Όλες παρούσες στην συνάντηση με FIFA-UEFA

Όλες παρούσες στην συνάντηση με FIFA-UEFA

Όλες παρούσες στην συνάντηση με FIFA-UEFA

Με τα προβλήματα να είναι πολλά και τεράστια, σχεδόν όλες οι ομάδες θα δώσουν το παρών, την Τρίτη στις 11 το πρωί, στη συνάντηση με ΕΠΟ, FIFA και UEFA στα γραφεία της Ομοσπονδίας. Το gazzetta.gr έχει το σχετικό ρεπορτάζ.  

Μπορεί να ακούγεται κάπως, αλλά χωρίς την παραμικρή δόση υπερβολής, οι μέρες που διανύουμε είναι εξαιρετικά σημαντικές για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Για τον λόγο αυτό άλλωστε ο Κωστάκης Κουτσοκούμνης μαζί με ανθρώπους των FIFA και UEFA βρίσκονται από σήμερα στην Αθήνα έχοντας σημαντικές επαφές. Το πρωί της Δευτέρας τα είπαν με ΕΠΟ και στην συνέχεια με τον Υφυπουργό Αθλητισμού Σταύρο Καντονή ενώ μετά ουσιαστικά... άδειασαν τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Γιώργο Γκιρτζίκη, παίρνοντας ξεκάθαρα το μέρος του Υφυπουργού.

Αύριο Τρίτη οι σημαντικές επαφές συνεχίζονται και το πρωί (11:00) στα γραφεία της ΕΠΟ οι FIFA, UEFA θα τα πουν με την Ομοσπονδία αλλά και τις ομάδες της Σούπερ Λίγκας. Για την ακρίβεια όσες θελήσουν να βρεθούν, μιας και η πρόσκληση αφορούσε το κάθε σωματείο ξεχωριστά. Οι ομάδες θα έπρεπε ως σήμερα να είχαν στείλει στην Ομοσπονδία το όνομα του αντιπροσώπου, καθώς όπως είχε αναφερθεί θα επιτρεπόταν μόνο ένας από κάθε μία. 

Το βασικό θέμα (γιατί ενδεχομένως να συζητηθούν και άλλα), είναι αυτό τη διαιτησίας και το περίφημο ισπανικό μοντέλο, όπου ουσιαστικά ακόμα δεν έχει υλοποιηθεί. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ FIFA και UEFA ζήτησαν από την ΕΠΟ να βάλει ξένους διαιτητές και πρώην Έλληνες διεθνείς στην ΚΕΔ, ωστόσο αυτό θα το ξέρουμε αύριο, όταν και θα συζητηθεί και επίσημα, ενώ από πλευράς ΕΠΟ τονίστηκε πως δεν συζητήθηκε τίποτα για την διαιτησία και πως αυτό θα γίνει την Τριτη.

Με δεδομένη την σοβαρότητα του θέματος, όλες οι ομάδες ή έστω στην πλειονότητά τους θα βρεθούν κανονικά στην συνάντηση. Το gazzetta.gr επικοινώνησε με την κάθε μία ξεχωριστά για να μάθει ποιες θα δώσουν το παρών. Οι περισσότερες θα είναι στην συνάντηση, καθώς θα λείπουν μόνο οι Κέρκυρα (εκτός αν την τελευταία στιγμή κατέβει κάποιος εκπρόσωπος, καθώς ο πρόεδρος Γιώργος Ζαρκάδας δεν μπορεί λόγω υποχρεώσεων), Βέροια και Πλατανιάς (και οι Κρητικοί μπορεί να βρεθούν την τελευταία στιγμή).

Ερωτηματικό είναι η παρουσία του Ολυμπιακού με τους Πειραιώτες να τονίζουν πως θέλουν να βρεθούν, αλλά ακόμα δεν έχουν κάτι επίσημο ούτε για το αν το κάνουν, αλλά ούτε και το ποιος θα είναι ο εκπρόσωπός τους. Όσον αφορά τις υπόλοιπες τρεις θεωρούμενες μεγάλες ομάδες από τον Παναθηναϊκό θα είναι ο Χρήστος Παναγόπουλος, από τον ΠΑΟΚ ο Μάκης Γκαγκάτσης και από την ΑΕΚ ο Αλέξης Δέδες.

Όσον αφορά τις άλλες, από τον Παναιτωλικό θα είναι ο Φώτης Κωστούλας, από την Ξάνθη οι Χρήστος Πανόπουλος και Γιώργος Στράτος (αν πρέπει να είναι μόνο ένας θα είναι ο Πανόπουλος), από Ατρόμητο η Κάτια Κοξένογλου, από Αστέρα Τρίπολης ο Γιώργος Μποροβήλος, από ΑΕΛ οι Αλέξης Κούγιας και Ανδρέας Λιόντος (και στην συγκεκριμένη περίπτωση αν είναι να βρίσκεται μόνο ένας θα είναι ο Κούγιας), από τον ΠΑΣ Γιάννινα ο Γιώργος Χριστοβασίλης, από τον Πανιώνιο ο Νίκος Ζαμάνης, από τον Λεβαδειακό ο Λάμπρος Μπαλόκας, ενώ από τον Ηρακλή ο Σπύρος Παπαθανασάκης βρίσκεται στην Αθήνα και θα αποφασίσει την τελευταία στιγμή αν θα βρεθεί στην συνάντηση.

Όπως καταλαβαίνει κανείς από τα ονόματα, μιλάμε ουσιαστικά για ένα άτυπο ΔΣ της Λίγκας, με όλες τις ομάδες ή έστω τις περισσότερες να βλέπουν την σοβαρότητα του θέματος και να θέλουν να βρεθούν και να πουν τις απόψεις τους σε FIFA, UEFA, παρουσία και της ΕΠΟ, για το σημαντικότατο ζήτημα της διαιτησίας και όχι μόνο (αν τους δοθεί η ευκαιρία και για άλλες τοποθετήσεις). Και φυσικά μην ξεχνάμε πως την Τετάρτη θα έχουμε και το καθοριστικό ΔΣ όπου και θα βγει ο νέος πρόεδρος της Λίγκας, σε μια πραγματικά... καυτή βδομάδα που μπορεί να καθορίσει πολλά για την συνέχεια όχι απλά του πρωταθλήματός μας, αλλά και του ποδοσφαίρου μας συνολικά. 

Best of internet