Ανόρθωση - ΑΕΚ 1-3

Ανόρθωση - ΑΕΚ 1-3

Γιώργος Τσακίρης
Ανόρθωση - ΑΕΚ 1-3

bet365

Μετά την κακή εμφάνιση με τον Απόλλωνα Σμύρνης, η ΑΕΚ ήταν πολύ καλύτερη στην Κύπρο (3-1 την Ανόρθωση). Ντεμπούτο με γκολ ο Χριστοδουλόπουλος, σούπερ Αλμέιδα, με άνεση ο Λέσκοτ.

Μία εβδομάδα πριν την έναρξη του πρωταθλήματος, οι οπαδοί της Ενωσης είδαν τους Χριστοδουλόπουλο-Λέσκοτ σε δράση και ο Τιμούρ Κετσπάγια είδε καλύτερα πράγματα σε σχέση με το προηγούμενο φιλικό. Ειδικά στο δεύτερο 45λεπτο, με την είσοδο των Λάζαρου-Αλμέιδα-Αραβίδη-Γαλανόπουλου αντί των Πατίτο-Πέκχαρτ-Πλατέλλα-Βάργκας και την αλλαγή του συστήματος σε 4-3-3, οι Κιτρινόμαυροι έδειξαν πολύ ωραία πράγματα και μεσοεπιθετικά. Μεσοαμυντικά, άλλωστε, τα είχαν δείξει από το πρώτο μέρος, με τους Λέσκοτ-Τσιγκρίνσκι να μην αντιμετωπίζουν προβλήματα και τον Αγγλο να δείχνει σε μια-δυό περιπτώσεις ότι το μόνο που χρειάζεται είναι να βρει ρυθμό. Γκολ και εκπληκτική ασίστ ο Αλμέιδα, γκολ και ο Χριστοδουλόπουλος, ο οποίος έκανε μια χαρά (ανεπίσημο) ντεμπούτο.

Το ματς στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» άνοιξε ιδανικά για την ΑΕΚ αφού μόλις στο 2' το αυτογκόλ του Ακουιλάρ, στον οποίο βρήκε η μπάλα μετά το διώξιμο του Κόπριβετς στη σέντρα του Ντίντακ, έκανε το 0-1. Η Ενωση, η οποία απείλησε και στο 6' με μια κεφαλιά του Γιόχανσον που έφυγε άουτ, πατούσε καλά, έδειχνε ότι ήταν καλύτερη ομάδα και ήλεγχε μάλλον εύκολα την κατάσταση. Ειδικά ανασταλτικά, οι Κιτρινόμαυροι δεν είχαν κανένα πρόβλημα, με τον Τσιγκρίνσκι να είναι σταθερά καλός και τον Λέσκοτ να δείχνει σε μία-δύο φάσεις, με τον τρόπο που καθάρισε, ότι δεν θα έχει και ιδιαίτερα προβλήματα από την στιγμή που θα βρει ρυθμό.

Αυτόν πάντως, τον ρυθμό δηλαδή, τον έψαχνε γενικά η ΑΕΚ στο πρώτο 45λεπτο σε ό,τι αφορά το δημιουργικό κομμάτι. Ο Βάργκας δεν ήταν σε καλή μέρα και ο Πατίτο ήταν ορεξάτος αλλά ήταν... απείθαρχος τακτικά σε ορισμένες φάσεις, με συνέπεια να χάνονται επιθέσεις που είχαν αρχικά καλές προϋποθέσεις για την Ενωση. Η οποία Ενωση, από το πουθενά, είδε την Ανόρθωση να την ισοφαρίζει στο 37' με το πέναλτι του Γκονσάλβες, το οποίο κέρδισε ο ίδιος από το αχρείαστο μαρκάρισμα του Ντίντακ.

Παίξε νόμιμα με απεριόριστα ειδικά στοιχήματα στη Vistabet!

Με την έναρξη της επανάληψης ο Κετσπάγια προχώρησε σε τρεις αλλαγές. Εξω οι Βάργκας, Πλατέλλας και Πέκχαρτ, μέσα οι Χριστοδουλόπουλος, Αλμέιδα και Αραβίδης. Λίγα λεπτά μετά, στο 49', οι τρεις τους θα συνεργαστούν στην φάση που θα φέρει το 1-2! Ο Λάζαρος έκανε κίνηση και γύρισμα από αριστερά, ο «Αραβας» κοντρόλαρε και ο Πορτογάλος εκτέλεσε από κοντά, δίνοντας ξανά το προβάδισμα στην ΑΕΚ. Οι Κιτρινόμαυροι διατηρούσαν τον έλεγχο, ήταν σαφώς πιο δημιουργικοί σε σχέση με το πρώτο ημίχρονο και από το 60' τα πράγματα έγιναν ακόμη καλύτερα.

Η είσοδος του Γαλανόπουλου αντί του Πατίτο είχε ως αποτέλεσμα το σύστημα να γυρίσει σε 4-3-3, με τον Λαμπρόπουλο να γίνεται κόφτης, τον Χριστοδουλόπουλο να πάει αριστερά, τον Αραβίδη δεξιά και τον Αλμέιδα στην κορυφή. Η εικόνα της ομάδας του Κετσπάγια είχε βελτιωθεί αρκετά, όπως βελτιώνεται συνεχώς όταν πατάει γήπεδο ο Γαλανόπουλος. Ο πιτσιρικάς είναι πραγματικό ταλέντο, σε κάθε ματς που παίζει δείχνει ότι... δεν κολλάει και είχε προσφορά τόσο ανασταλτικά όσο και δημιουργικά.

Σε συνδυασμό με την... άνεση του Χριστοδουλόπουλου, ο οποίος βρισκόταν πολύ ωραία με τον Αλμέιδα, η ΑΕΚ έψαχνε και το τρίτο γκολ. Αυτό που θα μπορούσε να έρθει και από κάποια εκ των προσπαθειών του Αραβίδη, ο οποίος δύο-τρεις φορές εξέθεσε τον αντίπαλο του και έφυγε ωραία από δεξιά αλλά στο γύρισμα πάντα κάτι στράβωνε...

Στο 73', πάντως, δεν στράβωσε τίποτα στη φάση του 1-3: Ο Αλμέιδα υποδέχθηκε την μπάλα με πλάτη στην αντίπαλη περιοχή και έβγαλε υπέροχη μπαλιά στον Χριστοδουλόπουλο, ο οποίος μπήκε στην περιοχή, δεν δυσκολεύτηκε απέναντι σε δύο αντιπάλους και εκτέλεσε σωστά στη γωνία! Η Ενωση, για την οποία είχε περάσει νωρίτερα και ο Ντίας αντί του Ντίντακ, πιστοποιούσε με το σκορ την άνοδο στην απόδοση της, οι Λέσκοτ-Τσιγκρίνσκι πίσω ήταν αφεντικά και ανάγκαζαν τους Κύπριους να προσπαθούν μόνο με σουτ από μακριά και οι πολλοί ΑΕΚτσήδες στο πέταλο το χάρηκαν ως το τέλος, όταν και έστειλαν το μήνυμα τους στην ομάδα: ΑΕΚ γερά, πρωτάθλημα ξανά!

Ανόρθωση: Κόπριβετς, Γκόμεζ, Καρλίτος, Ράγιος Σέρνα, Ζαπατέρια, Αγκιλάρ, Οικονομίδης, Κολούνκα (63' Πελέ), Ολιβέιρα Σάντος, Γκονσάλβες (85' Αριστοτέλους).

ΑΕΚ: Ανέστης, Μπακάκης, Τσιγκρίνσκι, Λέσκοτ (85' Κολοβέτσιος), Ντίντακ (66' Ντίας), Λαμπρόπουλος, Γιόχανσον, Πλατέλλας (46' Αραβίδης), Βάργκας (46' Χριστοδουλόπουλος), Πατίτο (60' Γαλανόπουλος), Πέκχαρτ (46' Αλμέιδα).

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα