Ο Ίβιτς, το «4-4-2» και οι επιλογές

Ο Ίβιτς, το «4-4-2» και οι επιλογές

Σταύρος Σουντουλίδης
Ο Ίβιτς, το «4-4-2» και οι επιλογές

bet365

Στο φιλικό εναντίον της Βέροιας ο Βλάνταν Ίβιτς δοκίμασε για πρώτη φορά το «4-4-2», θέλοντας να δει την αντίδραση της ομάδας και το δίδυμο Αθανασιάδη – Περέιρα στην κορυφή της επίθεσης.

Από την προετοιμασία στην Ολλανδία, ο Σέρβος προπονητής του «Δικεφάλου» είχε πει ότι θα δοκιμάσει κι άλλα συστήματα, πέραν του αγαπημένου του «4-3-3», προκειμένου να έχει περισσότερες επιλογές δημιουργώντας παράλληλα «χώρο», για ορισμένους ποδοσφαιριστές, για την ενδεκάδα.

Ο Βλάνταν Ίβιτς είδε κάποια πράγματα, χρησιμοποίησε για πρώτη φορά Αθανασιάδη και Περέιρα ως δίδυμο στην επίθεση, ενώ από πίσω τους η τετράδα των χαφ αποτελούταν από τους Κάμπος (δεξιά), Κάνιας, Πέλκα και Μπίσεσβαρ (αριστερά).

Ο Κλάους σκόραρε, έχασε και κάποιες ευκαιρίες, ο Φακούντο Περέιρα δημιούργησε το πρώτο γκολ του Κάμπος, έχασε κι αυτός επίσης κάποιες ευκαιρίες, γενικά η επιθετική ανάπτυξη του ΠΑΟΚ ήταν καλή στο πρώτο μισό της φιλικής αναμέτρησης.

Ο 39χρονος τεχνικός αναφέρθηκε στον σχηματισμό, που δοκίμασε στο φιλικό εναντίον της Βέροιας:

«Θα το χρησιμοποιήσουμε και στο μέλλον. Είναι ένα σχήμα και εξαρτάται φυσικά και από τους παίκτες που θα έχεις. Το δοκιμάσαμε πρώτη φορά, είμαι ευχαριστημένος από αυτό που είδα, όμως σίγουρα μπορεί να βελτιωθεί και να είναι καλύτερη η απόδοσή μας», είπε.

Σίγουρα, το συγκεκριμένο σύστημα είναι μια επιλογή στα χέρια του Ίβιτς, που προφανώς γνωρίζει, ότι ανάλογα με τον αντίπαλο έχει τις επιλογές και τους ποδοσφαιριστές για να «γυρίσει» σε «4-4-2».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα