Υποχρέωση του ΠΑΟΚ οι 32 και ακόμη πιο ψηλά….

Υποχρέωση του ΠΑΟΚ οι 32 και ακόμη πιο ψηλά….

Υποχρέωση του ΠΑΟΚ οι 32 και ακόμη πιο ψηλά….

bet365

O Δημήτρης Τσορμπατζόγλου αποκωδικοποιεί στο gazzetta.gr τη δήλωση του Μάκη Γκαγκάτση ότι είναι υποχρέωση του ΠΑΟΚ να περάσει στους ομίλους του Europa League.

Ο αντιπρόεδρος του ΠΑΟΚ Μάκης Γκαγκάτσης, αλλά και ο Βλάνταν Ίβιτς, συμφώνησαν στις δηλώσεις τους μετά την κλήρωση που έφερε στο δρόμο του Δικεφάλου τη Ντιναμό Τιφλίδας: «Ο ΠΑΟΚ πρέπει να περάσει στους ομίλους του Europa League».

Αυτό φυσικά και δεν μας αρκεί…

Ο κόσμος του ΠΑΟΚ τις περασμένες μέρες συσπειρώθηκε σε έναν τρομακτικό βαθμό και αυτό συνέβη μπροστά στο όραμα ενός μεγάλου και ξεχωριστού στόχου! Το κλίμα που επικράτησε επί μία εβδομάδα πριν το δεύτερο ματς με τον Άγιαξ, θύμισε 2008-2009-2010!

Δυστυχώς το τελικό σκορ θα επηρεάσει ιδιαίτερα, ώστε αυτά τα ποσοστά συσπείρωσης να ΜΗΝ παραμείνουν σε πολύ-πολύ μεγάλα επίπεδα.

Είναι πλέον φανερό ότι ο κόσμος μετά τη δημιουργία μίας μεγάλης ομάδας για την οποία χρειάζονται και μεγάλοι παίκτες τύπου Γκαρσία, Κονσεϊσάο, Κοντρέρας, Ίβιτς, Βιεϊρίνια, Λίνο, Βούκιτς, Κατσουράνη, Νάτχο, Στοχ, Λούκας, (δεν αμφισβητώ αυτούς που ήρθαν φέτος, γιατί θα τους κρίνω μετά από μήνες….) έχει μεγάλη ανάγκη και από αγωνιστικό όραμα..

Τις περασμένες ημέρες λοιπόν, ο κόσμος πείσθηκε ότι μπορεί ο ΠΑΟΚ να πλησιάσει στους ομίλους του Champions League. Η μπάλα δεν ήθελε… (Ότι και να πιστεύω για τον Αθανασιάδη, τις δυνατότητές του, τον χαρακτήρα του, τη ζωή του και τη συμπεριφορά του, αυτά που γράφονται εναντίον του μετά το ματς -λες και "πούλησε" ή "έστησε" την ομάδα- είναι ντροπιαστικά για την ιστορία του ΠΑΟΚ).

Από εδώ και πέρα…

Υπάρχει ανάγκη να πιστέψουν όλοι σε άλλο αγωνιστικό όραμα…

Θα είναι ο πρωταθλητισμός; (Ας αλλάξουν πρώτα οι συνθήκες διεξαγωγής του πρωταθλήματος και… βλέπουμε).

Θα είναι το ίδιο το πρωτάθλημα;

Θα είναι το κύπελλο;

Αργούν αυτά και «σηκώνουν» εξωαγωνιστική συζήτηση…

Με τι ασχολούμαστε τώρα; Με την Ευρώπη.

Ο ΠΑΟΚ είναι απόλυτα συνεπής με τους ομίλους του Europa League. Η μόνη Ελληνική ομάδα με τέτοια συνεχόμενη παρουσία. Έλα όμως που αυτό αρχίζει να κουράζει λίγο… Έλα που υπάρχει ένας κορεσμός. Έλα που τα τελευταία δύο χρόνια η ομάδα αποκλείστηκε από τη φάση των ομίλων… Έλα που ομάδες τύπου Ντιναμό Τιφλίδας, Ντιναμό Μινσκ, Κράσνονταρ, Γκαμπάλα και Γκινγκάμπ δεν «συγκινούν» πλέον…

Γι’ αυτό λοιπόν και με βάση όλα τα παραπάνω και μετά την χθεσινή κλήρωση κόντρα στους Γεωργιανούς, ο στόχος του ΠΑΟΚ πρέπει να είναι πολύ-πολύ ξεκάθαρος και πιο μεγάλος:

Πρόκριση στους 32 του Europa (εκεί που ο ΠΑΟΚ είχε φθάσει εύκολα το 2010 και το 2011) και προσπάθεια γι’ ακόμη πιο ψηλά στους 16 ή και ακόμη παραπάνω.

Έχει ανάγκη ο ΠΑΟΚ από ορατά-ξεκάθαρα και όχι θεωρητικά βήματα προόδου.
Εμείς γράφουμε ότι… «μεγαλώνει ο ΠΑΟΚ» αλλά πράγματι αυτό πλέον δεν μετράει…

Ο ΠΑΟΚ θα μεγαλώσει στην Ευρώπη αν φέτος φθάσει στους 32 και ακόμη πιο ψηλά…

Το πώς η πορεία στην Ευρώπη θα συνδυαστεί με πρωταθλητισμό στην Ελλάδα είναι ένα θέμα. Γι’ αυτό όμως ο ΠΑΟΚ δεν πήρε οκτώ παίκτες, έτσι ώστε να έχει 20-22 ενεργούς και ισάξιους σε ένα μεγάλο ρόστερ;

Όλα τα παραπάνω είναι άκυρα, αν ο Σαββίδης, η ΠΑΕ και η ομάδα εκτιμούν ότι δεν χρειάζονται αγωνιστικές υπερβάσεις και κρυφά έχουν μπει άλλου είδους στόχοι. (Το κρυφά «πάει» στο ότι δημόσια και επίσημα ΚΑΝΕΙΣ δεν έβαλε φέτος συγκεκριμένους στόχους για την ομάδα).

* Η δυναμικότητα ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκού, Ολυμπιακού και ΑΕΚ δεν έχει φανεί ακόμη με δύο ευρωπαϊκά ματς. Θεωρώ επιπόλαιες όποιες κρίσεις γίνονται τώρα. Το μόνο που φαίνεται είναι ότι ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός έχουν περισσότερες λύσεις στο ρόστερ τους από πέρυσι, ότι ο Ολυμπιακός θα περάσει μια πρωτόγνωρη γι’ αυτόν κρίση, ενώ η ΑΕΚ (το ρόστερ της οποίας αργεί πολύ να διαμορφωθεί) θα έχει το ΜΕΓΑΛΟ πλεονέκτημα του ενός αγώνα κάθε εβδομάδα.

Σε 1-2 μήνες θα ξέρουμε περισσότερα για τη δυναμικότητα της κάθε μιας από τις μεγάλες ομάδες.

Το πρωτάθλημα πάντως μετά από πολλά χρόνια θα ξεκινήσει και προφανώς δεν θα τελειώσει από τον Οκτώβριο… Τότε μάλλον θα αναζωπυρώνεται...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.