ΑΪΚ - Παναθηναϊκός 0-2 (vid)

ΑΪΚ - Παναθηναϊκός 0-2 (vid)

Νίκος Αθανασίου
ΑΪΚ - Παναθηναϊκός 0-2 (vid)

bet365

Ήταν υποχρεωμένος να προκριθεί και το πέτυχε! Mε γκολ των Ιμπάρμπο και Μπεργκ, ο Παναθηναϊκός κέρδισε και στην Σουηδία την ΑΙΚ (0-2) και πέρασε πανηγυρικά στα πλέι οφ του Europa League, φουλάροντας για τους ομίλους! Στοκχόλμη, αποστολή: Νίκος Αθανασίου.

Ένας Παναθηναϊκός ουσιαστικός, ένας Παναθηναϊκός που του βγήκε στον απόλυτο βαθμό ότι σχεδίασε ο προπονητής του, επικράτησε 2-0 της ΑΪΚ στην Στοκχόλμη και «τσέκαρε» το εισιτήριο για τα πλέι-οφ του Europa League. Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Μάρκους Μπεργκ με ασίστ και γκολ, σπουδαίο παιχνίδι και από τον Ροντρίγκο Μολέδο!

Έκπληξη με Γουακάσο!

Ούτε Χουλτ, που τελικά έμεινε εκτός αποστολής, ούτε και Νάνο! Ο Στραματσόνι έκανε την έκπληξη και χρησιμοποίησε τον Γουακάσο ως αριστερό μπακ χαφ. Ο Στιλ ήταν κάτω από τα δοκάρια. Δεξί μπακ χαφ ο Μέστο, αριστερό ο Γκανέζος και οι Ιβάνοφ, Μολέδο, Κουτρουμπής η τριάδα στα στόπερ. Λεντέσμα, Ζέκα, Λουντ στον άξονα της μεσαίας γραμμής και ο Μπεργκ με τον Ιμπάρμπο στην κορυφή του 3-5-2.

Στα μέτρα του

Έχοντας το 1-0 από το πρώτο παιχνίδι, ο Παναθηναϊκός έπρεπε απλά να κάνει σωστή διαχείριση του ματς και να μην δώσει δικαιώματα στους Σουηδούς που μπήκαν πιο δυνατά, είχαν ένα καλό δεκάλεπτο αλλά δεν μπόρεσαν να απειλήσουν την εστία του Στιλ. Το «τριφύλλι» δεν πατούσε καλά, δεν μπορούσε να κρατήσει μπάλα αλλά μετά το 10' και για ένα εικοσάλεπτο πίεσε τους γηπεδούχους έξω από την περιοχή τους, έκλεψε αρκετές μπάλες με πρωταγωνιστή τον Ζέκα αλλά δεν είχε τις σωστές επιλογές στο επιθετικό τρανζίσιον για να εκμεταλλευθεί τους χώρους στην άμυνα της ΑΪΚ.

Το «τριφύλλι» δεν είχε συγκέντρωση, έδειχνε μια βιασύνη που δεν ταίριαζε σε ομάδα που είχε σκορ πρόκρισης και για αυτό έβγαλε το ημίχρονο χωρίς μία τελική προσπάθεια στα καρέ του Κάρλγκρεν.

Όπως δεν απείλησε έτσι και δεν απειλήθηκε, ο Παναθηναϊκός έπαιξε με ξεκάθαρο προσανατολισμό να κρατήσει το μηδέν πίσω και σε αυτές τις περιπτώσεις ο σκοπός αγιάζει τα μέσα. Το 0-0 βόλευε την ομάδα του Αντρέα Στραματσόνι που θα έπρεπε να είναι πιο ουσιαστική στην επανάληψη για να «κλείδωνε» την πρόκριση.

Την... σκότωσε και προκρίθηκε!

Ο Παναθηναϊκός έπρεπε να είναι κυνικός στο χορτάρι της «TELE2ARENA» και την πρώτη φορά που πάτησε στην περιοχή της ΑΪΚ έβαλε τέλος στην σεμνή τελετή! Δεν χρειάστηκαν παρά λίγα δευτερόλεπτα από την έναρξη του δευτέρου μέρους για να «τσεκάρει» το εισιτήριό του το «τριφύλλι»! Λουντ, Μπεργκ έκρυψαν την μπάλα στον άξονα, ο Σουηδός το... σέρβιρε με κάθετη πάσα στην πλάτη της άμυνας και ο Ιμπάρμπο με «κεραυνό» έστειλε την μπάλα στον ουρανό των διχτύων!

Αποστολή εξετελέσθη με το... καλησπέρα και η συνέχεια ήταν απλή, πολύ απλή αν ο Παναθηναϊκός έκανε τα αυτονότητα. Και τα έκανε με εξαίρεση ένα τέταρτο που πιέστηκε χωρίς λόγο και κλείστηκε στα καρέ του. «Τιμώρησε» τους χώρους που άφησαν οι Σουηδοί και έφτασε και σε δεύτερο γκολ στο 73' σε αντεπίθεση για σεμινάριο. Είναι αυτό που λέγαμε και παραπάνω.

Απλά καθαρό μυαλό ήθελε στην τελική επιλογή. Ο Γουακάσο έδωσε μισό γκολ στον Μπεργκ και ο «Mr.9» δεν μπορούσε να το χάσει από εκεί. Έστειλε την μπάλα στην δεξιά γωνιά της ΑΪΚ και το μυαλό όλων στο «πράσινο στρατόπεδο» στην κλήρωση της Παρασκευής. Ο Παναθηναϊκός έκανε το αυτονόητο που προστάζει η φανέλα και η ιστορία του, πέρασε με δύο νίκες στα πλέι-οφ του Europa League. Το πρώτο βήμα έγινε...

MAN OF THE MATCH: Μάρκους Μπεργκ. Ο Σουηδός φορ έπαιζε εντός έδρας, μπροστά στην οικογένεια του και φρόντισε να τους ανταμείψει με μία πολύ «γεμάτη» εμφάνιση. Το μεγάλο αστέρι του Παναθηναϊκό είχε την ασίστ στο 1-0 του Ιμπάρμπο, σημείωσε το 2-0 και ήταν ο πιο σημαντικός παίκτης της αναμέτρησης.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Ήταν παντού, είχε καμιά ντουζίνα σωτήριες επεμβάσεις και κατέγραψε ακόμη μία εμφάνιση που επιβεβαιώνει πως είναι λίρα εκατό για τον Παναθηναϊκό. Ροντρίγκο Μολέδο κυρίες και κύριοι...

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Οι Σουηδοί με το κατά τους 1-0 έπρεπε να κυνηγήσουν δύο γκολ για την πρόκριση αλλά φάνηκε πως είχαν μόνο ένα πλάνο. Αυτό δεν βγήκε, οι ψηλές μπαλιές στον Μαρκάνεν δεν έφεραν αποτέλεσμα και εναλλακτική λύση δεν ήρθε ποτέ για τους Σουηδούς... Η ΓΚΑΦΑ: Η ΑΪΚ μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο χωρίς το μίνιμουμ της συγκέντρωσης και δέχθηκε ένα πολύ γρήγορο γκολ που ψαλίδισε στο ελάχιστο τις ελπίδες για μία ανατροπή που έτσι κι αλλιώς φάνταζε πολύ δύσκολη.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Κανένα πρόβλημα για τον Τόνι Τσάπρον και τους βοηθούς του που κράτησαν εύκολα το παιχνίδι και δεν έκαναν το μεγάλο λάθος.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Ο Παναθηναϊκός έκανε το καθήκον του. Παρουσιάστηκε κυνικότατος στην Στοκχόλμη, «σκότωσε» τον αντίπαλο χάρη στην κλάση των επιθετικών του και πέρασε στα πλέι-οφ του Europa League με δύο νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια. Για να δούμε τι θα του φέρει η κληρωτίδα αύριο το μεσημέρι στην Νιόν...

*Η αποστολή στη Στοκχόλμη είναι μια ευγενική χορηγία της εταιρείας «Τζαμουράνης Δομικά Υλικά»

 

EUROPA LEAGUE Τελευταία Νέα