Όσα είπε ο Βίκτορ Σάντσεθ και όσα δεν έκανε ο Χουάνχο

Όσα είπε ο Βίκτορ Σάντσεθ και όσα δεν έκανε ο Χουάνχο

Διονύσης Δελλής Διονύσης Δελλής
Όσα είπε ο Βίκτορ Σάντσεθ και όσα δεν έκανε ο Χουάνχο

bet365

Τιμ Λετσκχερτ και Ντομ Ντάιερ. Αυτά είναι τα σωστά ονόματα. Οι δύο μεταγραφές που ο Ολυμπιακός «άγγιξε» πριν από τα ματς με τη Χάποελ, αλλά δεν τις ολοκλήρωσε ποτέ.

Δύο συμφωνίες με ομάδες (Ουτρέχτη, Κάνσας), δύο «αρνήσεις» από ποδοσφαιριστές. Με τον πρώτο να επιλέγει την Ιταλία (Σασουόλο αντί 3,5 εκατ ευρώ) και τον δεύτερο να επιμένει… USA.

Αλήθεια είπε λοιπόν ο Βίκτορ Σάντσεθ στην συνέντευξη που παραχώρησε στην Ισπανία. Οι Ερυθρόλευκοι στη σύντομη θητεία του, όντως έφτασαν κοντά στο να προσθέσουν στο ρόστερ τους τον «στόπερ» που αναζητούσαν εδώ και ενάμιση χρόνο, αλλά και τον «επιθετικό» με το... εύκολο γκολ.
Δύο ιστορίες που συνολικά θα στοίχιζαν 4-5 εκατ ευρώ. Και που αν είχαν συμβεί, προφανώς τώρα θα συζητούσαμε για διαφορετικό καλοκαίρι.

Μεταγραφές όμως είναι αυτές που γίνονται, όχι εκείνες που μένουν στα λόγια. Και ακριβώς για αυτόν τον λόγο εδώ και μερικές ημέρες ο Χουάνχο Λορένθο σήκωσε άγκυρα από το λιμάνι. Ο Ισπανός αρχισκάουτ είχε το προνόμιο των επιλογών σε ότι αφορά στα πρόσωπα. Κάποιες φορές αποδείχθηκε εύστοχος, κάποιες άλλες όχι. Σημασία όμως δεν έχει μόνο να διαλέξεις καλούς ποδοσφαιριστές. Σημασία έχει να προσφέρονται σε χρήματα που μπορείς να προσφέρεις. Και τέλος πάντων να ενδιαφέρονται να φορέσουν τα δικά σου χρώματα.

Όπως αποδείχθηκε κανείς από τους δύο ποδοσφαιριστές που συζητάμε δεν είχαν όλες τις... υπόλοιπες προδιαγραφές. Άρα ήταν οι "λάθος" παίκτες. Και αυτό οι Πειραιώτες το πληρώνουν ήδη πολύ ακριβά. Με τον αποκλεισμό από το Τσάμπιονς Λιγκ. Με τον τρίτο διαφορετικό προπονητή σε ένα καλοκαίρι. Με τις «αναταράξεις» που έχει φέρει όλη αυτή η κατάσταση.

Όταν έχεις προκριματικά όμως, δεν ψάχνεις παίκτες μέσα Ιουλίου. «Κλείνεις» το ρόστερ σου με την έναρξη της προετοιμασίας. Αν η διοίκηση δεν το καταλαβαίνει; Η δική σου γνώση στο αντικείμενο πρέπει να είναι ο οδηγός. Δεν διώχνεις παίκτες (Γιαννιώτας, Γούτας, Μπέρτος, Μπεν, Ολαϊτάν), ή τους κρατάς απενεργοποιημένους (Μαρτίνες, Αυλωνίτης) όταν δεν έχουν έρθει οι επόμενοι.
Αυτό ήταν ένα λάθος που χρεώνεται και στον Βίκτορ. Γιατί τον Γιαννιώτα, τον Γούτα, τον Μπέρτο, τον Ολαϊτάν εκείνος τους «έκοψε». Και το ίδιο ζήτησε να γίνει πριν η ομάδα φύγει για το Βέλγιο και με τον Παϊτίμ Κασάμι.

Ο Ολυμπιακός εγκλωβίστηκε σε μια σειρά από λάθη αυτό το καλοκαίρι. Τα λάθη όμως δεν ήταν μόνο διοικητικά. Ήταν ποδοσφαιρικά πρωτίστως. Και η μπάλα σε αυτές τις περιπτώσεις... τιμωρεί.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Διονύσης Δελλής
Διονύσης Δελλής