Τώρα θέλει υπομονή και κυρίως... ευστοχία

Τώρα θέλει υπομονή και κυρίως... ευστοχία

Διονύσης Δελλής Διονύσης Δελλής
Τώρα θέλει υπομονή και κυρίως... ευστοχία

bet365

Όταν έπρεπε να βιαστεί, δεν το επέλεξε. Τώρα που ο χρόνος πιέζει; Ο Διονύσης Δελλής γράφει για την επόμενη μέρα στον Ολυμπιακό.

Έβαλε ήδη είκοσι εκατ ευρώ. Σε μια ΑΜΚ που επί της ουσίας «απορρόφησε» ήδη το μεγαλύτερο μέρος της «απώλειας» των εσόδων του Τσάμπιονς Λιγκ. Επιπλέον; Με τις πωλήσεις Μασουακού, Ρομπέρτο και Ντουρμάζ προκύπτει ένα ακόμη σημαντικό ποσό στα ταμεία του κλαμπ.

Ο Ολυμπιακός λοιπόν και διάθεση έχει να διορθώσει τα λάθη που έγιναν. Και οικονομικά στέκεται μια χαρά στα πόδια του, σε μεγέθη που δεν μπορεί να ακολουθήσει άλλη ελληνική ομάδα. Τι θέλει τώρα; Ευστοχία στις επόμενες επιλογές. Αυτή είναι η ανάγκη του. Ένα καλό ποσοστό ευστοχίας, σε προπονητή και στις τρεις-τέσσερις βασικές μεταγραφικές επιλογές του.

Η μέθοδος της επανόρθωσης. Δεν είναι εύκολο αυτό που έχει μπροστά του. Δεν είναι απλό μέσα σε μερικές ημέρες να προσπαθήσεις να «γιατρέψεις» μια ομάδα που δείχνει να έφτασε ακριβώς σε εκείνο το σημείο που η επανεκκίνηση είναι η ασφαλέστερη μέθοδος. Από εδώ και πέρα κάθε λάθος θα στοιχίσει «διπλά». Άρα αν χρειαστεί ας καθυστερήσει το πράγμα κάποια 24ώρα ακόμη.

Περισσότερο υπομονή από κάθε άλλη φορά μέσα σε αυτό το καλοκαίρι. Αυτό χρειάζεται τώρα. Ας πιέζουν οι ημερομηνίες. Ας δηλώνει σήμερα Ευρωπαϊκή λίστα οι Ερυθρόλευκοι, έχοντας ουσιαστικά διαθέσιμους όσους έπαιξαν χθες με τη Μπεσίκτας συν τους Πουλίδο και Σιόβα.

Δεν θα αλλάξει κάτι για τα ματς με τους Πορτογάλους, αν σήμερα ανακοινωθούν σε πακέτο και δύο και τρεις ποδοσφαιριστές. Ειδικά αν πρόκειται για τους λάθος ποδοσφαιριστές.

Δεν πρέπει να πάρει προπονητή για να... πάρει, ο Ολυμπιακός. Ούτε να κάνει μεταγραφές απλώς για να τις... κάνει. Πρέπει να είναι σίγουρος. Όσο πιο σίγουρος γίνεται τέλος πάντων. Τώρα κάθε κίνηση πρέπει να είναι στοχευμένη. Διότι μετά το καλοκαίρι, ακολουθεί μια ολόκληρη σεζόν. Και αν χάθηκε ο στόχος του Τσάμπιονς Λιγκ; Θα πρέπει να σωθούν όλοι οι υπόλοιποι.

Φαίνεται ότι η κεντρική ιδέα ενίσχυσης αφορά σε Γάλλους ποδοσφαιριστές. Ο Μπαεμπέκ, ο Φλαμινί, ο Αγιού, ο Βαλμπουενά κλπ. Με όλους αυτούς, συν τον Μοντέστο σε ρόλο πλέον «διευθυντή» του κλαμπ, η λογική λέει ότι η ασφαλέστερη επιλογή προπονητή θα πρέπει να προέρχεται από την ίδια χώρα. Ή έστω από κάποιον με αντίστοιχες παραστάσεις. Κάποιος που να έχει αντίστοιχη φιλοσοφία. Φυσικά η γλώσσα του ποδοσφαίρου είναι διεθνής. Όμως όταν θες μια όσο το δυνατόν συντομότερη εναρμόνιση, τα μετράς όλα.

Με βάση το ρεπορτάζ το φαβορί πια για τον πάγκο, είναι και πάλι Πορτογάλος. Ο Μπέντο. Αν έρθει; Τότε καλό θα είναι να έχει και εκείνος μερίδιο στην απόφαση της ενίσχυσης. Διότι ο συγκεκριμένος προφανώς μπορεί να μην είναι «λάτρης» της γαλλικής σχολής. Άρα να έχουν έρθει πρώτα ποδοσφαιριστές, που ο συγκεκριμένος δεν θα τους επέλεγε αν είχε το σχετικό δικαίωμα. Δεν χρειάζεται λοιπόν πλέον βιασύνη. Τώρα ότι έγινε-έγινε. Τώρα ο στόχος είναι να μπουν ξανά βάσεις στέρεες. Όχι να γυρίσεις τον χρόνο πίσω. Όταν έπρεπε η ομάδα να βιαστεί δεν το έκανε. Ψυχραιμία λοιπόν. Και αναμονή για τις επόμενες ανακοινώσεις.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Διονύσης Δελλής
Διονύσης Δελλής