«Βεβηλώνεται» η μνήμη του Σερ Ματ Μπάσμπι στο Ολντ Τράφορντ!

«Βεβηλώνεται» η μνήμη του Σερ Ματ Μπάσμπι στο Ολντ Τράφορντ!

Κώστας Ζάλιαρης
«Βεβηλώνεται» η μνήμη του Σερ Ματ Μπάσμπι στο Ολντ Τράφορντ!

bet365

Την αφαίρεση της πλακέτας που είχε εγκατασταθεί σε συγκεκριμένη θέση στα επίσημα του «Ολντ Τράφορντ», προς τιμήν (της μνήμης πλέον) του Σερ Ματ Μπάσμπι, αποφάσισε η διοίκηση της Μαν. Γιουνάιτεντ, με αποτέλεσμα την κατακραυγή από τους οπαδούς!

Από την ημέρα της απόσυρσής του, το 1971, βρισκόταν σε συγκεκριμένη θέση, μια πλακέτα προς τιμήν του, αφού αποτελεί μια από τις πιο εμβληματικές μορφές που έχουν περάσει από τους «κόκκινους διαβόλους», γράφοντας ιστορία με την ομάδα.

Έχοντας χάσει τα... μωρά του, εκείνη την ομάδα που ξεκληρίστηκε τόσο άδοξα και άδικα στο δυστύχημα του Μονάχου, το 1958, ο Σερ Ματ Μπάσμπι – που ήταν εκ των διασωθέντων της τραγωδίας – κατάφερε να οδηγήσει τη Γιουνάιτεντ στην κατάκτηση του ευρωπαϊκού τροπαίου, ακριβώς δέκα χρόνια αργότερα, στην απόλυτη απόδειξη της αναγέννησης του συλλόγου από τις στάχτες του.

Πλέον, όμως, έχοντας περάσει 22 χρόνια από τον θάνατό του, η πλακέτα που θύμιζε τον Σερ Ματ Μπάσμπι και με την οποία τιμούσε τη μνήμη του η ομάδα, δεν υπάρχει πλέον στα επίσημα του «Ολντ Τράφορντ».

Μάλιστα, όπως αναφέρει η «Daily Mail», οι θέσεις για τα διαρκείας που λάμβαναν τα εγγόνια του (ο γιος του, Σάντι και η κόρη του, Σίνα, απεβίωσαν το 2014 και το 2015 αντίστοιχα), άλλαξαν και δεν βρίσκονται πλέον στη Warwick Suite.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα