Τι πήρε και τι έδωσε ο ΠΑΟΚ

Τι πήρε και τι έδωσε ο ΠΑΟΚ

Σταύρος Σουντουλίδης
Τι πήρε και τι έδωσε ο ΠΑΟΚ

bet365

Ο ΠΑΟΚ ήταν από τις ομάδες, που στο μεταγραφικό παζάρι, πάτησε… γκάζι με το καλημέρα, αλλά αποφάσισε στο τέλος να κατεβάσει στροφές. Το Gazzetta.gr αναλύει το ασπρόμαυρο «πάρε-δώσε».

Όλοι περίμεναν το μεγάλο όνομά ή τουλάχιστον έναν καλό επιθετικό, αλλά ο ΠΑΟΚ την τελευταία ημέρα των μεταγραφών επέλεξε, για τους δικούς του λόγους, να μείνει με την απόκτηση του δανεικού, Μάμε Τιάμ.

Αυτό που κανένας δεν μπορεί να αμφισβητήσει είναι πως όλες οι μεταγραφές ήταν «on the target», ασφαλώς και υπήρξαν περιπτώσεις, που χάλασαν στη διαπραγμάτευση, ειδικά αυτή του Βραζιλιάνου Ματέους, και σε αρκετούς έμεινε τελικά το ερώτημα «τι θα γινόταν αν έπαιρνε και ένα φορ;».

Πάμε, όμως, να δούμε το φετινό καλοκαιρινό «πάρε δώσε» του «Δικεφάλου» ξεκινώντας από τα… αυτονόητα.

Ο ΠΑΟΚ πήρε εννιά, όλους ξένους, νέους παίκτες. Ίσως είναι η πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια, που συμβαίνει αυτό, σε μια μεταγραφική περίοδο, που άνοιξε με την απόκτηση του Λέο Μάτος και ολοκληρώθηκε μ’ αυτή του δανεικού από τη Γιουβέντους, Μάμε Τιάμ.

Γενικά στην Τούμπα κυριάρχησε η επιλογή απόκτησης ποδοσφαιριστών, με εμπειρία, γύρω στα 28-30 ετών, υπογράφοντας οι περισσότεροι 3ετη συμβόλαια.

Ο Λούμπος Μίχελ υπέγραψε εννιά νέους παίκτες για την πρώτη ομάδα: Μάτος, Σάχοβ, Κάμπος, Κρέσπο, Μπίσεσβαρ, Κάνιας, Μπρκιτς, Βαρέλα, Τιάμ.

Επέστρεψαν οι δανεικοί, μέχρι πέρσι, Περέιρα, Πούγγουρας, Γιαννούλης,

Κουλούρης. Υπάρχει και ο νεαρός Σταθόπουλος, που αποκτήθηκε από την Τβέντε, αλλά στάλθηκε στην Κ20 τον πρώτο χρόνο του συμβολαίου του.

Πάμε παρακάτω. Έφυγαν ως ελεύθεροι οι Γκολάσα, Βίτορ, Μπερμπάτοφ, Όλσεν, πουλήθηκε ο Μακ, οι Ζάιρο, Αντόνις, Κάτσε, Κωνσταντινίδης, Σάμπο, Μελίσσας, πήγαν δανεικοί, όπως κι οι μικρότεροι σε ηλικία, Κ. Σαββίδης, Β. Παπαδόπουλος, Κάκο, Τσελεπίδης, Τοπαλίδης, Κούστα, Κιόσε.

Συνολικά «πήγαν και ήρθαν» 32 ποδοσφαιριστές, με σημαντικότερη στιγμή την πώληση του Ρόμπερτ Μακ στη Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης, από την οποία ο ΠΑΟΚ βγήκε κερδισμένος κατά 3,5 εκατομμύρια ευρώ.

Το μοναδικό «σήριαλ», που απασχόλησε έντονα, ήταν αυτό της απόκτησης του Φερνάντο Βαρέλα. Για πάνω από ένα μήνα, ο 29χρονος κεντρικός αμυντικός πήγε κι ήρθε από το Βουκουρέστι στη Θεσσαλονίκη και τούμπαλιν ουκ ολίγες φορές, μέχρι να «πέσει» η Στεάουα και να υπογράψει τριετές συμβόλαιο.

Στην περίπτωση του Βαρέλα ο ΠΑΟΚ και ο Μίχελ είχαν χρόνο για να διαπραγματευτούν. Και στο τέλος έφεραν τη μεταγραφή στα μέτρα τους. Κάτι που δεν είχαν καθόλου στην απόφαση της τελευταίας στιγμής να συζητήσει με τη Ράγιο Βαγιεκάνο για την απόκτηση του Μίκου…

Τέλος, υπάρχουν και οι περιπτώσεις των Τζιόλη, Χατζηισαΐα, Σκόνδρα, που ενημερώθηκαν ότι δεν υπολογίζονται από τον Ίβιτς, αλλά έμειναν στο τέλος στην Τούμπα. Ίσως, μόνο, για τον Χατζηισαΐα να συνεχιστεί η πρσπάθεια αναζήτησης ομάδας, αφού οι άλλοι δύο είναι στο τελευταίο χρόνο του συμβολαίου τους και φάνηκε ότι πολύ δύσκολα θα θελήσουν να αποχωρήσουν.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα