Αρούκα, μια σταχτοπούτα κόντρα στον Ολυμπιακό

Αρούκα, μια σταχτοπούτα κόντρα στον Ολυμπιακό

Αρούκα, μια σταχτοπούτα κόντρα στον Ολυμπιακό

bet365

Η Αρούκα στο δρόμο του Ολυμπιακού! Ομάδα που δε... φοβίζει, αλλά αν υποτιμηθεί μπορεί να κάνει τη ζημιά. Οι Πορτογάλοι εξασφάλισαν για πρώτη φορά την έξοδο τους στην Ευρώπη!

Σαν παραμύθι η περσινή πορεία της Αρούκα, αφού εξασφάλισε για πρώτη φορά στην ιστορία της ευρωπαϊκό εισιτήριο. Αλλωστε, μέχρι το 2013 δεν είχε παίξει ποτέ στην Α' κατηγορία, ενώ η έδρα της είναι σε ένα... χωριό 22.000 κατοίκων. Εξαιρετική χρονιά η περσινή, καλοδουλεμένη ομάδα, πήρε την 5η θέση στην Πορτογαλία! Αλλωστε, το τελευταίο τρίμηνο ήταν... απίθανο, μέτρησε 8 νίκες, 6 ισοπαλίες, ενώ ηττήθηκε μόνο από τη Σπόρτινγκ Λισσαβώνας! Η Αρούκα υπέστη μόλις 6 ήττες στο περσινό πρωτάθλημα, κράτησε τον... αρχιτέκτονα της επιτυχίας, τον κόουτς, Βιντιγκάλ «Στόχος μας πάντα να βελτιωνόμαστε, δεν υπάρχει πίεση, δεν καταλαβαίνουμε από πίεση» τόνισε ο εξαιρετικός τεχνικός. Η ομάδα προκρίθηκε στα πλέι οφ χάρη σε ένα τέρμα στις καθυστερήσεις. Ο Βάλτερ Γκονζάλες ισοφάρισε στην Ολλανδία τη Χέρακλες (1-1), ενώ στην Πορτογαλία απέσπασε λευκή ισοπαλία! Ομάδα με αμυντικούς προσανατολισμούς, στηρίζεται στο 4-3-3, έχει αρκετούς Βραζιλιάνους στο ρόστερ της, ενώ ηγέτης της είναι ο αρχηγός της ομάδας, ο αμυντικός μέσος, Νούνο Κοέλιο!

(+) Πέρσι, έκανε άνω - κάτω την Πορτογαλία, πήρε την 5η θέση και χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως είχε λιγότερες ήττες κι από την Πόρτο. Μεστή και ουσιαστική στο παιχνίδι της, πειθαρχημένη ομάδα. Εχει αρκετή υπομονή και οι αντεπιθέσεις της μπορούν να κάνουν τη ζημιά. Το πρωτάθλημά της ξεκινά στις 14 Αυγούστου και θα είναι πιο έτοιμη από τον Ολυμπιακό. Ενισχύθηκε με την ομάδα των Κόστα, Λουίς, Σάντος, Λόπες, αλλά και τον καλό μεσοεπιθετικό από τη Βίσλα τον Κριβελάρο. Στα θετικά ττης, το γεγονός πως έχει κάτω από τα δοκάρια της τον πρώην γκολκίπερ του Παναιτωλικού, τον Ράφαελ, ο οποίος είχε καλές εμφανίσεις με τον Ολυμπιακό!

(-) Αγωνίζεται σε ένα μικρό γήπεδο, το Estádio Municipal, χωρητικόητας περίπου 6000 θέσεων (λίγο έξω από το Οπόρτο), το οποίο όμως δεν γεμίζει. Δεν έχει φανατικό κοινό, κάτι που κάνει πιο εύκολο το έργο των Πειραιωτών. Η απειρία της είναι ακόμα ένας σύμμαχος για τους Πειραιώτες, αφού για πρώτη φορά στην ιστορία της κατάφερε να εξασφαλίσει την ευρωπαϊκή της έξοδο. Αρκετά νέα πρόσωπα στο ρόστερ της και υπήρχαν σημαντικές απώλειες. Αποχώρησε ο καλός μπακ, Λίμα, ο βασικός μέσος, Σιμάο, αλλά και ο εξτρέμ, Ροδρίγκες. Δεν απειλεί ιδιαίτερα επιθετικά, αφού διακρίνεται για το αμυντικό της παιχνίδι.

Ο προπονητής: Εξαιρετικός τεχνικός ο Κάρλος Βιντιγκάλ, ο οποίος είναι γνώστης της ελληνικής πραγματικότητας, αφού το 2014 είχε βρεθεί στον πάγκο της ΑΕΛ (Λεμεσού). Θεωρείται από τους καλύτερους προπονητές στη χώρα του ο 43χρονος, ο οποίος παρουσιάζει την ομάδα του με 4-3-3! Εχει ρεκόρ νικών 39% και ηττών 28%. Ανέλαβε την Αρούκα το 2015 και η διοίκηση αποφάσισε να του ανανεώσει τη συνεργασία μέχρι το 2019. Παθιασμένος με τη δουλειά του, εργατικός όσο λίγοι και η ομαδική δουλειά είναι η αδυναμία του. Δεν βρέθηκε στον πάγκο της ομάδας του στον επαναληπτικό με τη Χέρακλες λόγω τιμωρίας, καθώς είχε αποβληθεί στο ματς της Ολλανδίας.

Το αστέρι: Θα μπορούσε να είναι και ο πρώην γκολκίπερ του Παναιτωλικού, Ράφαελ! Ωστόσο, ο αρχηγός της, ο Νούνο Κοέλιο είναι ο πραγματικός ηγέτης της. Αμυντικός μέσος, που μπορεί με ευκολία να παίξει και ως στόπερ. Οι μετοχές του εκτοξεύθηκαν μετά και την περσινή σεζόν, μπαίνοντας στο στόχαστρο αρκετών ομάδων. Ωστόσο, η διοίκηση αποφάσισε να τον κρατήσει μέχρι το 2021. Εχει την εμπειρία της Μπενφίκα, αλλά είναι και εξαιρετικός γνώστης της ελληνικής πραγματικότητας, αφού έχει περάσει από τον Αρη! Δυνατός παίκτης, καλύπτει πολλά χιλιόμετρα στο γήπεδο, είναι το μυαλό της ομάδας!

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα