ΠΑΣ Γιάννινα: Νέα ομάδα, για να ξαναζήσει το... ευρω-όνειρο!

Θοδωρής Βασίλης
ΠΑΣ Γιάννινα: Νέα ομάδα, για να ξαναζήσει το... ευρω-όνειρο!

bet365

Ο ΠΑΣ Γιάννινα έζησε την γλυκιά εμπειρία της Ευρώπης και πλέον έχοντας κάνει γερό λίφτινγκ στην ομάδα του θα προσπαθήσει να δώσει συνέχεια στις επιτυχίες.

Το όνειρο χιλιάδων Ηπειρωτών έγινε πραγματικότητα. Το καμάρι της Ηπείρου, ο ΠΑΣ Γιάννινα, για πρώτη φορά στην ιστορία του κατάφερε να αγωνιστεί στην Ευρώπη έστω και αν χρειάστηκε να μην αδειοδοτηθεί ο Πανιώνιος.

Η ομάδα του Γιάννη Πετράκη με μια αντεπίθεση διαρκείας από το Φεβρουάριο και μετά κατάφερε να τερματίσει στην 6η θέση και να είναι αυτός που μπήκε σητν κληρωτίδα της UEFA. Το ευρωπαϊκό όνειρο δεν σταμάτησε στην απλή συμμετοχή, αφού κατάφερε όχι μόνο να πάρει την πρώτη της νίκη την οποία συνδύασε με πρόκριση μάλιστα.

Τα ευχάριστα δεν σταμάτησαν εκεί, αφού η ομάδα κατάφερε να πάρει άδεια και στην Ελλάδα κάτι που σήμαινε και δικαίωμα μεταγραφών. Έτσι, στα Γιάννενα αποφάσισαν να κινηθούν στο μεταγραφικό παζάρι και να βάλουν πλώρη για την δημιουργία της νέας ομάδας η οποία θα συνεχίσει στα ίδια βήματα με αυτή που έφερε το ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Ο ΠΑΣ ενισχύθηκε σε όλες τις θέσεις ειδικά στην επίθεση καλύπτοντας με τον καλύτερο τρόπο την αποχώρηση του Μανιά και πλέον έχοντας σταθεροποιηθεί στην Super League ετοιμάζεται γιατί όχι ακόμη και να επαναλάβει το περσινό του κατόρθωμα.

ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΣΑΜΠΑΝΙΕΣ ΑΝ: Αν καταφέρει να ζήσει και φέτος το ευρωπαϊκό όνειρο. Ένα από τα όπλα του ΠΑΣ όλα αυτά τα χρόνια ήταν η συνοχή του και οι ελάχιστες αλλαγές αιτία του γεγονότος ότι η ομάδα δεν μπορούσε να αποκτήσει άδεια. Πλέον όμως, ο σκόπελος αυτός αποτελεί παρελθόν και ο «Άγιαξ» είχε δικαίωμα να κάνει μεταγραφές και να μπουν οι βάσεις για την δημιουργία του νέου ΠΑΣ. Το αν καταφέρει ο Γιάννης Πετράκης τη νέα αυτή ομάδα να την βγάλει ξανά στην Ευρώπη, τότε ναι στην λίμνη θα στηθεί πανηγύρι όχι όμως με σαμπάνιες αλλά με τσίπουρο και κλαρίνα.

ΠΙΚΡΟΣ ΚΑΦΕΣ ΑΝ: Ο κύκλος της ομάδας που έγραψε ιστορία πανηγυρίζοντας για πρώτη φορά στα χρονικά την έξοδο στην Ευρώπη έκλεισε. Πλέον, οι Ηπειρώτες μπαίνουν σε μια νέα φάση, αυτό της δημιουργίας και του χτισίματος από την αρχή, κάτι που πάντα εγκυμονεί κινδύνους ώς προς την αγωνιστική πορεία. Το να κινδυνέψει με υποβιβασμό θα πρόκειται για μια τεράστια αποτυχία αν σκεφτεί κανείς ότι υπάρχουν χειρότερες ομάδες αλλά δύο τρία άσχημα αποτελέσματα δεν αποκλείεται να φέρουν μια μικρή γκρίνια αν σκεφτεί κανείς ότι πλέον ο κόσμος γλυκάθηκε από τα ευρωπαϊκά ταξίδια.

ΗΡΘΑΝ: Χρ. Δώνης, Ντόλοβατς, Μαμπουλού, Πέδρο Κόντε, Μπουκουβάλας , Βιδάλ, Ζάιρο

ΕΦΥΓΑΝ: Τσουκαλάς , Μανιάς, Ίλιτς, Στρούνα, Ηλιάδης

ΤΟ ΑΣΤΕΡΙ: Πολλοί θα έβαζαν το μεγάλο απόκτημα της ομάδας τον Κρίστοφερ Μαμπουλού, αλλά εμείς θα βάλουμε άλλον ο οποίος πιστεύουμε ότι θα είναι η αποκάλυψη του πρωταθλήματος. Ο λόγος για τον 20χρονο επιτελικό μέσο Ιγκόρ Βιδάλ ο οποίος έχει εντυπωσιάσει με την παρουσία του στα φιλικά παιχνίδια. Ανακάλυψη του Διευθυντή του Ποδοσφαιρικού τμήματος, Δημήτρη Νιαρχάκου, στο πρόσωπό του βλέπουν το νέο Ντε Βινσέντι. Το σίγουρο είναι ότι ο ΠΑΣ χτύπησε φλέβα χρυσού και θα είναι ο παίκτης που θα κάνει την διαφορά στους Ζωσιμάδες.

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Ο Ρεθυμνιώτης τεχνικός βρίσκεται στον τρίτο του χρόνο στα Γιάννενα και όπως πάει θα μακροημερεύσει στον πάγκο του ΠΑΣ. Είναι ο άνθρωπος που συνέβαλε τα μέγιστα ώστε οι Ηπειρώτες να ζήσουν το ευρωπαϊκό όνειρο. Ένας προπονητής κόσμημα για το ελληνικό ποδόσφαιρο που προτιμάει να μιλάει με έργα και όχι με λόγια. Λατρεύεται από τον κόσμο της ομάδας και είναι μέσα στους τρεις καλύτερους Έλληνες τεχνικούς.

ΓΗΠΕΔΟ: Στάδιο Ζωσιμάδων. Χτισμένο το 1952 έχει χωρητικότητα περίπου 7500 και το 2016 φιλοξένησε αγώνα για τον δεύτερο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ. Αποτελεί ένα από τα όπλα του ΠΑΣ με τον κόσμο να δημιουργεί καυτή ατμόσφαιρα για τον αντίπαλο.

SITE: www.pasgiannina.gr

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα