Χάλσεϊ: «Φοβούνται να μιλήσουν οι διαιτητές στην Αγγλία»!

Κώστας Ζάλιαρης
Χάλσεϊ: «Φοβούνται να μιλήσουν οι διαιτητές στην Αγγλία»!

bet365

Συνέχεια δίνει ο Μαρκ Χάλσεϊ στο θέμα που ξέσπασε από τον ίδιο, όσον αφορά τις επιρροές που δέχονται οι διαιτητές στην Αγγλία και τις... εντολές στις οποίες καλούνται ορισμένες φορές να υπακούσουν.

Ο παλαίμαχος διαιτητής της Πρέμιερ Λιγκ, ισχυρίστηκε πως η Επιτροπή Διαιτησίας στην Αγγλία ασκεί πιέσεις στους ρέφερι, κυρίως σε περιστατικά τα οποία έχουν διαβιβαστεί στην FA για την τιμωρία των ποδοσφαιριστών, έπειτα από την αυτεπάγγελτη παρέμβαση της Ομοσπονδίας για περιστατικά στα οποία κρίνει αυτή πως πρέπει να υπάρξει ποινή.

Η αφορμή δόθηκε από την όλη υπόθεση με τον Σέρχιο Αγουέρο και το κατά πόσο ο Αντρέ Μάρινερ είδε ή όχι την αγκωνιά στον Γουίνστον Ριντ, στην πρόσφατη νίκη (3-1) επί της Γουέστ Χαμ.

«Στην Αγγλία, φοβούνται να μιλήσουν όσοι είναι εν ενεργεία διαιτητές αυτή τη στιγμή. Όμως, γνωρίζω κι άλλα περιστατικά πέρα από το δικό μου, όπου η Επιτροπή Διαιτησίας έχει ασκήσει πίεση ώστε ο εκάστοτε ρέφερι να δηλώσει κάτι διαφορετικό στην FA από αυτό που πραγματικά είδε στη φάση η οποία έχει απασχολήσει την Ομοσπονδία» τόνισε μιλώντας στη «Sun» ο Χάλσεϊ, για ν' αναφερθεί στο δικό του περιστατικό, το οποίο σημειώθηκε πίσω στο 2011, σε παιχνίδι της Μπλάκμπερν με τη Στόουκ, όταν ο Ενζονζί συγκρούστηκε με τον Σόουκρος και είχε κρίνει ο παλαίμαχος διαιτητής πως δεν «σήκωνε» κόκκινη κάρτα η φάση.

«Εκείνη τη στιγμή είδα κανονικά το χτύπημα των δύο παικτών. Δεν έβαλα κόκκινη κάρτα. Λίγο αργότερα, ήρθε ο παρατηρητής στ' αποδυτήρια και μου είπε ότι σφύριξα καλά. Μόλις πέρασε το Σαββατοκύριακο, στην καθιερωμένη μας συνάντηση, μου έδειξαν το βίντεο, αλλά και πάλι ήμουν χαρούμενος με την απόφαση που είχα πάρει.

Μου είπαν ότι θα έπρεπε να περιμένω τηλεφώνημα από την FA. Και πάλι ήθελα να τους πω ότι πήρα τη σωστή απόφαση, όμως, τα αφεντικά μου, με πίεσαν να πω ότι απλά δεν είχα δει τη φάση όπως θα έπρεπε...

Ήμουν οργισμένος, αλλά όπως σε πολλές περιστάσεις και δουλειές, κάνεις ό,τι σου πει το αφεντικό σου. Τελικά ο Ενζονζί τιμωρήθηκε με τρεις αγωνιστικές...».

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα