Εκλογές στην ΕΠΟ; Να μην γίνουν…

Εκλογές στην ΕΠΟ; Να μην γίνουν…

Εκλογές στην ΕΠΟ; Να μην γίνουν…

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου δεν είναι αισιόδοξος για την επόμενη ημέρα των εκλογών στην ΕΠΟ και θεωρεί ότι μοναδική λύση είναι άφθαρτα πρόσωπα όπως παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές.

Ημέρα Ευρωπαϊκών αγώνων η σημερινή, αλλά κατάφεραν οι Ελληνικές ομάδες να απλοποιήσουν τη διαδικασία πρόκρισης και έτσι… μπορούμε να ασχοληθούμε με άλλα ζητήματα.

Με αφορμή όλες τις τελευταίες εξελίξεις στο ποδόσφαιρό μας, με ότι κάνουν οι Γκιρτζίκηδες, με όσα προσπαθούν οι ομάδες, με τις παρεμβάσεις της πολιτείας και τις αντιδράσεις των φιλάθλων, αλλά πάνω απ’ όλα εξαιτίας άλλων φαινομένων που θα αναφέρω, σκέφτομαι ότι για το ποδόσφαιρό μας, υπάρχει και τρίτη λύση.

Ή μήπως υπάρχει μόνο μία λύση; Αυτή η συγκεκριμένη που θα αναφέρουμε…

Στη δημοκρατία λένε ότι δεν υπάρχουν αδιέξοδα… Η πιο δημοκρατική διαδικασία αφορά τις εκλογές. «Πάντα αυτές… δίνουν λύση».

Αλήθεια, έχετε σκεφθεί όλες αυτές τις τελευταίες εβδομάδες αν οι εκλογές που έρχονται στην ΕΠΟ, είναι ικανές να δώσουν λύσεις (σοβαρές και μόνιμες) στο χώρο του Ελληνικού ποδοσφαίρου;

Ας μην αναφερθούμε στη διαδικασία… Δεν υπάρχουν λόγια και εκφράσεις που να γράφονται, για να περιγράψουν τι προηγείται των εκλογών της ΕΠΟ… Η προεκλογική περίοδος αποτελεί ντροπή από μόνη της! Και όσα γίνονται πριν… επηρεάζουν –προς το χειρότερο- την επόμενη μέρα. (Τόσες υποχρεώσεις δημιουργούνται…).

Από την άλλη ας δούμε λίγο τα πιθανά αποτελέσματα… (Σε μία διαδικασία που κάθε μέρα «πάει» όλο και πιο πολύ προς την αντιπολίτευση και θα «κλείσει» οριστικά υπέρ τους αν ψηφίσουν όπως πρέπει οι διοικήσεις Χαλκιδικής, Δράμας και Καστοριάς).

Αν όμως κερδίσουν οι Γκιρτζίκηδες (ακόμη και χωρίς τον ίδιο, γιατί ο πρόεδρος μικρή σημασία και αξία έχει μπροστά σε όλο το σύστημά τους) τότε περιμένουμε πολύ χειρότερα πράγματα . Εξάλλου ότι και να κάνουν, δεν μπορούν να μας εκπλήξουν…

Αν κερδίσουν αυτοί… μπορεί να παίζουμε με μπάλα τρίγωνη και δαφνοστεφανωμένη…

Αν κερδίσουν υπάρχει περίπτωση να ξανασφυρίξει ο Κασναφέρης και ο Παπουτσέλης!

Αν επικρατήσει αυτό το σύστημα, η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου μπορεί και να παίξει στα προκριματικά του μουντιάλ φορώντας ερυθρόλευκα…

Όλα τα περιμένουμε…

Αν (από την άλλη) κερδίσει η σημερινή αντιπολίτευση, θα έχουμε αντίποινα…
Το έγραψαν στο περασμένο μου blog οι οπαδοί του Ολυμπιακού που πάντα διαβάζουν: «Αν αλλάξουν τα κόζια εμείς θα είμαστε καχύποπτοι. Μην περιμένετε να γίνει πρωτάθλημα. Δεν θα αφήσουμε ούτε σφύριγμα κατά του Θρύλου…».

Το σύστημα είναι τόσο βαθειά ριζωμένο που πραγματικά θα κάνουν τα πάντα ώστε… από τη μία να μην πάνε φυλακή (με βάση τις άπειρες κατηγορίες που τους βαραίνουν) αλλά και για να δημιουργήσουν περεταίρω προβλήματα.

Θα απαντήσεις κανείς… «Μα έχουμε νόμους και αρχές για να παρέμβουν».

Λυπάμαι, αλλά τα τελευταία χρόνια έχει πέσει τόσο «βρώμικο» και κατευθυνόμενο-κατά παραγγελία ξύλο στο χώρο του ποδοσφαίρου… Κανείς όμως (εκτός από έναν-δύο για το καφέ του Τζαβέλλα) δεν συνελήφθη! Δεν μπορώ να αισιοδοξώ για τίποτα!

Τέλος πάντων δεν αισιοδοξώ για την επόμενη μέρα των εκλογών και μπορώ να χρησιμοποιήσω πολλά άλλα επιχειρήματα…

Ποια είναι όμως η λύση;

Ούτε εγώ το ήξερα, αλλά διάβασα (εδώ στο ρεπορτάζ του gazzetta) πολλά κείμενα και έμαθα ότι η FIFA έχει δικαίωμα να διορίσει διοικούσα επιτροπή στην ΕΠΟ. Οι περισσότεροι (μαζί και ο Κοντονής) θεωρούν ότι αυτή η διοικούσα επιτροπή πρέπει να έχει την ευθύνη για την διενέργεια των εκλογών...

Εγώ νομίζω ότι η διοικούσα επιτροπή είναι απαραίτητη και για τώρα και για μετά. Γι’ αρκετό καιρό… Μην γράψει κανείς: «Μα να παρέμβουν οι ξένοι; Και η εθνική μας κυριαρχία;»

Θέλετε να απαντήσω;

Η παρέμβαση στο Ελληνικό ποδόσφαιρο είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ!

Ποιοι θα αποτελούν τη διοικούσα επιτροπή όμως; Μια είναι η απάντηση: «Άφθαρτες προσωπικότητες που έχουν σχέση με το ποδόσφαιρο και ξέρουν καλά τα προβλήματά του».

Εδώ σε θέλω…

Ποιοι; Έχει μείνει κανείς άφθαρτος;

Και εδώ μία είναι η λύση:

Πρώην διεθνείς ποδοσφαιριστές της τελευταίας γενιάς: Ο Καραγκούνης! Ο Νικοπολίδης! Ο Τσιάρτας! Ο Βρύζας! Ο Χαριστέας! Μπορεί και ο Ζαγοράκης; Μακάρι…

(Θέλετε και άλλους; Αν και δεν ξέρω ποιος θέλει, ποιος μπορεί και δε με νοιάζει, με την έννοια ότι έχουν την υποχρέωση να βοηθήσουν τον χώρο που τους ανέδειξε και τους ανέβασε τόσο ψηλά, βάζω και Νικολαϊδη και Κατσουράνη και Ανατολάκη και Μαχλά από τους πιο παλιούς, νυν προπονητές όπως ο Γεωργιάδης, ο Αμανατίδης, ο Κατεργιαννάκης, ο Γκούμας και άλλους που ξεχνάω…)

Ξέρω… ξέρω… Υπάρχει όρος στην ΕΠΟ για τον πρόεδρο και το ότι χρειάζεται πτυχίο ΑΕΙ!

Για γέλια!! Εδώ που φθάσαμε χρειάζεται καθαρή, ποδοσφαιρική και «οικουμενική» διοίκηση, μήπως και κάτι σωθεί, μήπως και σβήσει λίγο η καχυποψία! Ας κάνουμε δύο βήματα για να βγούμε από το βούρκο και μετά… ας πάμε λίγο πιο «καθαροί» σε εκλογές…

Αλήθεια θα υπάρξει κανείς να αρνηθεί ένα τέτοιο (μεταβατικό) σενάριο, μία τέτοια παρέμβαση από την παγκόσμιο ομοσπονδία, μία τέτοια διοικούσα επιτροπή στην ΕΠΟ; Ποιος θα τολμήσει να «μιλήσει» για τους τύπους;

Τα γράφω τώρα και θα τα ξαναθυμηθούμε (όλα αυτά) και τις επόμενες μέρες…

Πραγματικά πιστεύω ότι σε αυτή τη φάση, υπάρχει (αυτή η) καλύτερη λύση σε σχέση με τις εκλογές…

(Το κακό είναι ότι η πλειοψηφία θα καταλάβει το παραπάνω μετά τις εκλογές...).

* Για τον ΠΑΟΚ υπάρχει απόψε ευρωπαϊκό ματς και η νίκη είναι προφανώς αυτονόητη. Τι σημασία έχει το πρώτο παιχνίδι σε τέτοιες καταστάσεις;
Χθες ο Ίβιτς απάντησε (και πάλι) πολύ ξεκάθαρα σε κάθε ερώτηση που του τέθηκε. Έδωσε άκρως ποδοσφαιρικές απαντήσεις στο πώς και το γιατί η ομάδα επέλεξε τον Κάνιας και τον Σακχοφ αντί Τζιόλη και Κάτσε (για να παίξει πιο γρήγορα και πιεστικά), ήταν ξεκάθαρος για την μεταγραφή του επιθετικού και συνολικά για όλο το ρόστερ, που δεν χρειάζεται άλλο «εξάρι».
Ακόμη και αν διαφωνείς, η άποψη του προπονητή μετράει πολύ περισσότερο.

* Και επειδή μιλάμε για το… άτιμο το ποδόσφαιρο. Όποιοι είδαν ΠΑΟΚ-Άγιαξ και Ροστόφ-Άγιαξ, προφανώς διαπίστωσαν τις τεράστιες ομοιότητες στη ροή των αγώνων. Και όμως το ένα ματς έληξε 1-2 και το άλλο 4-1!!

Άτιμο πράγμα η μπάλα...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.