Ίδιο ξεκίνημα σε κάθε χρονιά τίτλου η Τσέλσι! (vids)

Ίδιο ξεκίνημα σε κάθε χρονιά τίτλου η Τσέλσι! (vids)

Κώστας Ζάλιαρης
Ίδιο ξεκίνημα σε κάθε χρονιά τίτλου η Τσέλσι! (vids)

bet365

Το gazzetta.gr θυμίζει πως κάθε χρονιά που η Τσέλσι έχει ξεκινήσει στην Πρέμιερ Λιγκ με το 3x3, όπως ακριβώς το έκανε και φέτος, στο φινάλε είναι εκείνη που πανηγυρίζει για την κατάκτηση του τίτλου!

Οι «μπλε» έχουν το απόλυτο έπειτα από τις τρεις πρώτες αγωνιστικές του νέου πρωταθλήματος της Πρέμιερ Λιγκ για τη σεζόν 2016-2017, στο νέο ξεκίνημα που πραγματοποιούν με τον Αντόνιο Κόντε στον πάγκο, με απώτερο σκοπό να σβήσουν παντελώς από τη μνήμη τους την περσινή κάκιστη χρονιά που τους βρήκε σχεδόν να παλεύουν για τη σωτηρία τους μέσα στον Δεκέμβρη!

Η πρώτη νίκη ήρθε εντός έδρας (2-1) με αντίπαλο τη Γουέστ Χαμ, το ίδιο σκορ σημειώθηκε και στην εξόρμηση στο «Vicarage Road» απέναντι στη Γουότφορντ, με τον Ντιέγκο Κόστα να πετυχαίνει το νικητήριο γκολ στο 87', όπως το έκανε και στην πρεμιέρα στο 89', ενώ, στο τρίτο ματς, ήρθε εύκολη επικράτηση 3-0 επί της Μπέρνλι στο «Στάμφορντ Μπριτζ».

Δεδομένα οι Λονδρέζοι θέλουν να παλέψουν για την κατάκτηση της κορυφής, γνωρίζοντας όμως τις τεράστιες δυσκολίες που θ' αντιμετωπίσουν από τους εξαιρετικά ενισχυμένους αντιπάλους τους.

Πάντως, αυτό το 3x3, όσο κι αν ουδείς μπορεί να μιλήσει με σιγουριά για την κατάληξη της Πρέμιερ Λιγκ, ακόμα κι αν έχουν φτάσει τα τελευταία 90 λεπτά της αγωνιστικής περιόδου, ελέω του επιπέδου ανταγωνισμού και των εκπλήξεων, θα μπορούσε ν' αποτελέσει οιωνό για να περιμένει ο κόσμος της Τσέλσι μεγάλα πράγματα φέτος!

Αυτό, διότι κάθε χρονιά που η ομάδα ξεκίνησε με το απόλυτο στα πρώτα τρία ματς, ήταν εκείνη που τον Μάιο πανηγύριζε για την κατάκτηση του πρωταθλήματος!

Τη σεζόν 2004-2005, με τον Ζοσέ Μουρίνιο στον πάγκο, στην πρώτη του θητεία, η πρώτη αγωνιστική είχε ντέρμπι με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Οι «μπλε» το πήραν με σκορ 1-0 και ακολούθησαν δύο εκτός έδρας νίκες απέναντι σε Μπέρμιγχαμ (1-0) και Κρίσταλ Πάλας (2-0).

Την αμέσως επόμενη αγωνιστική περίοδο, το σύνολο του «special one» έφτασε στο back-to-back πρωτάθλημα, ξεκινώντας με εκτός έδρας νίκη (1-0) επί της Γουίγκαν και εν συνεχεία πήρε τη λονδρέζικη μάχη με την Άρσεναλ με το ίδιο σκορ και επικράτησε πανεύκολα 4-0 της Γουέστ Μπρομ.

Το επόμενο πρωτάθλημα για τους «μπλε» ήρθε το 2010 με τον Κάρλο Αντσελότι στην τεχνική ηγεσία. Η Χαλ ήταν ο πρώτος αντίπαλος του συλλόγου, με τις «τίγρεις» να φεύγουν από την πρωτεύουσα έπειτα από ήττα με σκορ 2-1 και στη συνέχεια η Τσέλσι βρέθηκε στο «Στάδιο του Φωτός», όπου επιβλήθηκε 3-1 της Σάντερλαντ. Η 3η αγωνιστική οδήγησε τους μετέπειτα Πρωταθλητές στο «Craven Cottage», όπου σημειώθηκε νίκη με σκορ 2-0.

Η τελευταία χρονιά, ήταν και πάλι με τον Ζοσέ Μουρίνιο στον πάγκο. Τη σεζόν 2014-2015, σε ένα από πιο άνετα και εύκολα πρωταθλήματα για την Τσέλσι, αφού ούτε η Σίτι κατάφερε να της προκαλέσει άγχος λόγω της αδυναμίας της ομάδας Πελεγκρίνι να διεκδικήσει με αξιώσεις τον τίτλο, η χρονιά ξεκίνησε με θετικό αποτέλεσμα εκτός έδρας (3-1) στο «Turf Moor» με αντίπαλο τη Μπέρνλι. Η συνέχεια ήρθε με το 2-0 επί της Λέστερ και το τρίτο ματς ήταν απολαυστικό, καθώς το σκορ έφτασε στο τελικό 6-3 για τους «μπλε» στην έδρα της Έβερτον.

 

PREMIER LEAGUE Τελευταία Νέα