Αυτές είναι οι προτάσεις της αντιπολίτευσης

Αυτές είναι οι προτάσεις της αντιπολίτευσης

bet365

Η αντιπολίτευση της ΕΠΟ βρήκε στο πρόσωπο του Βαγγέλη Γραμμένου τον υποψήφιο πρόεδρο, ενώ δημοσιοποίησε κάποιες από τις προτάσεις της.

«Έχουμε χρέος απέναντι στην κοινωνία να αποκαταστήσουμε τη χαμένη αίγλη του ποδοσφαίρου μας και να ξαναφέρουμε τον κόσμο στα γήπεδα», υποστήριξε ο κ. Γραμμένος, που πριν από την έναρξη της συγκέντρωσης στο «Μακεδονία Παλάς» μοίρασε στους εκπροσώπους των Ενώσεων τις προτάσεις του για «αλλαγή στο ελληνικό ποδόσφαιρο».

Διαφάνεια, ισονομία, αυτοδιοίκητο, βία, διαιτησία, αθλητική δικαιοσύνη, εθνικές ομάδες, επαγγελματικό και ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, είναι οι βασικοί άξονες πάνω στους οποίους υπόσχεται ότι θα κινηθεί και περιλαμβάνονται στο «πρόγραμμα».

Οι προτάσεις της αντιπολίτευσης:

1. Ειλικρινής διάλογος με όλους τους φορείς, με στόχο τη διαφάνεια, την ισότητα και την ισονομία.

2. Όρια αυτοδιοικητικής λειτουργίας της ΕΠΟ με ευδιάκριτες και ευανάγνωστες γραμμές.

3. Συνεχής δράση και πρωτοβουλίες για την πρόληψη της βίας στα γήπεδα.

4. Εκπαίδευση-επιμόρφωση-συγκρότηση ΚΕΔ και νέο πλαίσιο λειτουργίας της διαιτησίας

5. Τροποποίηση όλων των κανονισμών χωρίς σκοπιμότητες και αντινομίες και στήριξη του θεσμού των Δικαστών της Τακτικής δικαιοσύνης στο ποδόσφαιρο.

6. Ενέργειες από κοινού με το επαγγελματικό ποδόσφαιρο για σύναψη συμβάσεων με εταιρίες τυχερών παιγνίων, σχέδιο αδειοδότησης, σύνταξη νέου θεσμικού πλαισίου λειτουργίας των ΠΑΕ, με συμμετοχή της Πολιτείας

7. Συνεργασία για την πάταξη του παράνομου Στοιχηματισμού.

8. Οργάνωση εκ βάθρων στις εθνικές ομάδες ποδοσφαίρου, αναβάθμιση των πανελλήνιων Ενωσιακών πρωταθλημάτων και συνεργασία με πρόσωπα που διαθέτουν εμπειρία και τεχνογνωσία.

9. Εξεύρεση χώρου για τη δημιουργία Αθλητικού κέντρου εθνικών ομάδων.

10. Αναβάθμιση λειτουργίας του συμβουλίου της ΕΠΟ και του ρόλου των ΕΠΣ στη διοίκηση και τη λήψη αποφάσεων

11. Εκσυγχρονισμός λειτουργίας όλων των υπηρεσιών της ΕΠΟ, εξορθολογισμός των οικονομικών και αναβάθμιση του ρόλου των επιτροπών της ομοσπονδίας

12. Αξιοποίηση προγραμμάτων FIFA-UEFA- Ε.Ε για άντληση οικονομικών πόρων.

13. Ενίσχυση του ρόλου της ΕΠΟ σε FIFA-UEFA.

14. Κεντρική χρηματοδότηση μέσω χορηγιών, αποκλειστικά για τις ΕΠΣ, με βάση τον προϋπολογισμό τους και την ανάπτυξη του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου.

15. Ασφάλιση όλων των ερασιτεχνών ποδοσφαιριστών, συμπεριλαμβανομένων και των προληπτικών εξετάσεών τους.

 

Τελευταία Νέα