Στο ταμείο πριν τη λήξη...

Στο ταμείο πριν τη λήξη...

Διονύσης Δελλής Διονύσης Δελλής
Στο ταμείο πριν τη λήξη...

bet365

Τα καλά και δυσάρεστα νέα για τον νέο Ολυμπιακό, στην πύλη εισόδου του Σεπτέμβρη

Τέλος λοιπόν η... παράνοια του Αυγούστου; Όχι ακριβώς. Καθυστερήσεις «παίζονται». Γιατί για κάθε έμπειρο παρατηρητή, Ολυμπιακός και «μεταγραφές τέλος» δεν μπαίνουν στην ίδια πρόταση πριν κλείσει και η τελευταία χαραμάδα από το περίφημο παράθυρο του «πάρε-δώσε».

Ειδικά το «δώσε» με ανοιχτή ακόμη την αγορά της Τουρκίας είναι σαφώς ευκολότερο (θυμηθείτε για παράδειγμα την περίπτωση Ριέρα-Γαλατά). Και κυκλοφορούν και σχετικά σενάρια με Πάρντο, Μποτία, Μανιάτη κλπ. Για να συμφωνήσουμε κάπου λοιπόν; Ας πούμε, περίπου... τέλος. Λιγάκι υπομονή ακόμη και πάμε για τα επόμενα. Διότι σταδιακά η μπάλα όντως μεταφέρεται στο πραγματικό τερέν. Το νέο κεφάλαιο. Εκείνο που αναγκάζει τον Πάουλο Μπέντο σε μια «κούρσα» ώστε αυτό το καινούργιο ρόστερ να αρχίσει σταδιακά να παίρνει χαρακτηριστικά συνόλου.

Ποια είναι τα καλά νέα: Ότι σε γενικές γραμμές άλλαξε η διάθεση του κόσμου, με αυτό το «κρεσέντο» μεταγραφών τα τελευταία 24ώρα και δη με την απόκτηση του Καρντόσο που ομολογουμένως είναι η πιο ηχηρή κίνηση του καλοκαιριού. Ο σπουδαίος αυτός φορ, μαζί με Μαρίν και Ρομάο είναι στην «βιτρίνα» της νέας εκδοχής του ρόστερ.

Εξίσου ευχάριστο: Το γεγονός ότι όσο καθυστερεί η έναρξη του πρωταθλήματος, τόσο προκύπτει έξτρα χρόνος για να ανέβει ο βαθμός ετοιμότητας του συνόλου, σε μια σεζόν που o Ολυμπιακός έχει στις πρώτες δέκα αγωνιστικές Αστέρα, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ,Παναθηναϊκό εντός έδρας. Δώρο... Κοντονή είναι όλο αυτό που συμβαίνει για όσους δεν είναι ακόμη έτοιμοι. Και αν υπήρχε μια τέτοια λίστα στη Σούπερ Λιγκ, είναι βέβαιο ότι θα ξεκινούσε με το όνομα του πρωταθλητή.

Υπάρχει άρα ένα νέο περιθώριο χρόνου. Υπάρχουν και πάρα πολλά νέα πρόσωπα σε σχέση με την ομάδα που αποκλείστηκε αρχές Αυγούστου, στον τρίτο προκριματικό του Τσάμπιονς Λιγκ. Μάρτινς, Μαρίν, Ταρίκ, Ρομάο, Καρντόσο, Βιάνα, Πασιένσα μπήκαν στην εξίσωση. Συν τους Ρέτσο, Μανθάτη που μέσω Αρούκα έδειξαν και απέδειξαν ότι μπορεί να υπολογίζονται. Συν τον Ομάρ που μετρά αντίστροφα και εκείνος για να ενσωματωθεί μετά τον τραυματισμό του. Μια ολόκληρη δεκάδα. Όντως ο Ολυμπιακός έβαλε τις βάσεις για την «αλλαγή» που ο ίδιος ένοιωσε πως έχει ανάγκη, έναν μήνα πριν.

Και τα δυσάρεστα; Το πρώτο, εκείνο που θα νιώσει η ομάδα στα αποδυτήρια της, θα έρθει στο προσκήνιο απόψε και όλας. Ουκ ολίγοι αναμένεται να μείνουν εκτός ευρωπαϊκής λίστας των Πειραιώτων. Ξέφυγε και πάλι ο αριθμός, διότι έφυγαν μόλις τέσσερις (Μασουακού, Ντουρμάζ, Κασάμι και Πουλίδο). Και κάπως έτσι ο Μπέντο έχει περισσότερους από τριάντα όταν στην πραγματικότητα δεν χρειάζεται περισσότερους από 26-27. Είναι μπελάς για κάθε προπονητή αυτή η ιστορία τα τελευταία χρόνια. Και μιας και ειδικά φέτος η κατάσταση είναι περίπλοκη; Καλό είναι οι Πειραιώτες να φροντίσουν άμεσα να δώσουν στον Πορτογάλο το δικαίωμα να νοιώσει πιο άνετα.

Μπελάς όμως είναι και κάτι ακόμη που τείνει μάλιστα να πάρει διαστάσεις. Η κουβέντα για τους στόπερ. Ο Ολυμπιακός μπήκε στο καλοκαίρι με νούμερο ένα μεταγραφική ανάγκη έναν αμυντικό-ηγέτη και πιθανότατα με διάθεση να αποκτήσει και δεύτερο βασικό παίκτη για τις συγκεκριμένες θέσεις.

Άδειασε» γρήγορα τον Γούτα, αγόρασε αλλά έδωσε τον Λαϊφή δανεικό στη Σταντάρ, κράτησε τελικά την περσινή βασική του «τριάδα» και στο φινάλε έφερε και έναν νεαρό Βραζιλιάνο που ζήτησε ο προπονητής. Σημαντικό ότι είναι επιλογή του καθ ύλην αρμόδιου. Όχι όμως και «λυτρωτικό» για όσους ήδη γκρινιάζουν για τα τετραγωνικά μπροστά από τον Καπίνο.

Προφανώς καλά έκαναν οι Πειραιώτες και άκουσαν εκείνον που έχει την ευθύνη. Και ακόμη καλύτερα που δεν φορτώθηκαν με έναν ακόμη ποδοσφαιριστή μόνο για να γλιτώσουν τα όποια παράπονα της κερκίδας. Η κουβέντα για την άμυνα όμως όπως φαίνεται θα είναι στο προσκήνιο ολόκληρη (και) τη σεζόν που έρχεται. Ή τέλος πάντων όσο κρατήσει το διάστημα που ο πρωταθλητής θα αναζητά τον βηματισμό του

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Διονύσης Δελλής
Διονύσης Δελλής