Το απόλυτο «μπαμ» του καλοκαιριού!

Γιώργος Τσακίρης Γιώργος Τσακίρης
Το απόλυτο «μπαμ» του καλοκαιριού!

bet365

Ο Γιώργος Τσακίρης γράφει για τη σπουδαιότερη κίνηση ενίσχυσης εντός συνόρων που ανήκει στην ΑΕΚ, τα οφέλη αυτής και τι πλέον χρειάζεται για το πρωτάθλημα.

Λίγες μέρες, μερικά 24ωρα επί της ουσίας, προτού ακούσουμε το... σφύριγμα της λήξης για τη μεταγραφική περίοδο που διανύουμε, η ΑΕΚ προχωράει σε μία μεταγραφή που δικαιολογημένα της αυξάνει την επιθυμία και τις προσδοκίες για να πετύχει τον βασικό της στόχο: να φτάσει να διεκδικήσει (και αν τα καταφέρει) και να κατακτήσει το πρωτάθλημα έπειτα από την περσινή της επιτυχία και την κούπα του Κυπέλλου Ελλάδας...

Ο Τζολέον Λέσκοτ συνιστά προσθήκη απόλυτης ουσίας και με δεδομένα κέρδη σε αγωνιστικό επίπεδο για την ΑΕΚ που ξεκινάνε με την ολοκλήρωση των υπογραφών της συνεργασίας των δυο πλευρών και αφορούν την εμπειρία και όσα μπορεί να δώσει ο Άγγλος πολύπειρος κεντρικός αμυντικός στους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στην ίδια θέση!

Πρόκειται για μία μεταγραφή που αποτελεί το απόλυτο «μπαμ» του καλοκαιριού εντός συνόρων αφού πρόκειται για απόλυτα υγιή, νικητή, με χαρακτηριστικά ηγέτη στις ομάδες που χρησιμοποιήθηκε (διεθνή στο παρελθόν με τα Λιοντάρια), με δυο κούπες Πρέμιερ Λιγκ στην κατοχή του, με FA Cup και League Cup και φυσικά με 30 συμμετοχές σε σούπερ πρωτάθλημα μόλις την περσινή σεζόν. Η λεπτομέρεια που κάνει τη διαφορά; Top level αριστεροπόδαρο στόπερ, δεν βρίσκεις εύκολα και δη τέτοιου επιπέδου.

Η ΑΕΚ πλέον διαθέτει ίσως το κορυφαίο κεντρικό αμυντικό δίδυμο για τις εγχώριες διοργανώσεις και με δεδομένη την άριστη εικόνα στην ανασταλτική λειτουργία που είναι δεδομένη στον άξονα της μεσαίας γραμμής χάρη στο δίδυμο Σιμόες – Γιόχανσον, μπορεί εύκολα να καταλάβει κανείς ότι οι Κιτρινόμαυροι (θα) έχουν απογειώσει το κομμάτι που αφορά την ανασταλτική – αμυντική της λειτουργία. Ένα σημείο που από πέρυσι ξέρει να εκμεταλλεύεται αφού ο κάθε αντίπαλος από την εποχή Πογιέτ και μετά δύσκολα σημείωνε γκολ στην ΑΕΚ.

Δυο σούπερ βιογραφικά στο κέντρο της άμυνάς σου, ένα γνήσιο δεξιοπόδαρο ικανότατο με ηγετικά χαρακτηριστικά στόπερ (σ.σ.: Τσιγκρίνσκι) για τον οποίο έχουμε και μια πρώτη εικόνα απόλυτα θετική και ένα (επίσης) original αριστεροπόδαρο στόπερ με δεδομένο το ρόλο του ηγέτη όπου κι αν πήγε, που γνωρίζει ποδόσφαιρο και συμμετέχει στο παιχνίδι από την άμυνα προς την επίθεση με ικανότητα και στο ψηλό παιχνίδι -και επιθετικά- στις στατικές φάσεις (σ.σ.: Λέσκοτ). Not bad για την ΑΕΚ, not bad at all (για να μιλάμε και λίγο τη μητρική του 34χρονου Άγγλου αμυντικού).

Συμφωνούμε πως με τον Ανέστη να είναι σε πολύ καλή κατάσταση, τους (από δεξιά προς τα αριστερά) Γκάλο, Τσιγκρίνσκι, Λέσκοτ και Ντίντακ (ή Ντίας) στ' αριστερά και με τους (θυμίζω) Γιόχανσον – Σιμόες στα χαφ με ελεύθερο τον Μάνταλο (ή τον Μπακασέτα), η ΑΕΚ αναβαθμίζει και εκτοξεύει στο... Θεό την ποιότητα σε σύγκριση με πέρυσι που οι δυο της στόπερ ήταν ο Κολοβέτσιος με έναν εκ των Άρθο, Λαμπρόπουλο, Τζανετόπουλο. Τώρα σκεφτείτε και πόσο πιο εύκολο θα κάνουν οι δυο νέοι κεντρικοί αμυντικοί το έργο των δυο χαφ μπροστά τους και τι κέρδη θα αποφέρει αυτό στο δημιουργικό κομμάτι του παιχνιδιού της ομάδας.

Μέχρι εδώ πολύ καλά και κλείνω το κεφάλαιο σούπερ deal και κορυφαία μεταγραφή της σεζόν, Τζολέον Λέσκοτ, προκειμένου να δούμε τώρα πέρα από όλα τα παραπάνω τι χρειάζεται, τι θα πρέπει να γίνει κοινώς με τα τωρινά δεδομένα στο ρόστερ, για να διεκδικήσει και κατακτήσει το πρωτάθλημα όπως επιθυμούν στην ΑΕΚ και ξεκάθαρα με τα λόγια τους έχουν θέσει ως στόχο απέναντι σε Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ!

Το πρώτο ζητούμενο αφού έχεις εξασφαλίσει ότι έκανες όλα εκείνα που απαιτούνταν για να... ματώνει ο αντίπαλος για να φτάσει να σε απειλήσει και να σκοράρει σε βάρος σου, απομένουν τα απόλυτα σημαντικά πράγματα να αποδειχτούν ότι μπορεί να γίνουν: το δημιουργικό κομμάτι της επιθετικής ανάπτυξης και λειτουργίας και το εκτελεστικό σκέλος που είναι φυσικά το απόλυτο ζητούμενο στο ποδόσφαιρο για να κερδίσεις: το γκολ! Θαρρώ πως δεν υπάρχει κάποιος που να μη συμφωνεί με τούτο και ταυτόχρονα να μην αντιλαμβάνεται πόσο μεγάλη σημασία και αξία έχει να πετύχει η σούπερ (μια ακόμη φέτος μετά τους Μπάρκα, Λέσκοτ, Τσιγκρίνσκι, Μπακασέτα) προσθήκη του Ούγκο Αλμέιδα...

Για να είμαστε απόλυτα συγκεκριμένοι αυτό (σ.σ.: να πετύχει η σούπερ προσθήκη Αλμέιδα) για να γίνει σε νούμερα μεταφράζεται σε επίτευξη γκολ: από 12 έως 18 plus και για να γίνει αυτό θα χρειαστεί, αφού πρόκειται για φορ που λειτουργεί άριστα στο κουτί και στο τελείωμα των φάσεων, το κατάλληλο «τάισμα» (όπως έχω σημειώσει με την άφιξη του Πορτογάλου στην ΑΕΚ) από τους ποδοσφαιριστές που θα αγωνίζονται πίσω του (σ.σ.: Μάνταλος – Μπακασέτας), ή από εκείνους που θα βρίσκονται στα φτερά της επίθεσης της Ένωσης (σ.σ.: Βάργκας, Χριστοδουλόπουλος, Πατρίσιο Ροδρίγες, Πλατέλλας, Αραβίδης και το κάκιστο σενάριο Μπακασέτας). Τα ίδια ισχύουν σχετικά με το τάισμα για τους Αραβίδη (η πλέον αξιόπιστη λύση επιθετικά βάσει -και- αριθμών και επίτευξης γκολ μιας και αποτελεί τον πρώτο σκόρερ της ΑΕΚ και τα 2 χρόνια παρουσίας του) και Πέκχαρτ.

Αυτό πρέπει να πετύχει στο 4-2-3-1 και αφορά το κομμάτι δουλειάς του Τιμούρ Κετσπάγια; Ποιο να πετύχει; το... τρία (στη διάταξη) πίσω από το ένα (τον φορ). Αν λειτουργήσει αυτή η τριάδα και εκμεταλλευτεί τον φορ τότε η Ένωση θα μπορεί να διεκδικήσει μέχρι τέλους και τελικά να κατακτήσει το πρωτάθλημα που ΟΛΟΙ στην ΑΕΚ περιμένουν με... λύσσα!

Υγ: Ακούω γνώμες καφενειακού επιπέδου (και τις έχω διαβάσει και ακούσει) σχετικά με τον Χρήστο Αραβίδη και την αγωνιστική του αξία. Κάτι αστεία πράγματα που τεχνηέντως καλλιεργείται από άτομα που η σχέση τους με το ποδόσφαιρο είναι ανάλογη με εκείνη που έχει ο Σπύρος Μπιμπίλας... Δεν μπορείς να μην λειτουργείς (και να μην έχεις) με σεβασμό στον πρώτο σκόρερ της ΑΕΚ τα τελευταία δυο χρόνια και εκ των αρχηγών της που έχει πετύχει με σταθερά ανοδική πορεία και πολλή δουλειά στην καριέρα του χωρίς να του χαριστούν κλήσεις στην εθνική (τις κέρδισε όλες), ή τρόπαια όπως το Κύπελλο με την Ένωση που είχε καθοριστική συμμετοχή και ταυτόχρονα την επιστροφή της ομάδας σε ευρωπαϊκά (έστω για λίγο) ραντεβού. Μπορεί ο οποιοσδήποτε να έχει την άποψή του, αλλά πρέπει να αποδίδουν όλοι σεβασμό και να μην ξεχνούν και απαξιώνουν... Ελπίζω ότι μέσα στην ομάδα (που εκεί έχει αξία και σημασία) δεν τίθεται τέτοιο θέμα έλειψης σεβασμού, αυτό το ελπίζω πραγματικά!

Υγ2: Μη με ρωτάτε για τον Μαυροκεφαλίδη διότι δεν ασχολούμαι και δεν με αφορά το ρεπορτάζ της μπασκετικής ΑΕΚ, το κάνω μόνο από χόμπι και για στήριξη στην προσπάθεια οποιουδήποτε να υπάρχει εκεί που πρέπει η πλέον ιστορική ομάδα του αθλήματος (εννοείται και επειδή είναι τα τρία μαγικά της γράμματα και εκεί...). Όποιος έφυγε να είναι καλά, αυτός που θα ΄ρθει να είναι σίγουρα καλύτερα. Μόνο στήριξη χρειάζεται η μπασκετική ΑΕΚ! Όλα τα άλλα θα τα βρουν...

Υγ3: Η ΑΕΚ πρέπει να βρει λύση με τους Ζόριτς και Κορδέρο. Για τον Ισπανό είμαι απόλυτος: αντίο αφού δεν τον θες και δεν τον υπολογίζει ο κόουτς όπως υποστηρίζεται αλλά με όμορφο τρόπο: δώσε του κάτι και πες του «να είσαι πάντα καλά και αν έγινε και κάτι παραπάνω κακό, περασμένα ξεχασμένα», έτσι ως αναγνώριση έστω που έμεινε στα σκ@τ@ και που δέθηκε με την Ένωση όσο λίγοι. Για τον Ζόριτς λειτουργεί σωστά η ΑΕΚ, απόλυτα, όμως πρέπει να δοθεί μια λύση και όταν αυτή δεν έχει δοθεί προ διμήνου και μήνα, δυο μέρες πριν το φινάλε των μεταγραφών δεν υπάρχει δυνατότητα πλην του αντίο ως ελεύθερο, αλλιώς θα χάσει έξι μήνες και... τελειώνει!

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Γιώργος Τσακίρης
Γιώργος Τσακίρης

Όλα ξεκίνησαν για τον Γιώργο Τσακίρη το 1999 στο Παγκόσμιο Άρσης Βαρών στο ΣΕΦ. Έπειτα, ακολούθησε το Εθνοσπόρ το 2000 και το 2001 η παράλληλη ενασχόληση με το ρεπορτάζ της ΑΕΚ έως και σήμερα με σταθμούς καριέρας την SportDay στο ξεκίνημά της και στον ΣΠΟΡ FM 94.6 (όπου συνεχίζουμε), έπειτα στην Εξέδρα και από το 2011 στο καλύτερο «μαγαζί» απ' όλα: Gazzetta.gr. 22 χρόνια πλέον στο κιτρινόμαυρο ρεπορτάζ και συνεχίζουμε...