουργία σε έκρηξη από την οποία μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο πράξη που φέρεται ότι τέλεσε στον Πειραιά ολίγο χρόνο πριν τις 23.2.2012».

Λεπτομέρεια: η πρόταση απαλλαγής του Μαρινάκη από τον εισαγγελέα για τη συγκεκριμένη κατηγορία είτε δεν μνημονεύθηκε καν, είτε πέρασε στα ψιλά γράμματα της συντριπτικής πλειοψηφίας των ΜΜΕ, που είχαν προβάλλει με τον πιο έντονο τρόπο ότι κατηγορούνταν ο πρόεδρος του Ολυμπιακού γι΄ αυτή την ιστορία…

Να θυμίσω τι έγραφε στο κατηγορητήριο που είχε παραδώσει στον Μαρινάκη ο ανακριτής Ανδρεάδης;

«Σε μη επακριβώς προσδιορισθείσα ημερομηνία, πάντως πριν από τις 23.2.2012, ενεργώντας με πειθώ και φορτικότητα, προκάλεσες σε άγνωστα άτομα την απόφαση να τελέσουν την κακουργηματική πράξη της έκρηξης, από την οποία μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο, πράξη την οποία τελικά διέπραξαν. Συγκεκριμένα, μετά την προαναφερόμενη αποτυχημένη απόπειρα εκβίασης του Πέτρου Κωνσταντινέα, που είχε οριστεί διαιτητής στον ποδοσφαιρικό αγώνα των ομάδων Ξάνθη-Ολυμπιακός (22.1.2012), ότι αν δεν ευνοούσε διαιτητικά τον Ολυμπιακό ώστε να κερδίσει το παιχνίδι ο τελευταίος, θα αντιμετώπιζε σημαντικό πρόβλημα στην καριέρα του ως διαιτητής, τη μη συμμόρφωση του τελευταίου στις απειλές σας και την ήττα της ομάδας του Ολυμπιακού στο παραπάνω παιχνίδι με 1-0, αγανακτισμένος από τη συμπεριφορά του ανωτέρω διαιτητή και θέλοντας να τον τιμωρήσεις για την ''ανυπακοή'' του και να τον τρομοκρατήσεις για το μέλλον, ενεργώντας με πειθώ και φορτικότητα, προκάλεσες σε άγνωστα άτομα την απόφαση να τελέσουν την κακουργηματική πράξη της έκρηξης, από την οποία μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για άνθρωπο, σε βάρος του παραπάνω διαιτητή».

Αυτό ήταν το κατηγορητήριο του ανακριτή. Όμως ο εισαγγελέας δεν δέχθηκε την άποψη του ανακριτή. Και προτείνει προς το Δικαστικό Συμβούλιο να μην υπάρξει η συγκεκριμένη κατηγορία κατά του Μαρινάκη. Ήδη, δηλαδή, η μία κατηγορία κατά του προέδρου του Ολυμπιακού πέφτει. Κι αύριο μεθαύριο το Δικαστικό Συμβούλιο μπορεί να ρίξει κι άλλες κατηγορίες η, κι όλες. Είναι στη δικαιοδοσία του να μην δεχθεί την άποψη του εισαγγελέα η, τμήματα της εισήγησης του. Όπως ήταν στη δικαιοδοσία του εισαγγελέα κι έριξε την κατηγορία για την έκρηξη στο φούρνο.

Που θέλω να καταλήξω: ας περιμένουμε τις εξελίξεις, πριν τις προδικάσουμε. Ας πάρουν πρώτα τις αποφάσεις τους οι τρεις εφέτες του Δικαστικού Συμβουλίου και βλέπουμε. Προς το παρόν, όλα όσα λέγονται και γράφονται δεν είναι τίποτα άλλο από φούμαρα.

Για να μην γράψω άλλη λέξη, που πράγματι θα ταίριαζε πολύ καλύτερα.

Best of internet