Ελάτε τώρα στο χορτάρι, λοιπόν...

Νίκος Τζαντζαράς Νίκος Τζαντζαράς
Ελάτε τώρα στο χορτάρι, λοιπόν...

bet365

Ο Νίκος Τζαντζαράς γράφει και χαιρετίζει την έναρξη του πρωταθλήματος με μια ευχή: «Τον επόμενο πρωταθλητή να τον χειροκροτήσουμε όλοι» και μια προτροπή: «Κάντε όλοι ομάδες, να νικάτε και τους δικαστές...»!

Ας ξεκινήσει επιτέλους το ρημαδιασμένο. Τώρα, ας ξεκινήσει. Έστω με τον Βασσάρα. Νομίζω πως ο Κύρος, έχει πια κάθε λόγο να θυμηθεί το... κύρος του, το αλλοτινό, το διαιτητικό, το ευρωπαϊκό κι όχι το παραγοντικό και πρόσφατο. Ακόμα και με αυτούς τους πίνακες. Ακόμα και με τον Παππά, τον Δημητρόπουλο, τον Μήτσιο, τον Σπάθα, τον Γιάχο, τον Βοσκάκη και τους αδελφούς Ντάλτον. Να ξεκινήσει εδώ και τώρα το πρωτάθλημα και να είναι κι αυτοί μέσα. Ξέροντας πως έρχονται εκλογές, πως έρχεται η UEFA, πως έρχονται παραιτήσεις, πως έρχονται βουλεύματα, πως παραπατούν οι προστάτες τους. Και να τους δω...

Ακόμα και χωρίς να έχει προλάβει να παραιτηθεί ο Γκιρτζίκης κι ο συρφετός του, ακόμα και να μην έχει προλάβει να αποφανθεί το Συμβούλιο Εφετών για την εισήγηση του κυρίου Δασκαλόπουλου. Ακόμη κι αν δεν προλάβει η επιτροπή δεοντολογίας να παραπέψει τον Ολυμπιακό για τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει ο ιδιοκτήτης του.

Ακόμη κι αν δεν προκάμει η UEFA να επιληφθεί. Ακόμα κι αν ο κύριος Σάββας που αγαπά την τέχνη και την... ζωγραφική, αφιερωθεί αποκλειστικά στα εικαστικά. Μικρή σημασία έχει από δω και πέρα Το νερό είναι στ' αυλάκι πια... Ξεκινάτε λοιπόν. Πάμε στο χορτάρι! Η φοβέρα που τα πλάκωνε όλα διαλύεται. Υπόδικοι και κατηγορούμενοι για κακουργήματα, δεν τρομάζουν πια κανένα. Οι συχετισμοί άλλαξαν, το κλίμα μεταβλήθηκε εντός συνόρων, εκτός συνόρων– ακόμα και μεσ' στη... “φαμίλια”.

Μην αργείτε λοιπόν, ξεκινήστε στο χορτάρι. Να σφυρίξουν οι ίδιοι κι απαράλλαχτοι επικίνδυνοι, με την ίδια ακριβώς φιλοσοφία αν μπορούν, αλλά με τακτικούς δικαστές στις επιτροπές και όλα τα υπόλοιπα με την παρούσα ατμόσφαιρα. Να δούμε τους ακριβούς, τους φτηνούς, τα πάνω ράφια, τα κάτω ράφια, τους προπονητές μαστόρους, τους μυρωδιάδες, τους χασογκόληδες και τις σφεντόνες. Να δούμε πόσα απίδια χωράει ο σάκος για όλους.

Με μια ευχή: Τον επόμενο πρωταθλητή να τον χειροκροτήσουμε όλοι.

Και δε θέλω γκρίνιες... Κάντε όλοι ομάδες, να νικάτε και τους δικαστές.

Υγ. Σήμερα που η Τούμπα γίνεται 57, κατάλαβα το εξής: Φέτος ο ΠΑΟΚ κλείνει τα 90 του κι έκλεισαν 40 χρόνια από τότε που πρωτοπάτησα στα τσιμέντα της Τούμπας. Ο Μανώλης Ζ, νονός του αδελφού μου, είναι ένας ψηλός άντρας με μεγάλες πλάτες, πάνω στις οποίες (σκύβοντας), με πέρασε για πρώτη φορά απ' την πόρτα της, την άνοιξη του '76, στα έξι μου χρόνια. Ήταν στη Θύρα 2, στο παιχνίδι ΠΑΟΚ – Πανιώνιος 4-0, λίγες βδομάδες πριν στεφθεί ο ΠΑΟΚ και μαθηματικά πρωταθλητής. Θυμάμαι πως έβρεξε και ανοίξαμε ομπρέλες και πως το πρώτο γκολ το έβαλε ο Πανιώνιος... μόνος του κι έτσι έμαθα το αυτογκόλ. Και δε θα ξεχάσω ποτέ το βουητό της...

Ίσως να είναι τυχαίο που κλείνουν και 40 χρόνια από το πρώτο πρωτάθλημα. Ίσως να είναι και μοιραίο... Στο χορτάρι θα φανούν όλα.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Νίκος Τζαντζαράς
Νίκος Τζαντζαράς

Δηλώνει πρόσφυγας, "ασπρόμαυρος" και ραδιοφωνατζής.

Το 1970 γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη, με ρίζες από Πόλη, Σμύρνη και Μακεδονία.

Το 1976 πρωτομπήκε στην Τούμπα, που θα τον "αιχμαλώτιζε" με μιάς, διά παντός.

Το 1986 πρωτο - βρίσκεται μπροστά σε ("πειρατικό") μικρόφωνο. Ένιωσε να "χωράει" κάπου ολόκληρος... Δεν ξανασηκώθηκε.

Το 1988 η εισαγωγή του στην Φιλοσοφική Θεσσαλονίκης (Γερμανικό), συμπίπτει με τη νομιμοποίηση της "ιδιωτικής ραδιοφωνίας", που τον βρίσκει στο "Ράδιο Θεσσαλονίκη". Η επιλογή γίνεται αυτόματα...

Θα εργαστεί μέχρι και το 2003 ως ρεπόρτερ/ αρχισυντάκτης/ παρουσιαστής/ αρθρογράφος/ σύμβουλος έκδοσης/ διευθυντής σε Αθλητική Μ.Θ., Αθλητικό Metropolis, Δημοτικό Ραδιόφωνο Καλαμαριάς, Μetrosport, Ωμέγα τηλεόραση, Alpha TV, Ήλιο των Σπορ, με τρελή αδυναμία στα... ξεκινήματα. Θα συνιδρύσει τον Libero 107,4.

Από τον Οκτώβρη 2004 και για τέσσερα χρόνια, ζει στην Αθήνα και παρουσιάζει καθημερινές εκπομπές στον Sport fm, αρθρογραφεί στην Sportday και... εκμαυλίζει αθώες ψυχές στο Κέντρο Αθλητικού Ρεπορτάζ, μιλώντας τους για "Παραγωγή και παρουσίαση ραδιοφωνικών εκπομπών".

Τον Μάρτιο του 2013 ξεκινά το FatGames.gr από τα "Χοντρά παιχνίδια", τίτλο επί πολλά χρόνια της ραδιοφωνικής του εκπομπής. Τον Ιούνιο του 2014 επιστρέφει στο επαγγελματικό... πατρικό του, το "Ράδιο Θεσσαλονίκη 94,5".

Σήμερα κοκορεύεται πως είναι ο μόνος Έλληνας blogger, που εργάζεται για όλες του τις υποχρεώσεις (Ράδιο Θεσσαλονίκη 94,5 Δε-Πα 13.00-16.00, FatGames.gr, Fatgames on YouTube και Gazzetta.gr) από το γραφείο/studio του σπιτιού του.