Έλειπε τέτοιος Βραζιλιάνος από το Καραϊσκάκη

Έλειπε τέτοιος Βραζιλιάνος από το Καραϊσκάκη

Ο Κώστας Νικολακόπουλος κάνει ένα πρώτο σχόλιο στο blog του στο Gazzetta.gr για τον Βραζιλιάνο Νιλμάρ.

Έλειπε τέτοιος Βραζιλιάνος από το Καραϊσκάκη

Για το Νιλμάρ το πρώτο πράγμα που μου έρχεται στο μυαλό είναι ένα.

Εγώ δεν μπορώ να ξέρω αν το παιδί κάνει θραύση στον Ολυμπιακό-όπως βάσει βιογραφικού και προσόντων μπορεί να κάνει. Και δεν το ξέρω γιατί στο να βγει μία μεταγραφή μετράνε πολλοί παράγοντες.

Αυτό που ξέρω  είναι ότι από το Καραϊσκάκη εδώ και πολλά χρόνια έχει λείψει ένας Βραζιλιάνος βιρτουόζος της μπάλας. Ένας Βραζιλιάνος επιθετικογενής μπαλαδόρος ποδοσφαιριστής που να κάνει τη διαφορά με ένα γκολ και μία ασίστ, αλλά και να «φτιάξει» και τον κόσμο δίνοντας και θέαμα.

Ο Ολυμπιακός στη μετά Τζιοβάνι και Ριβάλντο εποχή έχει φέρει αρκετούς Βραζιλιάνους, αλλά κανέναν τέτοιου στιλ. Άλλωστε, κύρια έφερε αμυντικούς (από τον Λεονάρντο και το Σαλίνο ως το Ζούλιο Σέζαρ και τον Σαντάνα) και τον κεντρικό μέσο Ντουντού, ενώ οι δύο κυνηγοί (Ντιόγο, Σεμπά) δεν ήταν σε αυτό το στιλ που περιγράφω.

Ο Νιλμάρ, στα καλά του, είναι το στιλ του κυνηγού, που αρέσει πολύ στους Ολυμπιακούς. Καταλαβαίνω ότι ένα σημαντικό ερώτημα είναι σε τι κατάσταση βρίσκεται ο Βραζιλιάνος άσος. Αυτό ας περιμένουμε να το δούμε.

Πάντως, ακριβώς πριν δύο μήνες, είχε επιχειρήσει να τον πάρει από το Ντουμπάϊ και την Αλ Νασρ η Κρουζέϊρο. Ναι, όταν στον πάγκο της βραζιλιάνικης ομάδας ήταν ο Πάουλο Μπέντο (απολύθηκε στις 25 Ιουλίου).

Το σχετικό ρεπορτάζ στις 18 Ιουνίου είναι εδώ: https://esportes.terra.com.br/lance/nilmar-entra-na-mira-do-cruzeiro-que...

 

Best of internet